"Есен настъпва, а МАРТ е далече, но в корема на мама тупти малко човече "

• 21 337
  • 685
  •   1
Отговори
# 465
mimetyyy не се сърди ама за едни гащи да се затормозяваш толкова ми е непонятно. Ако се развикам на ММ за такова нещо, най много да ми тегли някоя. Той е на принципа ако имаш нещо да казваш на майка ми, кажи и го лично, мен не ме занимавайте. И свеки и майка винаги искат да помагат, в началото ни затрупваха с какво ли не, дрехи, храна. Получавали сме от Гърция колети с портокали, да кажеш че тука няма, ама видяла ги и решила да ни прати. Аз отдавна съм им обяснила и на двете, че имаме различен вкус, и имат три възможности: да ме питат какво да купят, да излезем заедно по магазините или да ми дадат пари. Такива са и няма да се променят, гледам доколкото мога да не им чупя хатъра, или тактично да извъртя нещата както на мен ми е угодно.

Като човек със здравословни проблеми, който в случая може да са навредили на бебето /не дай боже/ искам да ви кажа, че от здравето по важно няма. Да съм добре аз, ММ, малкия и бебето пък свекърви, тъщи, приятели, кай какво казал или направил, не ме впечатлява особено, всичко са бели кахъри.

Ваничка ползвах до към 7- 8 месец, от най обикновените на Бертони  в допълнение със стойка. След това човека реши че иска да се къпе прав и взехме ето такава ползваме я и сега, много съм доволна. Сега мисля пак да ги ползвем, не ми се дават пари за други, пък и за няколко месеца не си заслужава. Малкия го къпеше най вече ММ, аз само помагах, но и сама се оправах, като ме мързеше да пълня ваничката директно на мивката.

Мими аз отдавна се разделих с три мъдреца, няма нищо страшно, като ти сложат упойка. Единия даже не беше избил, резнаха ми венеца и го извадиха. По добре ли е постоянно да те боли и тормози.

Дрехи от Англия ми праща на ММ сестра му, но ако се наложи нещо аз да купя ползвам БритсБГ като посредник или групи за колективно пазаруване. Аз харесвам и Early Days но за съжаляние намят сайт. Next също много ми допадат. Хубави неща има и в Matalan.

# 466
  • София
Winter mоm, това с различния вкус ми напомня за една случка, която и до ден днешен ми е непонятна. Свекърва ми беше решила да ми купи палто за рожденния ден - каквото аз си избера. Дотук добре. Аз исках светлосиво едноредно палто със средна дължина - нито прекалено късо, нито прекалено дълго. Но точно тогава такова нещо по магазините нямаше. Обикаляхме всички - заедно, поотделно, който когато може. За мен не беше проблем - предпочитах по-дълго време да си търся палто, но наистина да си го харесвам, отколкото да ми бъде подарено/купено точно на датата. Но свекърва ми много държи на тези неща. И един ден (може би 2-3 дена преди рожденния ми ден) обявява, че е намерила много хубаво лилаво палто - щяло да ми хареса. Не беше го купила, та се разбрахме няколко дена по-късно (когато не съм на работа) да отидем да го видим заедно - изрично й казах да не купува нищо без мен. Тя уж се съгласи. Ден по-късно ми казва, че са се разбрали с майка ми да отиде да й го покаже. Майка ми ме познава много добре и тя без мен рядко се осмелява да ми купува каквото и да било. И двете ги предупредих да не купуват без мен - и двете се съгласиха. Обаждат ми се после - купили го били Shocked. После свекърва ми го прати по мъжа ми точно за рожденния ми ден - като го видях, изпаднах в тотален потрес - нямаше шанс да изляза с това на улицата. Първо, цветът беше тъмнолилав (доста разминаващ се с идеята ми за светлосиво). Второ, цялото беше в бродерии, а аз харесвам изчистени неща - майка ми много добре знае това (уж). Трето, имаше някаква огромна двойна кръгла яка.  Rolling Eyes Мислих, струвах, реших да питам свекърва ми дали има шанс да го върнем. Отидохме в магазина, но там не се съгласиха да ни върнат парите - искаха да си вземем нещо друго - само че другите им неща бяха толкова странни, че беше абсурд да си харесам нещо. Накрая свекърва ми се обзаведе с палто.  Joy

П.П. Няколко седмици по-късно намерихме доста по-подходящо палто - беше доста по-светъл цвета, отколкото ми се искаше, но всичко друго си му беше наред.

# 467
Добро утро, шушковци  Hug   Flutter
Да кажа, преди да съм забравила, когато сте си пускали първите изследвания за бременността, когато са ви определили кръвната група и резус фактура, е трябвало да ви дадат и т.нар. кръвно-групов паспорт. Той е с вас, когато постъпвате да раждате. Ако на някоя са забравили да дадат, поискайте си!   Peace
menyanthe , не е свързано със свекървата, а с палто... и аз исках изчистено, сиво, вталено палто, а бях в тежък период. Купува гаджето за Коледа и ми го показва с такава радост, а аз като ревнах, като се затръшках... казах му, че това палто ми прилича на тези войнишки униформи, изложени в музеите, че никога няма да го облека, защо ми го причинява  Joy Joy Joy В нормално състояние никога не бих реагирала така, но наистина изживявах един от най-тежките периоди в живота си... накрая отиде момчето до кухнята и се връща с една голяма чаша ракия и ми вика "пий, не знам вече какво да направя"  Crazy Joy После аз отидох и си избрах палто   Mr. Green
Winter mоm , давам своето "да" за разсъжденията ти върху "ядовете" и "здравето". Мен много малко неща ме дразнят, но има такива, които направо ми бъркат в душичката, а знам че нищо не мога да направя  Tired Гледам да уважавам родителите на мъжа ми, не съм казала пред него лоша дума за тях, с тях се държа възпитано, но до там. Не ги харесвам, не ми е приятно общуването с тях. Те не са ми роднини, не се чувствам длъжна да са ми близки по някакъв начин. За покупки със свекървата - нямам проблем. Както много пъти съм казвала, ние купуваме на тях, не те на нас  Mr. Green

# 468
  • Велико Търново
ЙоТо права си за картончето, аз даже този път не съм си пускала изследвания за кръвна група. Просто им казах, че имам талонче, приложиха го към документите ми.

# 469
Аз го казвам, защото ми е първа бременност, за първи път си изследвах кръвната група и фактора, та не знаех за този паспорт. Лекарят ми се учуди, че не са ми дали и каза да си поискам, та днес като си пусках изследване за антитела, си поисках. И реших да споделя и на другите мами, ако има заблудени като мен  Blush

# 470
  • Велико Търново
Хъбаво е да споделиш, просто на мен не ми е направило впечатление, че не навсякъде дават.

# 471
ЙоТо, мерси за инфото- а как трябва да изглежда този паспорт, защото и на мен не са ми дали такъв-дадоха ми една разпечатка от изследванията и това е. Но сега ще си поискам.
А като видях тука вече коментирате колички, вани за къпане и направо ми стана лошо, че аз въобще не съм мислила за такива работи още, а като гледам и колко още неща трябв да се предвидят #Crazy
То помпи, стерилизатори, легълца, козметики.......направо как ще се оправям незнам Crazy

# 472
menyanthe много мразя като кажа нещо и ми обещаят да направят обратното. И винаги са убедени че няма начин да не ми хареса. Свеки излезе по разбрана от майка ми, тя все още не се предава и ми купува разни неща, които после и допълват гардероба. Като се събрахме с ММ и казахме официално на родителите и свеки ми купила разни подаръци. Имаше и яке, не ми хареса особено, и за мое щастие ми беше голямо. Да, ама като и каза ММ, тя ми купи по малък размер, а голямото остана за нея. Е поносих го малко, поседя и малко в шкафа, та тая зима го дадох на майка ми. Сега със свеки имат еднакви якета.

Кръвната група я записват в обменната карта, не е нужно да носиш отделно картонче. Аз имам само разпечатка от лабораторията.

# 473
 Момичета отивам на преглед. Стискайте палци. Направо ще ми се пръсне душичката от напрежение. Ако всеки път е така не знам как ще я карам до края.

