Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 84 580
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
АнелияСтоянова, по какво съображение пуснахте хормоните на 7-мия ден?

# 76
kalpazankata,тъй като трети ден беше в събота-лекарката каза,че другият вариант е 7-ми ден...

# 77
  • планетата Земя

Не е правилно.Доста лаборатории работят събота и неделя.

# 78
kalpazankata,тъй като трети ден беше в събота-лекарката каза,че другият вариант е 7-ми ден...
Винаги гинеколози и ендокринолози са ми казвали, че хормони се изследват в интервала 3-5-ти ден. Никога не съм чула становище за 7-ми  Shocked

# 79
Не, лекарката каза, че ще ги пуснем след О. В сряда почвам фоликуметрия... да видим какво става с тия яйчица...

Но преди 3 години прогесторонът и андростендионът ми бяха завишени.... да видим сега как са...

Мислиш ли, че имам база за притеснение за ИЯР? Това ФТХ ще пречи ли за забременяване дори и инвитро?

Не мога да отговоря на този въпрос
За да се постави диагноза ИЯР са нужни няколко изследвания: АМХ, Инхибин Б, Брой антрални фоликули, MOD

Ще чакам да споделиш как е минал прегледа и какво е заключението на лекаря

ПП. Не се притеснявай - едно изследване нищо не означава, може дори да е лабор. грешка

Привет,

днес мина моят преглед и мина лошо - на база на общата картина докторката беша категорична, че шанс за естествено забременяване няма, както дори и с инвитро с това високо ФСХ е много трудно - препоръча ми с естествен цикъл... Като диагноза ми каза ранна менопауза, но и при прегледа установи, че видимо яйчниците не работят въобще добре... Изписа ми Инофолик и говорихме да правим другия месец цветна снимка и да започвам да събирам айцеклетки, за да можем след 4-5-6 месеца да нправим инвитро.

Аз лично съм в шок... искам да намеря начин да стане по естествен начин...
Утре ще отида на консултация при друг лекар, а смятам да отида и на още един.

Лошото ми предчувствие се потвърди...

# 80
  • София
Не, лекарката каза, че ще ги пуснем след О. В сряда почвам фоликуметрия... да видим какво става с тия яйчица...

Но преди 3 години прогесторонът и андростендионът ми бяха завишени.... да видим сега как са...

Мислиш ли, че имам база за притеснение за ИЯР? Това ФТХ ще пречи ли за забременяване дори и инвитро?

За да се постави диагноза ИЯР са нужни няколко изследвания: АМХ, Инхибин Б, Брой антрални фоликули, MOD

ПП. Не се притеснявай - едно изследване нищо не означава, може дори да е лабор. грешка

Привет,

днес мина моят преглед и мина лошо - на база на общата картина докторката беша категорична, че шанс за естествено забременяване няма, както дори и с инвитро с това високо ФСХ е много трудно - препоръча ми с естествен цикъл... Като диагноза ми каза ранна менопауза, но и при прегледа установи, че видимо яйчниците не работят въобще добре... Изписа ми Инофолик и говорихме да правим другия месец цветна снимка и да започвам да събирам айцеклетки, за да можем след 4-5-6 месеца да нправим инвитро.

Пусни Инхибин Б и АМХ / на 3 ден от МЦ/  и се консултирай и с друг специалист.
Не може по един ФСХ - еднократно изследване - да се поставя такава /тежка/ диагноза

# 81

Привет,

Пусни Инхибин Б и АМХ / на 3 ден от МЦ/  и се консултирай и с друг специалист.
Не може по един ФСХ - еднократно изследване - да се поставя такава /тежка/ диагноза

Нали? И аз това си помислих... Как така от 1 изследване може да дадеш такава тежка дизагноза? И как така лесно изпращаш за инвитро? Не е въпрос за парите, аз имам възможност да си платя... но тези нерви и притеснения ще ме съсипят! АМи ако е лаб. грешка? Това ще ми съсипе живота за няма нищо...

Според мен най-малко трябва да повторя тези изследвания - мога ли да пуска пак пакета ЛХ, ФСХ, Е2 и тези, които ти изброи, на 3-5 ден следващия цикъл?

Сега съм решила да си взема малко хранителни добавки за пия, за да си подобря яйчниците - можеш ли да ми препоръчаш нещо?

А дали има и храни, които пречат и съответно благоприятстват на правилната работа на Я?

