Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 84 509
  • 759
  •   1
Отговори
# 750
Моите резултати са готови- изследванията са правени на 3ти ден , на гладно и жадно, и моля за коментар   Praynig
TSH - резултат  1,93 uU/ml  ( 0,34 -  2,50)
MAT- резултат   0,4 IU/ml     ( N< 9)
FSH-резултат   6,54 mIU/ml  ( фоликуларна фаза 3,85 - 8,78 ; Овулация 4,54-22,51 ; лутеална фаза 1,79-5,12 )
LH - резултат  3,98 mIU/ml (фоликуларна фаза 2,12 - 10,89 ; Овулация 19,18 - 103,3 ; лутеална фаза 1,20 - 12,86 )
Estradiol-резултат 37  pg/ml ( фоликуларна фаза 24 - 114 ; Овулация 62 - 534; лутеална фаза 80 - 273)
Prolactin - резултат 14,43 ng/ml  ( 3,34 - 26,72)
Testosterone - резултат 0,48  ng/ml ( жени 0,1 - 0,75)
DHE-S - резултат  322,4 ug/dl. ( 18 - 391) Назначени са от ендокринолог и гинеколог. Имам киста, на 1я яйчник. Една ми беше премахната преди година, оказа се задържано жълто тяло. Пих оргаметрил преди 2 мес заради кистата, от тогава не съм ходила на преглед, ноо мисля,че я няма, защото не ме боли. А ендокринолога ги иска заради проблеми с окосмяване по цялото тяло, най-вече по лицето ( от около 1 година), съчетано с оредяване на косата Sad

Добре са - според изследванията - няма киста
Ще чакам да разкажеш как е минал прегледа

Здравейте, момичета!
 Denis_d, вчера бях на преглед при гинеколога ми ( 21ви ден) и пожела да повторим някои хормони:
Prolactin - 9,7 ng/ml ( 4,1 - 28,9 )
Progesteron - 10,87 ng/ml ( лут.фаза: 0,37-18,4)
Testosteron - 2,08 nmol/l. ( 0,31 - 1,94)
TSH - 1,072
На прегледа каза, че кистата си е там още Sad  Изписа Primolut Nor 5 .
Denis_d, след като чух още едно мнение, реших да пия Оргаметрил , 2 поредни месеца от 16 ден на цикъла, 10 дни. И по твой съвет си пуснах на 3ти ден от цикъла:
17-alfa-OH Progesterone: 4,39 nmol/L   Фоликуларна фаза 0,3 - 2,4
DHEA-S : 4,61 mkmol/L.     Жени 0,94 - 11,67
Окосмяването по лицето се засилва, вече забелязвам мъх на всякъде Sad Ходих при д-р Катя Тодорова (ендокринолог), погледна изследванията и каза да пия Logest една година, нооо не е искала и виждала резултата от 17OH Progesterona. Моля те за коментар   bouquet

# 751
  • София
RbigsmyleR
17ОН Прогестеронът е завишен, но лекар трябва да прецени - може би има малък проблем с НБЖ, но не би трябвало да създава проблеми на О.
Трябва ти второ мнение Simple Smile
Ще чакам да споделиш

# 752
Разбира се ще споделя Simple Smile Благодаря ти, Denis_ !

# 753
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА СИГУРНО МИЛИОН ПЪТИ СТЕ ОБСЪЖДАЛИ НО ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ АМХ ТАТ И МАТ НА КОЙ ДЕН ОТ ЦИКЪЛА ДА ГИ ПУСНА БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 754
Денис, на 3ти ден от цикъла - пролактин, тестостерон. LH, FSH, E2 , достатъчно ли е да се пусне, за да се разбере дали има някакъв проблем.

Преди цикъла, преди 20дни, по време на О. ходих при гинеколог, които уж видя "увеличение" на яйчниците, което ме претисни и узадачи ... реших да ходя направо към София, така или иначе след неуспешното инвитро не съм, но искам да имам подготвени изследвания.

# 755
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА СИГУРНО МИЛИОН ПЪТИ СТЕ ОБСЪЖДАЛИ НО ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ АМХ ТАТ И МАТ НА КОЙ ДЕН ОТ ЦИКЪЛА ДА ГИ ПУСНА БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Няма значение деня от МЦ, не е нужно да се спазват никакви условия

# 756
  • София
Денис, на 3ти ден от цикъла - пролактин, тестостерон. LH, FSH, E2 , достатъчно ли е да се пусне, за да се разбере дали има някакъв проблем.

Преди цикъла, преди 20дни, по време на О. ходих при гинеколог, които уж видя "увеличение" на яйчниците, което ме претисни и узадачи ... реших да ходя направо към София, така или иначе след неуспешното инвитро не съм, но искам да имам подготвени изследвания.

Не са достатъчни
За да може да се направи някаква по-обща преценка за състоянието и функцията на половата с-ма е добре да се направят:
ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 / да не си пила кафе, чай... нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ
Пролактин  - на чист ден  / 1-2 дни да не е правен секс и да не са пипани гърдите/
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ

# 757
А кое от всичко това се поема от здравна каса - трябва да ми е доста дебел джоба само за тези всички изследвания

# 758
  • София
А кое от всичко това се поема от здравна каса - трябва да ми е доста дебел джоба само за тези всички изследвания
Може да провериш тук: МДЛ Цибалаб 
Изследвания, които МДЛ Цибалаб ЕООД извършва по договор с НЗОК, 2012г.   
http://www.cibalab.com/documents/nhif2012.pdf

# 759

Общи условия

Активация на акаунт