Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 84 690
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Денис, аз бях едно голямо изключение - при Е2 86 имах чудесна яйцеклетка /при пункция/, от която имам замразено ембрионче.

Това не може да бъде вярно - при тази стойност на Е2, фоликулът е малък и не показва, че има годна яйцеклетка.
Много интересно как лекарят е предприел пункция при тази стойност?!

ПП. Тук не се коментира Е2 на 3 ден от МЦ, а пред О.-та стойност на Е2

# 151
  • В градината...
Да, не на 3-ти ден, на 11-ти ден беше. И е вярно. И преди естрадиолът ми беше нисък. В този случай стана така - като си видях естрадиола и отидох да обядвам - нямаше да има пункция. Док  нещо се забави в операционната за 2-3 часа. Питам акушерките - какво правим. И те, както и очаквах - абсурд, няма да има пункция с този Е2. Таман започнах да хапвам и ми звънят от клиниката - идвай. Отивам аз, док каза- въпреки всичко, искам да го видя този фоликул /че беше единствен, не бях реагирала на стимулацията/. Пита - яла ли си. Обяснявам аз какво ми бяха казали. Той - нищо, с местна упойка. Това ми даде шанс да наблюдавам на екрана какво се случва. Как още при първата промивка на фоликула се показа яйцето /това беше знак, че е качествена/, как всички възклицаваха и се радваха /предвид данните на Е2 и въобще цялата компликация на случая - ФСХ-то/.

# 152
В медицината 2+2 никога не е 4.

# 153
  • В градината...
Калпазанка, като ми видя огромното ФСХ, докторът заключи същото - като теб и каза - ако искате да пробвате, не обичам да отнемам надеждата на хората. Всеки друг би ви казал, че сте за донорска яйцеклетка.

# 154
  • София
Да, не на 3-ти ден, на 11-ти ден беше. И е вярно. И преди естрадиолът ми беше нисък. В този случай стана така - като си видях естрадиола и отидох да обядвам - нямаше да има пункция. Док  нещо се забави в операционната за 2-3 часа. Питам акушерките - какво правим. И те, както и очаквах - абсурд, няма да има пункция с този Е2. Таман започнах да хапвам и ми звънят от клиниката - идвай. Отивам аз, док каза- въпреки всичко, искам да го видя този фоликул /че беше единствен, не бях реагирала на стимулацията/. Пита - яла ли си. Обяснявам аз какво ми бяха казали. Той - нищо, с местна упойка. Това ми даде шанс да наблюдавам на екрана какво се случва. Как още при първата промивка на фоликула се показа яйцето /това беше знак, че е качествена/, как всички възклицаваха и се радваха /предвид данните на Е2 и въобще цялата компликация на случая - ФСХ-то/.

Не го вярвам това за Е2 Simple Smile
Може да е било лабор. грешка - трябва да има някакво обяснение /логично и научно Simple Smile/
Е2 се синтезира именно от доминантния фоликул
 Както и да е Peace

# 155
  • В градината...
Денис, офтопик малко -  позната лекарка ми разказва за един техен преподавател по неврохирургия, който й казал - такива чудеса съм виждал в практиката, че не мога да не бъда вярващ.

# 156
И аз с малко офтопик- доц. Марчев е написал към една от главите в "Как се разчита електрокардиограма" кои са трите основни врагове на лекаря- мед. сестрата, клиничната лаборатория и пациентът.  Mr. Green

# 157
  • София
Здравейте, момичета!

Можете ли да дадете коментар по тези изследвания? Правени са на 3 ден от МЦ. Виждам, че ТСХ е ниско и явно трябва да намаля тироксина, но ме притесняват съотношението на LH и FSH. Също така за втори пореден път пролактина ми е на горна граница. Има ли място за притеснения?

Благодаря предварително!   bouquet

# 158
  • София
Здравейте, момичета!

Можете ли да дадете коментар по тези изследвания? Правени са на 3 ден от МЦ. Виждам, че ТСХ е ниско и явно трябва да намаля тироксина, но ме притесняват съотношението на LH и FSH. Също така за втори пореден път пролактина ми е на горна граница. Има ли място за притеснения?

Благодаря предварително!   bouquet

..................