# 474
 Здравейте мацки,
бая съм изпуснала и ще гледам да наваксвам.Гледам подхванали сте темата за свекървите Simple SmileПрез предната бременност много се оплаквах.Доста време след раждането много ме дразнеше,но слава богу всичко е зад гърба ни и сега само казвам да е жива и здрава,защото много ни помага.Е има си кусури,но кой ги няма Rolling EyesАз като се замисля,на този етап нямам проблеми с настроението.Явно с хормоните съм добре Laughing
 Утре съм на чакана ФМ и съм доста притеснена.Да не говорим ,че за втори път сънувам един лош сън и малко съм суеверна,та ще ми се пукне душата до утре.Особено сега като нямам никакви оплаквания.Освен по корема,който бая напредва отново,нямам никакви други симптоми на бременност newsm78

# 475
Момичета, вчера не се сдържах и купих тази количка http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/hau … condor-all-in-one  Mr. Green снощи с ММ я бутахме из апартамента  Whistling няма такъв кеф. Начесах си крастата и вече мога да издържа до 7-ми месец за др. покупки  Rolling Eyes

# 476
Каретата е уникална....айде със здраве да си я бутате Heart Eyes

# 477
  • Пловдив
Ехааа,честита количка! Със здраве!  Hug Hug
Нашата ще я поръчваме декември Peace

# 478
Ехааа айде честито.Със здраве да си я ползване количката cvetelina.m и бебчето да си кротува в нея Grinning

# 479
Здравейте мамчета,

Не съм се включвала няколко дена и от вчера наваксвам – пак сте прекалили с писането.

Новите мами –  welcome

milili – за шарката нямам грешка. То си беше такова преживяване, че не се забравя. Като малка имах хроничен бронхит и по този повод поживях в санаториум една година. Няма да обяснявам, че беше като казарма, че не виждах близките си, а на тази възраст /трети клас/ си е стрес. Пролетната ваканция я чаках цяла вечност, защото тогава щяха да ме пуснат най-после за 10 дни, НО тази варицела обърка всичките ми планове. Така и не ме пуснаха до лятото. Когато я повторих бях на тридневен семинар. Колко ли народ съм заразила, докато разбера, че това отново е варицела.

За раждането – изобщо не се притеснявайте.  Лесна работа newsm62 Така поне казваше моят гинеколог миналия път. Така ме беше успокоил милия, че все едно отивах да си взема детето, а не да раждам.  Joy Не беше каквото очаквах, но...няма да ви плаша. При всеки е различно и всяка бременност е различна. Подкрепям нормалното раждане. Възстановяването е много по-бързо. Важното е да сме позитивно настроени. Мисля, че тази положителна нагласа много ми помогна първия път. Бях с епизотомия и съм много доволна от това. Задължително ще си я поискам и сега, ако всичко е наред. Шевовете ме боляха около месец, но само когато сядах. Понякога даже ги забравях, докато не седна.  smile3514 newsm62 Замислям се за епидурална упойка и ще ми е интересно да чуя и други мнения.

За свекървите, какво да кажа – кой знае каква ще съм и аз. Моята свекърва е далече. Идвала е само веднъж в къщи – след като се роди сина ми. Аз лично бих се зарадвала, ако купи нещо, пък дори и да е за сина й, но това се случва много рядко. За малкия пък – почти нищо не е пращала. Гостували сме й няколко пъти - достатъчно, за да разбера, че няма да мелим брашно заедно. Стискаме зъби взаимно за 2-3 дни и това е. Най-хубавото е, че сме далеч и не може да ми се бърка за нищо.
Winter mоm, и аз имам един такъв подарък от свекито, но иначе жената има вкус. По-скоро няма възможности, но ме дразни, че постоянно ни го напомня, сякаш ние живеем в разкош. Очаква да е на издръжка и смята, че сме длъжни, така че Йо - не си самичка.  Wink

cherry_cherry, Аз си пазя коритото от сина ми – анатомично и ще си го ползвам, защото май пак ще си гледам бебчето сама. Много е удобно, защото можеш да оставиш бебчо вътре, докато вземеш сапун, шампоан или канче за поливане. Докато зарасне пъпчето обаче - ще използвам направо мивката.

Таткото ще ходи да работи в чужбина, че трябват парички. Вчера ме пита дали ще мога да родя без него.  newsm62 Много се смях. Това определено го мога.  smile3521

На работа все по-трудно ми минава времето. Работа колкото искаш, ама все ми се полягва. Тази седмица трябва да съобщя новината на колегите. Стискайте палци!

alyaa, Стискам палци и после чакам отчет. Успокой се и се радвай, че ще видиш бебчо – какво по-хубаво от това. Ще ми се и аз да го виждам по-често. Месец ми се струва много време – само броя дните.

Цвети, Честито за хубавата количка! Мислех, че само аз откачам като си купувам количка толкова рано, но сега съм по-спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт