Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 84 520
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, мили дами! Досега не съм писала в тази тема, но ето, че имам нужда да помоля за разяснения! Току-що взех резултатите си от изследвания, правени на 3-ти ден от цикъла. Не успявам да се свържа с лекарката си в момента и много бих искала Денис да коментира стойностите, ако има възможност. Предварително благодаря! Изследванията са правени в чужбина, ето какво излиза:

FSH (Follitropina) 3,47 (Fase follicolare: 2,5 - 10,2)
LH (Luteotropina)  3,54 (Fase Follicolare: 1,90 - 12,50)
17 BETA-ESTRADIOLO (E2)  57,46 (Fase follicolare /-12 a -4/: 19,5 - 144,2)

FT3 4,53 (3,50 - 6,50)
FT4  15,78 (11,50 - 22,70)
TSH3-Ultra (Tireotropina) 1,04 (0,55 - 4,78)
TIREOGLOBULINA (HTG)   4,59 (0,20 - 70)
Anti-TPO  21,25 (по-ниско от 16,00)
PROLATTINA basale  10,39 (2,8 - 29,2  за небременни жени)

Аз лично нищо не разбирам от стойностите Sad  Виждам само, че това Анти-ТПО е завишено, ама сигурно и друго има не наред, знам ли.... Много ще съм благодарна на коментар от разбиращи хора, че съм доста притеснена Sad

Благодаря още веднъж предварително!!

# 691
Добре са, само Пролактина е малко завишен - трябва да е около 200-300
Най-вероятно затова и ФСХ е леко завишен, но не е проблем, може да е и нещо инцидентно. Добре е да следиш Пролактина от време на време, защото високите нива потискат О.

Тези резултати не показват да има проблем
Ако си  до 30 год. - след 1 год. опити, може да се притесняваш, че не се получава
Над 30 год. - след 6 месеца
Проследи О. на УЗ / 2-3 МЦ/  или поне с тестове за О. + БТ
Благодаря ти Денис, както винаги безценна! Утре ставам на 29 и знам, че имаме още време. Следя О с тестове, ЦС и от време на време като ходя на гинеколог виждаме развитието на фоликулите. Към момента мисля, че всичко е наред от към О.
Успех на всички момичета и дано скоро всички станем майки!

# 692
  • София
Здравейте, мили дами! Досега не съм писала в тази тема, но ето, че имам нужда да помоля за разяснения! Току-що взех резултатите си от изследвания, правени на 3-ти ден от цикъла. Не успявам да се свържа с лекарката си в момента и много бих искала Денис да коментира стойностите, ако има възможност. Предварително благодаря! Изследванията са правени в чужбина, ето какво излиза:

FT3 4,53 (3,50 - 6,50)

Аз лично нищо не разбирам от стойностите Sad  Виждам само, че това Анти-ТПО е завишено, ама сигурно и друго има не наред, знам ли.... Много ще съм благодарна на коментар от разбиращи хора, че съм доста притеснена Sad

Добре са, само едните антитела на ЩЖ са леко завишени, може да е нещо инцидентно.
Трябва да те видят на УЗ /ЩЖ/ и лекар да прецени какъв е проблема.
Според мен - не е Хашимото
Др. хормони са добре
Ще чакам да пишеш какво е мнението на лекаря.

# 693
Mnogo ti blagodarq, Denis! Sys sigurnost shte pomolq za ultrazvuk na shtitovidnata jleza i shte spodelq!

P.s. izvinqvam se za latinicata, v dvijenie sym or telefona...

FT3 4,53 (3,50 - 6,50)

Добре са, само едните антитела на ЩЖ са леко завишени, може да е нещо инцидентно.
Трябва да те видят на УЗ /ЩЖ/ и лекар да прецени какъв е проблема.
Според мен - не е Хашимото
Др. хормони са добре
Ще чакам да пишеш какво е мнението на лекаря.

# 694
Здравейте, записвам се и аз да следя темата  Hug Вчера ми излязоха резултатите. За 1 път си правя изследвания ето ги и тях. Правих ги на 3-тя ден от цикъла

LH - 7.34 mIU/ml .... Ж:фол.- до 12.6, Ов.- до 95.6, Лут.- до 11.4, Мено- до 58.5
FSH- 4.71 mIU/ml.... Ж: Фол.- до 12.5, Ов.- до 21.5 ,Лут.- до 7.7, Мено- до 134.8
Prolactin- 127.8 mcIU/ml .... Жени 72-511
Аndrostendion              ng/ml.....  Жени (11- 53 год.) - 0.25- 3.89

Андостендиона още го чакам да излезе, казаха ми в лабораторията че много рядко се пуска този хормон, някой може ли да ми каже за какво служи. Тези изследвания ми ги пусна моят гинеколог не си ги избирах сама. Иначе и на 21 ден ми каза да пусна Прогестерон.

