На море в Гърция 2013 - XI

• 73 684
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Дами в София и близките райони (единственият ни постоянен господин, доколкото знам, е във Варна, а в момента - в Гърция Wink),
да вземем да се преброим за 19-и и да действаме?

К@ли... ти си знаеш за пътеписите и снимките Grinning

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 16:09 от Параход

# 586
  • софия
Привет и от мен!

Може ли някой да ми препоръча хотел в Керамоти, като единственото ми изискване е да е максимално близо до плажа, за цената нямам претенции

# 587
  • Варна
Тези дни отивам до Корфу и понеже на намерих актуална тема за острова, ще чета тук Simple Smile

# 588
  • София
Привет и от мен!

Може ли някой да ми препоръча хотел в Керамоти, като единственото ми изискване е да е максимално близо до плажа, за цената нямам претенции
Ние бяхме в "Афродита", до него е и "Катерина", на две минути от плажа са и двата.
За срещата не смея да се записвам отсега, макар че имам желание и следя дискусията. Simple Smile

# 589
mozzi,

препоръчвам Ирини  Peace, също и Ана-апартаменти.

На същите критерии отговаря и Астория, но не го препоръчвам.

# 590
  • софия
envia , лято! , благодаря за предложенията!

# 591
  • София
И на мен ми мирише на море..детето чат-пат отваря буркана с мидички и рапанчета и започваме да ги редим на килима. Става ми мило и тъжно, и си мисля, колко бавно винаги ми минава зимата, а колко бързо се изнизват летните дни в Гърция  Rolling Eyes

# 592
Нали на 19-ти. Аз ще имам мъж в командировка в Блед (гадината не ме взе) и може и да смогна да дойда. Само казвайте къде?

# 593
 Малко извън темата- и моят мъж е в командировка от вчера, ама във Варна. Какво ли не направи да ме примами за компания, но аз не се дадох. Днес по телефона го питам как е Бг-морето. Отговаря ми с въпрос: "Ти в Кефалония била ли си?" Била съм, казвам. Той: "Е, нищо общо няма."

# 594
  • София
Поздрави от Парга!  Grinning

Не мога да преценя как са снимките, но слънцето така блести на балкона, че почти не виждам екрана.  Laughing  А вътре нета хич го няма.  Wink Голям кеф е отново да съм със сандали и тениска в 22 часа и да не ми е студено.  Grinning  Морето още не сме го пипнали, но за плаж става и след малко отиваме.   Grinning

# 595
  • София
Ааа, Таня, ти уби рибата направо  Shocked Прочетох, че сте в Парга и направо се задавих с кафето..блазе ви, дано си изкарате супер  Simple Smile Топнете се и за нас!

Shhhh, защо няма да успееш да дойдеш, има цяла седмица до срещата  Simple Smile

Дайте да нахвърляме идеи за място/час..

# 596
  • София
Да попитам ходилите до плажа Бела Врака/Сивота. Къде оставихте колата си? Днес минахме през Сивота (нещо като кръгово движение около една градинка) и продължихме по табелите. В един момент пътя свърши и нямаше къде да се спре, нито да се обърне и трябваше да се връщаме на заден.  Grinning Пробвахме и по разни други пътчета, но всички водеха до хотели, а и табелите бяха на първото място.  newsm78  Ясно ми е, че се ходи пеша, но поне колата да не е безкрайно далече, че старите кокали взеха да "сдават багажа".  Laughing

Иначе днес беше 28-29 градуса. Водата не е като през август, но определено е по-топла от края на май/ началото на юни по Халкидики. Парга наистина е много романтично градче, а плажът от северната му страна е със същия цвят на водата като в залива Навагио на Закинтос, но бързо става дълбоко и имаше доста вълни. От крепостите има страхотни гледки. Ако набожността на един човек се определя от това колко пъти на ден казва "О, боже!", след толкова много възклицания от моя страна, сигурно направо в някой манастир ще ме приемат.  hahaha

И една телефонна снимка от крепостта над града:

# 597
  • Варна
Днес по телефона го питам как е Бг-морето. Отговаря ми с въпрос: "Ти в Кефалония била ли си?" Била съм, казвам. Той: "Е, нищо общо няма."

Eй , ей , ей  , я да не ни плюете моренцето , хляба ( и рибата Simple Smile си вадим от него.И няма нужда да го сравнявате - неслучайно едното се казва Бяло , другото Черно.Ама пак си ни е хубаво.А иначе и ние обичаме да ходим по други морета-и гръцки , и кубински , и тайландски и разни други.И със сигурност и те са хубави:)
Петъчния изгрев на Ситония Simple SmileЗа жалост сетне заваля и не стана за плаж Sad

# 598
  • София
Танче, голяма работа си, да знаеш! Grinning Hug

До Белла Врака GPS-ът ни закара, но ще обясня, доколкото мога. Simple Smile С колата минахме бавно по една уличка със сувенирни магазинчета(втората и успоредна на крайбрежната с таверните), излязохме на крайбрежната част от кръговото с градинката в центъра и след това направо поехме по пътя нагоре по баира покрай хотел Fylakas. Изкачихме баира, минахме от срещуположната му страна и паркирахме до една последна вила и кантина. Паркоместата са не повече от 5-6. След това се ходи пеша около 200 метра по пътчето надолу и на края се слиза по едни стълби и стигаш Белла Врака. Точно преди стълбите на Белла Врака също има миниатюрен паркинг за най-много 3-4 коли, но там нямаше места, а и не рискувахме, защото пътят (голямата пътека) беше доста тесен и на места доста изяден отстрани.
Хотел Fylakas

Тук на 20 метра вляво от изгледа на снимката е последната вила и паркинга до кантината, където паркирахме. Не съм ги снимала, обаче ...

И пътчето, което изминахме пеша до Бела Врака

Таня, ако не го виждаш хубаво пътя до хотел Филакас, ето и линк, където може да уголемиш снимката. http://bibi2.snimka.bg/sea/yioniyisko-krayibrejie.780550.31749998

https://maps.google.bg/maps?saddr=39.407251,20.2407&daddr=%D … p;via=1&hl=bg

Горе-долу май успях да сглобя някаква карта. Simple Smile Таня, приятно изкарване! Party
--------------------------

Ние пък снощи се върнахме доста изморени от еднодневно пътуване с колата до Солун и Переа. След обяд ставаше за плаж, но имаше доста боклуци по него. Първо ходихме до Каламаря в Солун. Хареса ни кварталчето, определено си личи, че е по-баровско. Laughing Там открихме един много добре зареден Gran Masoutis и си купих от какаовия и портокаловия тахан. Минахме и до една месарница, та накупихме някои нещица. Simple Smile След това хапнахме в таверна на плажа на Переа при един наш познат Йорго и късно снощи се прибрахме. Обаче, през цялото това време пътьом си говорихме за Парга. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 09:05 от bibi_2

# 599
  • София
bibi_2, а ние вчера цялото семейство си говорехме като отидем в Солун какво първо ще направим, какво ще хапнем, какво ще си купим  Joy , а морето въобще не сме спирали да го мислим, може да се каже,че вече сме го измислили за другото лято  Heart Eyes ,само да сме здрави!

Таня67, слънчево и весело да си изкарате!

Общи условия

Активация на акаунт