На море в Гърция 2013 - XI

• 73 697
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • София
София-Атина съм го взимала с кола 2009 на един път - сутринта в 8 тръгнахме и около 6 и половина вечерта бяхме пред хотела, което ще рече около 10 часа. С едно спиране за кафе. и зареждане на гориво, както и при спазване на ограниченията по пътя Simple Smile. Пътя изобщо не беше тежък, но все пак бяхме с кола. С автобус може и да е гадничко, като се сетя миналата година до Истанбул какво беше  Sad

# 541
  • София
Винаги има разлика м/у автобус и кола. Разни познати много пъти взимат София-Атина, и както и Теди казва, без никакъв проблем.

Ние също сега до Евия пътувахме по тази магистрала. Ако бяхме продължили надолу, след още 300 км щяхме да сме в Атина. Магистралата е чудесна, малко еднообразна може би, но лесна и бърза за придвижване.

А и до Закинтос и Кефалония пътят също е 750-850 км  Peace

# 542
Ironic чудни, стоплящи душата снимки   bouquet
Значи разбрах - датата е ясна - бройте ме, само остава някой и да каже - къде  Wink

# 543
  • София
Tаис,от  мястото което си избрала на Кефалония всеки ден ще гледаш Закинтос  Simple Smile - понякога по-ясно, друг път обвит в мараня и на една ръка разстояние.Трапезаки и Лурдата са един голям плаж, непосредствено под най-високата точка на острова.Единственото,което не ми харесва там е,че за да слезеш на плажа е едно безкрайно спускане и разбира се завои между къщите надолу.Инак плажа е огромен, но поне в частта на Лурдата и по в средата, на мен не ми хареса - с влизането става бързо дълбоко,т.е. не е подходящ много за дребни.

# 544
  • София
Veka, за Лурдата не съм проверявала, само знам, че е до Трапезаки.

Но за самото Трапезаки доколкото четох, би трябвало да е плитък и спокоен плажа  Thinking Иначе не става, моята ще е на 4 тогава, и ни трябва children-friendly плаж. Дали са объркали описанието?

"The beach joins another small fishing port, Lithero, and also the vast beach of Lourdas. Made up of shingle and sand it’s a great choice for families with safe turquoise water which is shallow and clear."

http://www.ionian-island.co.uk/wordpress/kefalonia-beaches/trapezaki-beach/

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 12:17 от Tаис

# 545
Трапезаки аз го кръстих "детския" плаж, то и името му е такова, трапеза е маса. 100-150 метра навътре е до гърдите на голям човек, закътано е, няма вълни. Всеки ден след 17.00 часа идваха основно местни семейства с деца, от което съдя, че е най-подходящия за деца в района.

# 546
  • София
Veka, за Лурдата не съм проверявала, само знам, че е до Трапезаки.

Но за самото Трапезаки доколкото четох, би трябвало да е плитък и спокоен плажа  Thinking Иначе не става, моята ще е на 4 тогава, и ни трябва children-friendly плаж. Дали са объркали описанието?

"The beach joins another small fishing port, Lithero, and also the vast beach of Lourdas. Made up of shingle and sand it’s a great choice for families with safe turquoise water which is shallow and clear."

http://www.ionian-island.co.uk/wordpress/kefalonia-beaches/trapezaki-beach/

Аз не съм ходила конкретно на Трапезаки, затова нито мога да потвърдя, нито мога да отрека.Аз казвам какво съм видяла на Лурдата.

# 547
  • София
Ясно  Peace А общо-взето, кой е най-подходящия плаж за деца на острова? Миртос и подобни не стават, то се знае.

# 548
  • София
За дечица най-хубаво според мен е на Кси и на Мунда бийч.

Лирично отклонение: снощи си направих маска от хума от Кси  Flutter

# 549

Лирично отклонение: снощи си направих маска от хума от Кси  Flutter

Както мъжа ми казва, след 10 години и помен няма да остане от онази скала на Кси, която е вдадена в морето, там където си търкат ръцете и се мажат. Не че аз не си взех няколко парчета с размерите на сапун, ноо изпитах искрена завист към една руска мамашка, която беше успяла да откърти парче с големината на човешка глава и то точно от там, където водата мие скалата.

А на моето дете нито на Мунда, нито на Кси му допадна, така че, деца различни Peace

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 12:54 от evhen

# 550
  • София
evhen, много благодаря! Значи съм уцелила детски плаж, супер  Simple Smile

Ехх, как нямам търпение лятото пак да дойде..

# 551
  • София

Лирично отклонение: снощи си направих маска от хума от Кси  Flutter

Както мъжа ми казва, след 10 години и помен няма да остане от онази скала на Кси, която е вдадена в морето, там където си търкат ръцете и се мажат. Не че аз не си взех няколко парчета с размерите на сапун, ноо изпитах искрена завист към една руска мамашка, която беше успяла да откърти парче с големината на човешка глава и то точно от там, където водата мие скалата.

А на моето дете нито на Мунда, нито на Кси му допадна, така че, деца различни Peace

Моето дете му харесва на всеки плаж, дори и в България му хареса на Каваци  Peace

# 552
  • София
Хора, аз все пак не съм се разколебала и утре ще отскочим след работа до Йерисос. Въпросът е шапка и ръкавици да си взема ли? newsm78 Joy

# 553
  • София
Таис, не мисля, че тези тунели трябва да те притесняват. Те не са подземни изобщо, някак си толкова нависоко на тази магистрала, гледките са страхотни, все едно си в небето. Усещането изобщо не е като да си под земята.
Мен единствено ме е страх от онзи тунел под морето след Превеза, всеки път като го минаваме до молитви го докарвам Simple Smile

# 554
  • Варна
Хора, аз все пак не съм се разколебала и утре ще отскочим след работа до Йерисос. Въпросът е шапка и ръкавици да си взема ли? newsm78 Joy

И ние натоварихме колата без да забравяме банските.В краен случай предпочитам да се разхождам на 18 градуса отколкото на 8.Взехме и въдиците де , като не става за плаж , може пък да стане за риболов Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт