Противозачатъчни при липса на цикъл

• 480
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,

Преди няколко седмици гинекологът ми изписа противозачатъчни поради поликистоза на яйчниците. Те започват да се пият на първия ден от цикъла, но както знаем, при поликистозни яйчници цикълът е много нередовен и понякога дори пропуска. Вече са минали 40 дни от предния ми цикъл и все още не е настъпила менструация. Няма шанс да съм бременна.
Въпросът ми е дали мога да започна да пия хапчетата, дори и без да ми е дошло. Не целя предпазване от бременност, просто се притеснявам да не се повредя допълнително. Забравих да питам гинеколога ми, а да ходя на преглед при него специално за това не ми се ходи, все пак всеки път ми взима по 100 лева! Close

# 1
аз не бих ги пила ей-така, от нищото
чакай цикъла Wink

# 2
Ами не можеш ли да му звъннеш по телефона и да го попиташ.
Не знам при кой лекар си, аз ходя също в частен кабинет, но консултацията ми е 50 лв+20 преглед.
100 вече не е нормално. И за какво си си дала парите, а даже не ти е обяснил как да ги пиеш, ако... или по друг начин ако се случи друго нещо.?
взе ти парите, но не ти каза по каква схема да пиеш хапчетата.
Най-лесно е да се предпишат противозачатъчни, а има и други медикаменти вършещи същото да контролират цикъла при поликистоза, но без да бъдат толкова тежки като противозачатъчните.

# 3
Схемата е от първия ден на цикъла, но не е споменавал вариант, при който може да не ми дойде. Нямам негов личен телефон, само телефон на рецепционистките от медицинския център, при които записвам час.
Ами да ти кажа, на мен и 70лв. ми се виждат много за преглед, които да дам, само за да ми се отговори на един въпрос.
А при мен по-леките медикаменти не вършат работа, освен това трябва да се комбинират една торба хапове, за да се доближи ефектът до този от противозачатъчните. Аз държа и на черния си дроб. А специално противозачатъчните, които са ми изписани, са леки - Ясмин.

Общи условия

Активация на акаунт