Hug Hug Hug Денис, много ти благодаря за времето, което ни отделяш  Hug

# 82
  • София
.....
Според мен най-малко трябва да повторя тези изследвания - мога ли да пуска пак пакета ЛХ, ФСХ, Е2 и тези, които ти изброи, на 3-5 ден следващия цикъл?......

Пусни ги точно на 3 ден от МЦ  Peace

# 83
Момичета, ще ми помогнете ли с коментар на резултатите.ПРавени са на 5 ден от мц

Хормонален анализ
Note: Няма.
Test (profile) name   Result   Measurement   Reference values
DHEA-S   3.9   mkmol/l   ж:10-19г.0.92-9.9920-34г.2.68-11.035-54г.0.96-9.2.
Андростендион   4.2   ng/ml   М/0.6-.2.7/ Ж/фолик-0.75-3.1,лутеална-0,94-3,2/
Prolactin   226.02   mlU/l   М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH   22.65   IU/l   М(1.0-5.Sunglasses Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   7.03   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Estradiol   0.39   nmol/l   М(0.0-0.13) Ж(фол 0.08-0.79; ов0.7-2.1; лут 0.0-1.13
Testosteron   1.23   nmol/l   M(6.8 -39.00) Ж(0.18 -2.55)

# 84
  • София
Момичета, ще ми помогнете ли с коментар на резултатите.ПРавени са на 5 ден от мц

Хормонален анализ
Note: Няма.
Test (profile) name   Result   Measurement   Reference values
DHEA-S   3.9   mkmol/l   ж:10-19г.0.92-9.9920-34г.2.68-11.035-54г.0.96-9.2.
Андростендион   4.2   ng/ml   М/0.6-.2.7/ Ж/фолик-0.75-3.1,лутеална-0,94-3,2/
Prolactin   226.02   mlU/l   М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH   22.65   IU/l   М(1.0-5.Sunglasses Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   7.03   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Estradiol   0.39   nmol/l   М(0.0-0.13) Ж(фол 0.08-0.79; ов0.7-2.1; лут 0.0-1.13
Testosteron   1.23   nmol/l   M(6.8 -39.00) Ж(0.18 -2.55)

Андростендионът е висок /той потиска О./
ЛХ също е много висок  - показва ПКЯ
Ще трябва да изследваш 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ и да се консултираш с Ендокринолог

# 85
Благодаря ти,Денис  Hug а FSH ми е нормален,питам защото и той е ограден като висок .Това което ми казваш за андростендиона на мен ми казаха,че е от пролактина  .. newsm78

# 86
Денис, едва днес се сдобих с новите резултати от радиоимунологичната в клиниката по ендокринология Александровска, които пуснах на 4-ти ден по молба на доктора за проверка.

ТСХ - 2.4  (4.1 предния ден в циба)
ФСХ - 7.8 (9.1 в циба)

Възможно ли е такова отклонение в резултатите и на кои да вярвам?

# 87
Естлар, референтните стойности за ФСХ и ТСХ  какви са? Имай предвид, че различните методики дават различни стойности, отделно и допустимите лабораторни грешки са различни, затова е добре да се насочиш към една лаборатория и само там да се изследваш, за да имаш сравнимост на резултатите.  newsm78

Относно добавките за яйчници- някоя от вас пила ли е инофолик? Странични ефекти имали ли сте?

# 88
  • София
Здравей отзивчива Денис Hug, може ли да ми кажеш какво мога да изследвам след цикъл, мъжки хормони мога ли да пусна,ако да - кои, пролактин? За ТСХ, знам че мога да го пусна. Аз съм с поликистоза, обаче изпуснах на този цикъл да си пусна хормоните на 3 ден, бях болна.
Благодаря ти за помоща, която оказваш на всички и навсякъде, трябва да има повече хора като теб. Hug

П.С. Калпазанка, аз пия инофолик за поликистозата, нямам странични ефекти. Има тема за инофолика в проблемното.

# 89
В случая смених лабораторията по настояване на ендокринолога, който погледна резултатите от циба и се усъмни в тях, реф ст-ти и мерните единици са същите, затова не ги посочих  Embarassed Според него най-точна за хормони била тази радиоимунологична лаборатория. Аз не очаквах час такава разлика, честно казано, иска ми се да вярвам, че по-ниските стойности са верните, както казва докторът.

Общи условия

Активация на акаунт