ТСХ е много ниско, ако приемаш нещо  за ЩЖ - трябва да се коригира дозата
Имаш Хашимото
Пролактинът е висок - трябва да е около 200-300 - високите стойности потискат О.
ФСХ се е форсирал /поради хормоналния дисбаланс - ТСХ, Пролактин, Андрогени//
ДХЕА е висок
Андростендиона е на горна граница

Проблемът според мен са яйчниците / не НбЖ/

Пиши ми какво е казал лекарят

# 159
Не знам колко годна за оплождане айцеклетка е имало, но според докторът трябваше да правя бебе около 36 часа след това изследване, а и след като направихме опита си направих тест и беше вече отрицателен. явно овулацията е била наситина някъде в този момент, ако разбира се мога да вярвам на тези тестове.

# 160
  • София
Здравейте,
Искам да помоля за съвет.
Имам поликистозни яйчници. На 29 години съм и не планирам бременност на този етап. Но все пак искам да направя, каквото мога, така че един ден да мога да забременея.
След като  АГ установи ПК не ми назначи лечение, а и аз предпочитам да опитам да внеса някои промени в хранителния си режим и физическа активност, преди да прибегна към тях.
Ето малко информация за изследванията ми. Първо миналата година имах киста и ми назначиха следните изследвания, правени на 3 ден от МЦ прилагам и резултатите към тях:
ЛХ-10,08      (2,4-12,6)
ФСХ-9,19     (3,5-12,5)
Естрадиол 49,65    (12,5-166)
Пролактин -356,90   (127-637)
ТСХ- 1,46                   (0,27-4,20)
ФТ4- 17,12                 (12,00-22,00)
ТАТ-15,50                   (до 115)
МАТ- 5,73                   (до 34)

На следващия месец кистата беше изчезнала и не съм пила лекарства. Лекарката ме пита дали планирам бременност и тъй като не планирах, само ми каза, че трябва да следим ЛХ и ФСХ.
Една година по-късно (тази година) при профилактичния ми преглед тя пак ми назначи ЛХ и ФСХ, също и Антимюлеров хормон.
Изследванията отново са на 3 ден от месечния цикъл:
ЛХ- 9,22 (2,4-12,6)
ФСХ- 6,81 (3,5-12,5)
АМХ-6,23 (1,00-6,80)

След тях ми постанови диагнозата ПКЯ, но без лечение. Аз наистина предпочитам да пия билки, витамини, хранителни добавки и др. такива, за да подобря състоянието си, но все пак искам да се посъветвам и с вас. Какво мислите трябва ли да се консултирам с ендокринолог или някой друг. От този цикъл започнах да меря БТ, за да видя дали и кога изобщо имам овулация. И също така ако някой с такъв проблем сподели какво прави, за да поддържа сравнително добри нива на хормоните си без лекарства ще се радвам Simple Smile

# 161
  • Варна
Здравейте,
имам нужда от съвет. Решихме със съпруга ми да започнем опити за бебе. Гинеколожката препоръча да си пусна предварително TSH и токсоплазмоза, както и да започна да пия фолиева киселина. Междувременно обаче, заради гъбична инфекция, ми предписа две вагинални глобулки.
За изследванията каза само да са на гладно и жадно. Мислех да ги пусна в понеделник, но се чудя ако междувременно си слагам глобулите и започна с приема на фолиевата дали няма да се отрази на резултати. За TSH има ли значение в кой ден е от цикъла? Какво ще ме посъветвате? Благодаря!

# 162
Постарай се за ТСХ да нямаш менструално кървене, Sun and kiss. Wink

Butterfly_Sandra, серумни липиди и кръвна захар на гладно пускала ли си? Тази година пускала ли си отново ТСХ, фТ4, ТАТ и МАТ?

# 163
  • София
Постарай се за ТСХ да нямаш менструално кървене, Sun and kiss. Wink

Butterfly_Sandra, серумни липиди и кръвна захар на гладно пускала ли си? Тази година пускала ли си отново ТСХ, фТ4, ТАТ и МАТ?

Мне, не съм пускала серумни липиди (дори незнам какво е това)  и кръвна захар. Макар, че след месец и половина почти без никаква захар лицето ми се изчисти много и предполагам, че имам проблем с нея. Освен това лелите ми имат висока захар.
Тази година не съм пускала ТСХ, фт4, ТАТ и МАТ.

# 164
А защо не ги пусна?

Общи условия

Активация на акаунт