Парфюмни размисли и страсти - 174

• 57 629
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Че тя Хабанита си е такава Grinning Grinningшегувам се Peace

Това момче ако подуши всики аромати които му предложихме ще се гътне и няма да иска да види аромат до второ пришествие Joy

# 271
Момичета, Nathalie. ми изпрати отливка от Хабанита, но няма нищо общо с този, който душих в магазина. Някоя от вас да се сеща за тази отливка? Ужасно ретро, търках със спирт и не мога да го махна.

Не знаем какво си душила в магазина, каква концентрация и т.н... При Хабанита има ЕДТ, ЕДП, чист парфюм. И трите миришат различно.
Но като цяло си е ужасно ретро, да. Труден за харесване и за разбиране.

# 272
  • гр.Добрич
Vrabcho_, преди няколко страници коментирахме и аз показах какво съм душила. http://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Habanita-Eau-de-Parfum-14676.html - ето това беше и няма нищо общо с отливката, затова питам. Парфюмът в магазина миришеше много на тютюн, а отливката на нещо сладникаво.

# 273
Че тя Хабанита си е такава Grinning Grinningшегувам се Peace

Това момче ако подуши всики аромати които му предложихме ще се гътне и няма да иска да види аромат до второ пришествие Joy

Хахахахаха така и на мен ми се струва, че ще стане накрая Simple Smile)
Относно това с 2-3 аромата не повече, и аз го подкрепям. Даже пробвам по 2 само аз! Винаги на кожата защото киселинноста на всеки е различна, както и самото ухание не на човек е строго индивидуално, както пръстовите отпечатъци, затова знам, че е много относително и винаги тествам върху мен. Даже в някои магазини, според мен е някаква грешка на персонала, от гледна точка на продажбени процеси, но когато напръскат 5-10 листчета, да не казвам, че и по 15 съм виждал, клиента се обърква тоталнооо и в повечето пъти нищо не избира и остава неудовлетворен. Колкото моя принцип на продажба е следния: Добър ден - Добър ден - Какво предпочитате + бърз психо анализ на човека(клиента), влизане в същността му и... ИЗСТРЕЛ, 1-2 аромата и това е! Максимум 3, но 3 е вече много, даже моята стратегия на продажба е 3-тия е да пълната противоположност на, типа човека, за да го игнорира автоматично и да остане избора между 2-та аромата, които са си точно неговите и така продажбите ще вървят и клиентите ще се връщат отново и отново и ще водят още хора, защото най-добрата продажба е уста на уста Wink Но за съжаление... има доста места, и то не само в този пазарен сектор, където продавач-консултантите са просто търговци и не мислят по този начин.
Просто обичам да бъда обслужван, не по европейски начин, а по нормален и адаптивен.
Почти съм забранил на хората около мен да ми подаряват парфюми, а и смеят ли Simple Smile)) като ме знаят каква съм претенция и съм труден за тези неща... Затова се доверявам на специалистите и хората с опит - затова се обърнах и към вас, защото виждам, че има хора, които без да ме познават могат да кажат кое е моето, както и че няма да ме подведете в избора на правилната парфюмерия!
Благодаря ви!
Голям екип сте всички, поздравления, че има такива хора, които откликват веднага на непознати!

P.S. Работя в сферата на бизнес развитието и продажбите с различни фирми в страната и леко в разговора си тук вкарах част от ежедневните ми убеждения със собственици на бизнес, но аз съм твърдо за качественото обслужване в България, въпреки заплащането - защото аз знам, и клиентите ми знаят, че ако имат качествено обслужване и правилно подреден бизнес, при равни други условия с конкуренцията на пазара, те ще правят по-големи обороти в следствие на което персонала им ще има по-голяма сигурност на работното място и най-важното, по-високо заплащане!
Спирам да говоря за бизнес развитие сега, не му е тук мястото, просто пожелавам на всички собственици да имат успешен и спокоен бизнес и щастлив и удовлетворен персонал, а на всички вас тук в ролята си на клиенти, пожелавам само качествено обслужване!

# 274
  • София
в този пазарен сектор, където продавач-консултантите са просто търговци и не мислят по този начин.
Това е добрият вариант  Mr. Green Има много места, където не са нищо повече от подавачи, даже и търговци не са  Stop

# 275
Vrabcho_, преди няколко страници коментирахме и аз показах какво съм душила. http://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Habanita-Eau-de-Parfum-14676.html - ето това беше и няма нищо общо с отливката, затова питам. Парфюмът в магазина миришеше много на тютюн, а отливката на нещо сладникаво.

Прочетох назад, но не видях да си писала за концентрациите. А Натали какво ти прати? Най-вероятно ЕДТ, но все пак е важно. Хабанита не е за всеки. Не си я вземай без да я поносиш поне няколко дни. Видях, че си писала, че е нетрайна. Това е напълно невъзможно, защото Хабанита е един от най-разкъртващо трайните и задушаващи парфюми на света. Може би отливката е била повечко престояла или развалена, не знам  newsm78.
Ако искаш още тестове, мога да ти пратя малко чист парфюм  Peace.

