На море в Гърция 2013 - XI

• 73 664
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Наздраве от Варна със съжаление че сте толкова далеч и с пожелание да изровите нови и интересни дестинаций.
И да стенографирате интересните идеи и някои да се постарае да ги редактира и публикува тук.
 Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 631
  • Варна
И малко кулинарно ама свързано с тахана.Днес за закуска забъркахме кафяв български натурален тахан с шипков мармалад и стана нещо прекрасно.С мед трудно се получава , но със сладко кисели мармалади от типа на шипковия и ябълковия става вкусотия.

# 632
Здравейте мами
моля за малко помощ-искам аз и семейството ми да отскочим до Гърция за нова година за  2-3 нощувки , но .. за съжаление никога не сме ходили там  Embarassed - какво да се прави като Турция ни е по близко ... та с две думи - искам някъде на минерална топла вода  - да е по близо до България  , да е чисто , да има какво да се разгледа в радиус от 50-100км и да не е много скъпо...
ПП знам че има много теми за Гърция - четох доста от тях  , но мен плаж не ме интересува /от Бургас съм/пазар също не ме интересува ...

# 633
Лутра Позар, до македонската граница. Българските туроператори взеха, че я откриха Grinning Но, минералните извори са отделно от хотелите, в хотелите няма минерална вода (макар да има спа-удобства).
Близо е до Едеса, която е разкош.

Или другата Лутра на Касандра, Халкидики. Там разглеждаш Афитос и ядеш кокореци в Касандрино - друго много няма какво да се прави зимата.

Трето място е коментираната много в предишната X-а тема Лутра Едипсо в Евия.
Но всичките не са ти много близо, в североизточната част на Гърция няма минерална вода (или поне аз не знам да има...)

# 634
Благодаря много Параход .Аз се бях насочила към Лутра позар - до Едеса, но Халкидики са по-близо до Бургас - първо там ще се поразтърся.

# 635
  • софия
И малко кулинарно ама свързано с тахана.Днес за закуска забъркахме кафяв български натурален тахан с шипков мармалад и стана нещо прекрасно.С мед трудно се получава , но със сладко кисели мармалади от типа на шипковия и ябълковия става вкусотия.
Голям си подкокоросник. Ходих сега да купувам шипков мармалад. Покрай това ходене и нали сме на кулинарна вълна, да споделя, че видях на "Княз Борис І", малко след "Алабин" гръцки магазин. Нямах време обаче да разглеждам подробно.

Момичета, весело утре. И да се снимате, защото аз докато не видя доказателствен матрЯл не вЕрвам на нищо. Ние утре правим ритуално закриване на вилен сезон 2012-2013  Confused след като изслушаме първата за сезона "Приказка за тромбон и туба".

# 636
Ами незначително по-близо е - с 40 км (то се намира чак на върха на най-далечното от теб пръстче), а и до Лутра позар караш по-голяма част от пътя по магистрала.

Магазинът на "Борис I" е "Бакалия", на един грък от Пелопонес, писали сме преди за него, нали ми е махла  Peace
Звънче, съжалявам, че ще пропуснеш! Ей да знаете, че тая тема стана само спамочат - няма да я включвам после в 1-а страница май, че ще ни се сърдят новите потребители, които идват за полезно инфо, а попадат на дрънканиците ни за шипков мармалад и не-гръцки барове Grinning

# 637
  • софия
Магазинът на Борис е "Бакалия", на един грък от Пелопонес, писали сме преди за него, нали ми е махла  Peace
Да. Точно така се казваше. Проспала съм писаниците. Извинете за повторението тогава Embarassed

# 638
А ето и поздрав към организаторката Тодоричка и нейния любим остров...

... който ни напомня как искаме да остареем, повечето (аз имам 70-80 години дотогава, де Grinning)

И цялата статия за Икария в NY Times, за който има познания по английски и много свободно време.

# 639
  • София
А ето и поздрав към организаторката Тодоричка и нейния любим остров...

... който ни напомня как искаме да остареем, повечето (аз имам 70-80 години дотогава, де Grinning)

Благодаря за поздрава Simple Smile  Точно това беше статията, която запали интереса ми към Икария. И не съм се отказала от него. Само да му дойде времето   Mr. Green

# 640
И ще ни каниш на гости, нали? Нали?!?

Между другото мъжът ми от любопитство се разходи до Окинава (което е второто такова парче земя със столетници) по време на една командировка до Хонконг и ми вика: тия са некви японски гърци...  Mr. Green

# 641
Дами, толкова много ми се иска утре да ви видя! Къщата ми е полуразрушена защото правя основен ремонт на кухня, но това няма значение. За утре съм отменила майсторите. Важно ми е как ще изкарам тази нощ защото съм дежурна и не успях да се сменя. Ако не съм хептен скапана, утре тръгвам. Горещо се моля, това да се случи! Ако не успея, страшно много ще съжалявам!

И аз се кандидатирам за Икария. Май първа ще се заселя там и ще ви чакам.

# 642
  • София
Дами, толкова много ми се иска утре да ви видя! Къщата ми е полуразрушена защото правя основен ремонт на кухня, но това няма значение. За утре съм отменила майсторите. Важно ми е как ще изкарам тази нощ защото съм дежурна и не успях да се сменя. Ако не съм хептен скапана, утре тръгвам. Горещо се моля, това да се случи! Ако не успея, страшно много ще съжалявам!

И аз се кандидатирам за Икария. Май първа ще се заселя там и ще ви чакам.

Май пак ще поспорим за първото място  Simple Smile  С удоволствие ще очкавм да се видим, надявам се да успееш. Ако имаш нужда от упътване за бара, пиши на лични ще ти дам мобилен да звъннеш ако се загубиш из улиците.

Теди, ако не докарате до посещение на острова, предлагам да се насочиш натам трайно след пенсиониране  Peace

Аз именно за трайно заселване съм си го заплюла. Както каза мъж ми стигнем ли до там, хич няма и да се върнем.

# 643
  • София
Аз се извинямам за поредния спам обаче барът още ли се казва така, да не е преименуван?

# 644
  • София
До вчера не беше поне Simple Smile  One More си се казва. На Шишман, ама кой номер е, мисля, че е номер 6.

Общи условия

Активация на акаунт