Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 84 691
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Денис,
Днес ми е 7 ми ден след предполагаемата О.Пуснах си прогестерон.Не е много добре,нали?

Прогестерон (Prog)   33.2 nmol/l   м:0.35-2.70; ж.фази:ф:0.98-4.80;л:16.4-59.0;меноп:0-2.50;

Показва, че е имало О., но може да е и по-висок.
Прогестеронът е добре да е на горна граница

# 136
Здравейте, момичета. Извинявам се, ако съм сгрешила темата, но не сметнах за нужно да пускам нова.

Искам да ви питам за колко време нивата на ЧХГ стигат до нормалните стойности за небременни (след аборт).
Нали казват, че след аборт не трябва 2 седмици да се прави тест за бременност, защото може да излезе положителен, а всъщност да не е. 2 седмици ли трябват да се изчисти изцяло организма и да свикне, че бебе няма?

Нощта понеделник с/у вторник направих аборт. Днес е петък. Гърдите ми още ме болят и са ми чувствителни. Нормално ли е?

# 137
Много съжалявам за случилото се.Нормално е да те болят!Зависи и в коя седмица си била. Мисля, че чак след месец може би ЧХГ ще спадне за небременни.

# 138
  • София
Здравейте, момичета. Извинявам се, ако съм сгрешила темата, но не сметнах за нужно да пускам нова.

Искам да ви питам за колко време нивата на ЧХГ стигат до нормалните стойности за небременни (след аборт).
Нали казват, че след аборт не трябва 2 седмици да се прави тест за бременност, защото може да излезе положителен, а всъщност да не е. 2 седмици ли трябват да се изчисти изцяло организма и да свикне, че бебе няма?

Нощта понеделник с/у вторник направих аборт. Днес е петък. Гърдите ми още ме болят и са ми чувствителни. Нормално ли е?

Индивидуално е  и зависи от това, какви са били нивата му / и коя седмица е бил аборта/  - до 30-40 дни максимум нивата се нормализират.
Дискомфорта оначе, не е от ЧХГ, а от нивата на Прогестеронът и Естрогените

# 139
Много съжалявам за случилото се.Нормално е да те болят!Зависи и в коя седмица си била. Мисля, че чак след месец може би ЧХГ ще спадне за небременни.

Лекарката беше ме преглеждала няколко дни преди аборта и беше написала 5+1г.с. Бях на преглед вчера, но забравих да я питам за болката в гърдите. Питах я за кървенето, тя каза, че е нормално и може и седмица да ми тече. (не съм била на кюртаж)

Мерси за бързия отговор, по-спокойна съм, че след кошмара който преживях, вече не знам кое е редно и кое не.

# 140
То наистина си е кошмар, но колкото можеш се опитай да бъдеш спокойна, защото ще си навредиш повече.Всичко ще се оправи полека, лека и нещата ще се наредят и при теб.

# 141
То наистина си е кошмар, но колкото можеш се опитай да бъдеш спокойна, защото ще си навредиш повече.Всичко ще се оправи полека, лека и нещата ще се наредят и при теб.

Кошмар беше, защото бях сама, през нощта, без никакво обезболяващо, такава болка не бях изпитвала през живота си, а не искам и да изпитвам. Притеснявам се да не напълнея от хормоналния дисбаланс.

Дали трябва да си правя някакви изследвания? И кога? сега скоро ли е? Скъпи ли са хормоналните изследвания и кои хормони е хубаво да изследвам?

Извинявайте за купчината въпроси, но наистина в главата ми е хаос.

# 142

Индивидуално е  и зависи от това, какви са били нивата му / и коя седмица е бил аборта/  - до 30-40 дни максимум нивата се нормализират.
Дискомфорта оначе, не е от ЧХГ, а от нивата на Прогестеронът и Естрогените

Абортът стана в 5 г.с. Надявам се, че до следващата менструация ще се нормализира всичко. Лекарката не ми изписа никакви лекарства. Много ме е страх от тия хормони,дано се балансират, не искам да стана 100 кила.

# 143
  • В градината...
Малко извън темата - откъде ти дойде  на ум това за килата?
/питам, ако има вещи, да кажат, защото през бременността не напълнях, ама след аборта  ooooh! - дали има нещо общо  Thinking/.

# 144
Малко извън темата - откъде ти дойде  на ум това за килата?
/питам, ако има вещи, да кажат, защото през бременността не напълнях, ама след аборта  ooooh! - дали има нещо общо  Thinking/.

На много малко хора казах за бременността. Сестрата на приятелката ми прави аборт по медицински причини преди време. Само към нея можех да се обърна. Тя ми каза, че след аборта е напълняла много. сигурно е индивидуално, но днес си писахме малко и тя ми каза да се пазя, да не стане и с мен така. И полудях.

# 145
  • Варна
marilyn12, не се вкарвай в излишни филми. Достатъчно е това, което си преживяла за да мислиш сега дали ще надебелееш или не. Има много по - важни неща от това дали ще качиш 2 килца или не. А тази твоя бременност е била те първа в началото си и мисля, че до другия ти цикъл всички хормони ще се нормализират. Спокойствието му е майката Simple Smile

# 146
marilyn12, не се вкарвай в излишни филми. Достатъчно е това, което си преживяла за да мислиш сега дали ще надебелееш или не. Има много по - важни неща от това дали ще качиш 2 килца или не. А тази твоя бременност е била те първа в началото си и мисля, че до другия ти цикъл всички хормони ще се нормализират. Спокойствието му е майката Simple Smile

Благодаря ти. и аз се надявам всичко да се оправи до следващата менструация, но знам ли какво да очаквам. Нито съм раждала, нито съм правила аборт. Бях чела че ЧХГ се увеличава в организма с часове едва ли не и стойностите му се променят всеки ден. Няколко дни преди аборта, беше 8, при нормална стойност за небременни 3-5. (извинявам се, не помня мерната единица каква беше).

Много неща са ми в главата, не е естествено само дали ще надебелея, но не знам какво да очаквам. Казаха ми следващата менструация да чакам след 30-40 дена. Но от 30 до 40 си има разлика. Grinning Много ми е странно като не знам какво ми се случва с организма, изморявам се лесно, 2 кила да нося ми тежат, понякога не мога да стоя права дори. И не се понасям така. извинявам се, че мрънкам... оплаквам си се. Simple Smile

Здраве ви пожелавам от сърце, че това е най-важното.   bouquet

# 147
Този месец правя фоликуметрия, мили съфорумки. Изследвах днес ЛХ - 53,52 mIU/ml при референтни стойности за овулационна фаза - 14 - 95.6 mIU/ml и Естрадиол - 150,4 pg/ml при референтни стойности за овулационен пик 85.8 - 498 pg/ml. Според Д-рът ми трябва да изчакаме до утре и няма да е днес овулацията, но все пак мен ме е страх да не би моментът да се случи тази нощ и да го изпуснем. Моля ви за мнение и благодаря предварително.

# 148
  • София
Този месец правя фоликуметрия, мили съфорумки. Изследвах днес ЛХ - 53,52 mIU/ml при референтни стойности за овулационна фаза - 14 - 95.6 mIU/ml и Естрадиол - 150,4 pg/ml при референтни стойности за овулационен пик 85.8 - 498 pg/ml. Според Д-рът ми трябва да изчакаме до утре и няма да е днес овулацията, но все пак мен ме е страх да не би моментът да се случи тази нощ и да го изпуснем. Моля ви за мнение и благодаря предварително.
Е2 показва, че в момента на изследването фоликулът не е съдържал все още годна за оплождане яйцеклетка. Трябва да е поне 200 пикограма/мл.
Има поне 2-3 дни до О.
Прави тестове за О. или повтори Е2 след 24-48 часа за да видиш дали Е2 се повишава / и как/

# 149
  • В градината...
Денис, аз бях едно голямо изключение - при Е2 86 имах чудесна яйцеклетка /при пункция/, от която имам замразено ембрионче.

Общи условия

Активация на акаунт