На море в Гърция 2013 - XI

• 73 676
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
peterky2002, tyntyrymyntyry хайде, да случите на приятно време.  Peace И после снимки да донесете, та да стоплите душичките ни.
И...честит ви първи сняг.  cold

Да ви почерпя и едно морско фрапенце за рожденният ден на Алекс!Днес става на 10 г.

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 09:26 от dama

# 556
Да ви е жив и здрав момъка и много да ви радва и слуша....а вие по-често да го водите на това синьо моренце  Wink

# 557
  • София
Dama да ви е жив и здрав,много усмивки и приключения  Simple Smile))

# 558
  • София
Дама, да ти е живо и здраво момчето, и много лета да изкарвате още заедно на страхотни места  Simple Smile

pontes, какъв е този тунел след Превеза, до Кефалония пак ли през него се минава  Rolling Eyes

# 559
Подводен Wink
Нищо страшно няма...

това е тунел - под Алпите, в сърцето на Мория направо... пише, че имало и по-дълъг в Норвегия Grinning

# 560
Таис, не им се плаши толкова на тези тунели, доста от тях изглеждат така
http://stackplanet.com/greekstack/2012/05/tunnels-of-the-egnatia-odos/
т.е. вижда им се края още на влизане, но истината е че има и един близо 5 километров, та в него и мен ме стегна нещо за гърлото Mr. Green

# 561
  • София
УжасТ  Shocked Подводен е още по-зле, аз ще треперя през цялото време да не стане земетресение и да не ни захлупи.. Параход, много си гадна  Naughty Има ли начин да се избегне - корабче, туй-онуй..

Това в Алпите наистина е пътя към Мория..

evhen, то и аз така си казвам, но страхът и фобиите не са на рационално ниво, та няма значение с какво се успокоявам. Ако ще ходим към Кефалония, аз наистина ще си взема някакви хапове, иначе нямам шанс  Peace

# 562
В интерес на истината, ако ползвате ферибота Астакос-Сами, а не този през Лефкада, подводният тунел при Актио може да се избегне без никакво особено заобикаляне и усложнение - минава се от вътрешната страна на залива Амвракикос (слизане от магистралата при Йоанина-филипиада-Арта-Мениди-Амфилохия-Астакос).

Ако искате да хващате от Василики - няма начин.

П.П. А я вижте какво още имало в Амвракикос (все се каня да го разгледам подробно) - 150 делфина, най-гъстата популация на единица площ в цялото Средиземно море...

Даже бил и с 20-ина км по-кратък алтернативният маршрут.

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 15:46 от Параход

# 563
  • София
Значи ще ходим до Астакос  Wink На мъжа ми изобщо даже няма да му споменавам за наличието на втория маршрут. По принцип той кара, но винаги аз да му давам координати за пътя - т.е. показвам му какво съм избрала като маршрут във виамишлин-а, и той казва ОК.

Досега поне не е сядал да търси други варианти..дано и този път не му се занимава.

# 564
  • софия
Ехоо, прочетох за среща, ще се радвам да се запозная с вас   bouquet
дано бедния ми гръцки опит да не е пречка

само да кажа за тахана, че освен калция много полезни са му и мазнините
които обаче смесени с въглехидрати като мед и шоколад стават калорична бомба

# 565
  • София
Параход, аз съм била в Превеза на въпросния залив, но за съжаление нямах шанса да видя нито един делфин за седмица. Има ли опредена зона от която могат да се наблюдават с по-голяма вероятност? Вече 3-4 год. не съм виждала делфини в Гърция Sad, /откакто не ходим на Самотраки/.

# 566
  • Варна
само да кажа за тахана, че освен калция много полезни са му и мазнините

Белия тахан(от белен сусам) е полезен за стомаха , кафявия(от небелен сусам) - за сърцето.
Вчера в Полигирос на пазара имаше натурален и от двата вида(пробвахме кафявия - същия е като българския натуралния кафяв тахан на фирма ''ТРЪНДЕВИ'') , в Масутиса до него на две фирми , едната само бял натурален ,а другата бял  натурален , с мед , какао и портокалов.В ЛИДЛ на друга фирма 3 вида-натурален бял , с мед и с какао и с по около 2 евро на бурканче 350 гр.- по евтин , на вкус долу горе същия.
Следобяд беше слънчево и стана и хубав плаж.Водата иначе си е съвсем добра за къпане- е не за киснене и за дребоси , ама иначе за плуване  е доста добра.Бая голямата руска група от съседния хотел дружно пляскаха на плиткото Simple Smile

# 567
  • софия
Сутринта направих експеримент. Не особено успешен. Към тахана добавих лъжица мед и стана с вид и консистенция на дъвчащ бонбон Crazy Тахана някак се стегна от меда. Не се хареса.

# 568
  • София...........
Таис, 1,5-2 км. тунел се преживява, ние сме минавали по тунела Франция-Италия (http://en.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A9jus_Road_Tunnel) и определено към средата вече ме хвана нервата...

# 569
  • София
Момичета, търся отзиви за това място: http://www.lagonisi-beach.gr
Прочетох няколко поста в темите, но не ми е достатъчно като информация. Имате ли впечатления от това лято, подходящо ли е за малки деца, как са цените?   

Общи условия

Активация на акаунт