ЛХ е висок, показва ПКЯ
Добре е да те видят и на УЗ
Андростендионът е мъжки полов хормон - индикатор за проблеми с МЦ и О.
Прогестерон се пуска точно на 7 ден след доказана О. - с УЗ или поне с тестове за О. и БТ
Ако няма О. - няма прогестерон

Днес ходих про моя лекар, не каза нищо за ПКЯ, каза всичко е наред това че съотношението на хормоние е малко по завишен единия но са си в границата на нормалното. Каза да изчакам докато си направя прогестерона на 21 ден от цикъла и тогава да видим какво ще правим! Сега се чудя дали да потърся мнение и при друг специалист. Как мислите?

# 695
Здравейте!

Отново много благодаря на Денис за бързото включване по моя въпрос!  Hug

Аз само да кажа, че не съм се измъкнала "по терлици", без да докладвам развитие, но лекарката ми рече, че ще коментираме всичко след резултатите от 21-вия ден, когато ще включа и прогестерона. За лекото завишение при единия хормон на щитовидната жлеза не изрази притеснение - каза само, че не вижда нищо тревожно, и че най-вероятно се касае за леко възпаление... Дано! Ще видим какво ще стане, когато ида на преглед!

Лек ден на всички ви!

# 696
  • София
nin4etoood  
Потърси второ мнение

ПП. Твоя лекар само хормоните ли коментира, не те ли погледна на УЗ?

breibrei, nin4etoood     - вие да не ходите при един и същ лекар Simple Smile

# 697
Само изветряването ли е проблема при вентолина  newsm78.Аз така се стреснах, като прочетох да се хвърли, помислих че става токсичен.
Друго питане, някой от вас опитвал ли е с хомеопатия, толкова много майки ми говорят за това как добре действа и как са забравили за астмата, че ще опитам.Едно момиченце от нашият клас беше много зле, пристъпи постоянни, скоро срещнах майката, каза, че с хомеопатията нещата са стигнали до 1-2 пристъпа в година.

# 698
Гледа ме той на нещо като вагинален ехограв ли беше, или нещо такова. Тогава ми каЗа че единия ми яйчник е кистозен бая, и ми изписа дуфастон за да ми дойде( тогава не ми дойде 67 дена ) и като го пих 5 дена ми дойде цикала.

# 699
       Здравейте, момичета. Престраших се да пиша и аз... Някой може ли да ми разтълкува резултатите от изследване на хормони. Направени са след препоръка от гинеколог, като както на гинекологичен преглед, така и при ехография на щитовидна жлеза видими проблеми няма, а винаги съм имала нередовен цикъл... Привидно всичко е в норма, но вече не знам какво се случва и кой може да ми помогне, защото очевидно нещо не е съвсем наред. От 8 месеца се опитваме да имаме бебе, но желаният резултат го няма. Спермограмата на мъжа ми е в норми. Благодаря предварително

Хормони
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници

TSH   1.670   uIU/ml   0.27 - 4.20
Prolactin   9.05   ng/ml   Ж (3.0 - 23.50); М (3.0 - 15.2)
Progesteron   0.99   ng/ml   Ж(фолик.-0.2-1.5, лутеална-1.7-27, менопауза-0.1-0.Sunglasses, М(0.2-1.4)
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
*Венепункция   $      

# 700
Lu_na, на кой ден от цикъла си правила изследванията?
ТСХ, е супер. Пролактина също е добре.
Трябва си пуснеш още ФСХ,ЛХ, Е2 на 3-ти ден от цикъла.

# 701
Lu_na, на кой ден от цикъла си правила изследванията?
ТСХ, е супер. Пролактина също е добре.
Трябва си пуснеш още ФСХ,ЛХ, Е2 на 3-ти ден от цикъла.

Здравей, Усмивке,

Там е проблемът, че този месец имам закъснение от 23 дни, отрицателен кръвен тест за бременност. Моята гинеколожка се е видяла в чудо от мен и ме прати да си направя изследванията на хормоните, след като видя резултата от ехографията на ЩЖ, който е супер. А цикъл нямаше този месец. Аз също знам, че изследванията трябва да се проведат няколко дни след цикъла, за да са коректни резултатите, но реших да й се доверя, защото сигурно има нещо предвид...

# 702
  • София
Lu_na 
Трябва да изследваш още:
ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ
ТАТ и МАТ
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ

# 703
Lu_na 
Трябва да изследваш още:
ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ
ТАТ и МАТ
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ

Благодаря за съвета, честно казано смятам да го последвам и се надявам на добри резултати Simple Smile

# 704
Мога ли да пусна наведнъж ЛХ, ФСХ, ЕСТРАДИОЛ,ТСХ, ПРОЛАКТИН... Скоро не съм ги изследвала и искам пак да ги пусна
 Искам да попитам Денис какво мога да пусна за изследване при прекомерно потене освен изследвания на щит.жлеза ... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт