Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 85 231
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! На 14 ден получих леко прокървяване може би от овулацията. Утре ми е 25 ден от края на последния цикъл.Мога ли да пусна прогестерон?

# 346
Първо да уточня, че цикълът се брои от първия ден на последната редовна менструация.  Peace
Второ- прогестерон се пуска 7 дни след овулация.
14+7=21  Peace

# 347
Овулацията е била на 12-13.01,утре ако пусна прогестерон ще е показателен ли,понеже на 1 страница пише 7 дни след овулация.

# 348
  • София
Здрвейте момичета, днес изследвах Прогестерон- 9.87 ng/ml, референтни 1.70-27.  Днес ми е 26-и ден от цикъла, 5-7 дни след повишаване на базална температура. Средна дължина на цикъла 35-38 дни. Нямам доказана овулация, понеже не съм правила тестове или прегледи, разчитам само на базалната температура. Принципно е в референтните граници, но все пак май е нисък Прогестерона, за отминала овулация и евентуална бременост, нали ?
Предния месец, 2- 3 дни след повишаване на темп., прогестерона ми беше 1.16, т.е. под долна граница.

В момента, от един месец, пия Инофолик 2*1 прахче. Днес преди да дам кръв не го пях пила, съзнателно.

# 349
Здрвейте момичета, днес изследвах Прогестерон- 9.87 ng/ml, референтни 1.70-27.  Днес ми е 26-и ден от цикъла, 5-7 дни след повишаване на базална температура. Средна дължина на цикъла 35-38 дни. Нямам доказана овулация, понеже не съм правила тестове или прегледи, разчитам само на базалната температура. Принципно е в референтните граници, но все пак май е нисък Прогестерона, за отминала овулация и евентуална бременост, нали ?
Предния месец, 2- 3 дни след повишаване на темп., прогестерона ми беше 1.16, т.е. под долна граница.

В момента, от един месец, пия Инофолик 2*1 прахче. Днес преди да дам кръв не го пях пила, съзнателно.

В референтните граници си мила,но ще е добре ако бебеправите да вземаш прогестеронов препарат.Моят прогестерон беше със същите референтни граници само,че ми беше 13 и нещо на 6 ден след О,което пак ми се стори ниско и почнах да пия Утрогестан  Hug

# 350
  • София

В референтните граници си мила,но ще е добре ако бебеправите да вземаш прогестеронов препарат.Моят прогестерон беше със същите референтни граници само,че ми беше 13 и нещо на 6 ден след О,което пак ми се стори ниско и почнах да пия Утрогестан  Hug

Благодаря за отговора. Да, бебеправим. На мен ми е много лошо след овулацията, преди да ми дойде, ма много- гадене, повръщане, виене на свят и всички екстри и лекарката ми затова ме накара да изследвам прогестерон, понеже предполага, че от ниския хормон ми е лошо. Сигурно ще ми изпише нещо допълнително  newsm78

# 351
Привет, моля Денис за коментар на следните изследвания на 3-ти ден от цикъла:

Prolactin ( Пролактин )   509.00   mIU/l   
М: 86 - 324; Ж: 127 - 637 (май е компроментиран резултат, не съм почивала - слязох от колата и влязох в лабораторията)
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   8.28   IU/l   
М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   7.84   IU/l   
М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)   114.50   pmol/l   
М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201

Не съм изследвала тестостерон, т.к изобщо не се сетих, а TSH не пуснах т.к бях пила кафе  Embarassed

Ако не е късно утре (на 4-ти ден) мога да пусна тестостерон и още нещо ако трябва, за TSH знам, че няма значение кой ден е.

# 352
foxy-the infant prodigy, аз избягвам да пускам ТСХ в дните на менструално кървене.  Peace
Пролактинът ти е в референтни граници.  Wink

# 353
  • В сърцето на любимия човек
foxy-the infant prodigy - според мен Пролактинът е висок, ако се цели забременяване. Успя ли да поседиш на спокойствие преди да ти вземат кръв?
Съотношението на ЛХ/ФСХ според мен показва лека поликистоза.
Според мен е добре да се консултираш с АГ и да те видят на УЗИ.

При мен ТСХ е доказано по-високо в дните с менструално кървене. Преди да започна лечение в рамките на един МЦ в дните с кървене ТСХ беше 4.26, 2 седмици по-късно - 3.6. С него пусни и ФТ4.

# 354
foxy-the infant prodigy - според мен Пролактинът е висок, ако се цели забременяване. Успя ли да поседиш на спокойствие преди да ти вземат кръв?
Пънче-мънче, фокси е пила кафе  Peace Написа си, че пролактинът е компрометиран и въпреки това е в реф. граници.  Peace

# 355
Моя грешка  Peace
Въпреки това, е хубаво да се повтори, когато пуска ТСХ  Peace

# 356
foxy-the infant prodigy, аз избягвам да пускам ТСХ в дните на менструално кървене.  Peace
Пролактинът ти е в референтни граници.  Wink

Явно няма да го пускам утре тогава... Благодаря ти!   bouquet

Съотношението на ЛХ/ФСХ според мен показва лека поликистоза.
Според мен е добре да се консултираш с АГ и да те видят на УЗИ.

При мен ТСХ е доказано по-високо в дните с менструално кървене. Преди да започна лечение в рамките на един МЦ в дните с кървене ТСХ беше 4.26, 2 седмици по-късно - 3.6. С него пусни и ФТ4.

Не съм поседявала хич даже, утре ще го пусна отново #Cussing out Да пускам ли тестостерон и някой от мъжките?
7 години съм била на противозачатъчни, това са ми първите "чисти цикли" - този е 5-ти поред, леко с разминаване в дните, но като обобщение може да се каже на около 30 дни.
Пия инозитол и фолиева киселина, т.к имам планове за бременност (дали и тя има планове за мен  newsm78)

TSH, FT3 и FT4 явно ще пусна другата седмица в някой от чистите дни.

Сърдечно благодаря за бързото включване и да двете   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 357
Пролактина може да го пуснеш по-нататък, заедно с ТСХ, ФТ4, не е задължително да е на 3-ти ден  Peace Задължително трябва да си спокойна, отпочинала, без да си пила кафе и без полови контакти или стимулиране на гърдите предната вечер или сутринта преди изследването.
Ако цикълът ти е около 30 дни, но не по-малко от 28, мисля, че няма да е фатално да пуснеш утре тестостерон.

# 358
Сърдечно благодаря за бързото включване и да двете   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
  bouquet За нищо.

Тестостеронът може да пуснеш във всеки един ден на МЦ.  Simple Smile
Така и така ще те бодат, пусни и ТАТ+МАТ.  Wink

# 359
Пролактина може да го пуснеш по-нататък, заедно с ТСХ, ФТ4, не е задължително да е на 3-ти ден  Peace Задължително трябва да си спокойна, отпочинала, без да си пила кафе и без полови контакти или стимулиране на гърдите предната вечер или сутринта преди изследването.
Ако цикълът ти е около 30 дни, но не по-малко от 28, мисля, че няма да е фатално да пуснеш утре тестостерон.

Този път ще спазя всички инструкции. Отново ти благодаря - много си мила, следя те от балкона в темата на искащите бебета   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Тестостеронът може да пуснеш във всеки един ден на МЦ.  Simple Smile
Така и така ще те бодат, пусни и ТАТ+МАТ.  Wink

Благодаря и на теб за разясненията!   bouquet  bouquet  bouquet

В такъв случай нека обобщя - другата седмица (на чист ден) ще пусна пролактин (според инструкциите на пънчита),тестостерон, FT3, FT4, TSH , ТАТ и МАТ.

Правилно ли съм разбрала newsm78

Общи условия

Активация на акаунт