Ей това ме заинтригува, но едва ли ще го има за тест тук... Thinking
Знам, че е мас маркет обаче съставките са обещаващи.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 13:46 от Анонимен

# 276
Колкото моя принцип на продажба е следния: Добър ден - Добър ден - Какво предпочитате + бърз психо анализ на човека(клиента), влизане в същността му и... ИЗСТРЕЛ, 1-2 аромата и това е! Максимум 3, но 3 е вече много, даже моята стратегия на продажба е 3-тия е да пълната противоположност на, типа човека, за да го игнорира автоматично и да остане избора между 2-та аромата, които са си точно неговите и така продажбите ще вървят и клиентите ще се връщат отново и отново и ще водят още хора, защото най-добрата продажба е уста на уста Wink
Абее зависи си от вкуса. Аз например не мога да обясня какво искам и трудно ми намират подходящ аромат. Подават ми по 1-2, аз се мръщя, още 1-2, аз пак се мръщя... И няма гаранция кога ще нацелят парфюм, който да ми харесва. С 3 предложения е доста трудно... Или аз съм труден клиент, не знам. Laughing

# 277
Тук покрай вас научавам нови изрази Simple Smile Например "отливка" това е нещо ново за мен! Записвам си и него в списъка  Laughing Laughing Laughing

`Shash , бъди сигурна, че аз никак не съм лесен клиент също и то във всяка покупка на стока или услуга, но като си ме спечелят някъде... завинаги съм верен!
А иначе до това да уличиш клиента на 100% наистина няма как да стане, но както не съм продавал парфюми никога, така и ми трябват точно 2ч. в една парфюмерия и до края на деня съм сигурен, че ще имам сполучливи продажби + доволни клиенти. Важното е да се усещат хората, без значение какво продават.
foxysilver, с този Noir de Noir събуди любопитството ми! Трябва да се провери и той - записвам!

# 278
  • на терасата
Абее зависи си от вкуса. Аз например не мога да обясня какво искам и трудно ми намират подходящ аромат. Подават ми по 1-2, аз се мръщя, още 1-2, аз пак се мръщя... И няма гаранция кога ще нацелят парфюм, който да ми харесва. С 3 предложения е доста трудно... Или аз съм труден клиент, не знам. Laughing

Затова не се тестват повече аромати, защото сетивата се объркват, поне моите. Освен това, въздухът в парфюмериите изкривява ароматите, трябва да е нещо много доминиращо и обсебващо, за да надделее над ароматния облак в магазина. Затова набелязвам два аромата за тест, отивам, пръскам на китките и излизам веднага. Така на чист въздух мога да проследя развитието и дали се получава добре връзката с моята кожа.

# 279
...но както не съм продавал парфюми никога, така и ми трябват точно 2ч. в една парфюмерия и до края на деня съм сигурен, че ще имам сполучливи продажби + доволни клиенти.
Не бъди толкова сигурен! Wink В много случаи не само маркетинга и мениджмънта продават...

# 280

Затова не се тестват повече аромати, защото сетивата се объркват, поне моите. Освен това, въздухът в парфюмериите изкривява ароматите, трябва да е нещо много доминиращо и обсебващо, за да надделее над ароматния облак в магазина. Затова набелязвам два аромата за тест, отивам, пръскам на китките и излизам веднага. Така на чист въздух мога да проследя развитието и дали се получава добре връзката с моята кожа.
[/size]

Подкрепям с две ръце!  newsm10

Бижу,
аз затова искам 2ч. за да се запозная с актуалното и наличното, както и от всяка група да знам по 2-3 и да ги запомня къде се намират. Другото е невербална комуникция с клиента и усещане за типаж на личността, моментно състояние, сезон, повод и т.н.
На мен лично ми е най-НЕ любимо да продавам неща за подарък, защото не виждам човека, за който е предназначена покупката. Wink

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 13:55 от А.Кръстев

# 281
То и аз ги тествам с пръскане на ръката и да ми поседи така няколко часа. Но едно 90% от парфюмите още на първото подушване са пълна скръб, ужасни задушливи миризми... И да кажем 5% са "става, хич да не е"... Laughing

# 282
Другото е невербална комуникция с клиента и усещане за типаж на личността... и т.н.
Това имах предвид, но не забравяй, че е двустранно: търговец <---> клиент. Grinning

# 283
Другото е невербална комуникция с клиента и усещане за типаж на личността... и т.н.
Това имах предвид, но не забравяй, че е двустранно: търговец <---> клиент. Grinning

newsm10

Точно така!
И най-важното е усмивка на лицето излъчваща сериозност и увереност в изказа  Wink

# 284
  • на терасата
То и аз ги тествам с пръскане на ръката и да ми поседи така няколко часа. Но едно 90% от парфюмите още на първото подушване са пълна скръб, ужасни задушливи миризми... И да кажем 5% са "става, хич да не е"... Laughing
И в тази индустрия има мода, Доскоро, а и все още, са модни задушливите Wink Да те захаросат и гътнат от първо помирисване. Сега тенденцията за гътването се запазва, само че във вариант уд. Имаше и вълна роза, ирис с мускус, която мнооооого ми допадна. Моите фаворите са от това модно залитане.

Общи условия

Активация на акаунт