tsh

• 2 581
  • 9
  •   1
Отговори
Момичета мислите ли,че при tsh=0,55 трябва да се притеснявам при положение,че е в норма ?Ниските стойности може ли да имат нещо общо с забраменяването,макар че са в норма?

# 1
  • София
Те хората са го измислили, щом са в норма, значи са нормални. Това, че е по-ниска стойност не ги извежда от нормата, нали така  Peace

# 2
да,така е,но казват също,че когато е над 2,5 не е на добре,макар че е в норма,за това имах съмнения за ниските стойности...

# 3
  • София
Кой го казва? Ако лекар ти го е казал, можеш да се замислиш, но да слушаш тоя и оня какво говорят и пишат по форумите не е сериозно. Много от съветите и знанията по дадена тема, за съжаление, са митове и легенди, а който не се е сблъсквал с тях им вярва и се филмира  Peace

# 4
  • В сърцето на любимия човек
Кой го казва? Ако лекар ти го е казал, можеш да се замислиш, но да слушаш тоя и оня какво говорят и пишат по форумите не е сериозно. Много от съветите и знанията по дадена тема, за съжаление, са митове и легенди, а който не се е сблъсквал с тях им вярва и се филмира  Peace

Много моля не обобщавайте така, защото не всички потребители са запознати с проблемите на стерилитета и подобна информация може да ги разколебае да потърсят специализирана лекарска помощ.

Конкретно това, че ТСХ трябва да е под 2 (2.5) - не е мит.
На мен лично Начев ми го каза и написа след прегледа ми. Освен това, ако беше мит, клиниките за асистирана репродукция нямаше да отлагат процедури на пациентките си в случаите когато ТСХ е над 2.5.

Във всички теми, където се обсъждат медицински проблеми, потребителите насочват да се потърси съответния специалист и изказват личното си мнение, което най-често е от личен опит, а не форумни митове и легенди.

Конкретно към потребителката - ако референтните граници на ТСХ са от 0,2 до 4,2, то тогава резултатът е съвсем нормален и едва ли има повод за притеснение. Във подфорум "здравословни проблеми" има тема за автоимунен тиреодит на Хашимото, където има повече информация по темата.
Важно е резултати от изследвания да се разчитат от съответния лекар, който ги е назначил, защото за изясняване на цялостното здравословно състояние се гледат не само отделни стойности, а и тяхното съотношение помежду им.

Приятна вечер   bouquet

# 5
  • София
Пънче, предполагам, че си видяла и изчела повече от мен, но
Цитат
ако референтните граници на ТСХ са от 0,2 до 4,2, то тогава резултатът е съвсем нормален и едва ли има повод за притеснение
не е ли същото, което казах и аз? Още повече, че 4,2>2,5, но и според теб това е нормален резултат, при който не трябва да има притеснения.

# 6
  • София
Кой го казва? Ако лекар ти го е казал, можеш да се замислиш, но да слушаш тоя и оня какво говорят и пишат по форумите не е сериозно. Много от съветите и знанията по дадена тема, за съжаление, са митове и легенди, а който не се е сблъсквал с тях им вярва и се филмира  Peace
Това баш си е точно както е разбрала девойката, ТСХ преди забременяване е добре да е под 2.5! И не  е мит нито легенда и хората не пишат глупости.  Naughty

Ето от Зачатие какви трябва да са стойностите на ТСХ преди и по време на бременност,според небезизвестната ендокриноложка д-р Тодорова:

TSH < 2,5 - преди бременност
TSH < 1,0 - в първи триместър
TSH < 2,5 - във втори и трети триместър

А според небезизвестния ендокринолог д-р Начев,ТСХ по време на бременност във втори и трети триместър не трябва да надвишава 2. Peace

В случая на дамата ТСХ е ниско и не е притеснителен отговора ти, но при цел бебе и ако ТСХ  беше 2.8 или 3.6 дори или общо казано над 2..2,5, то написаното от теб щеше да е в пълен неин ущърб,че щом е в граници-независимо коя долна или горна си е ок. Naughty

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 23:11 от magnet_for_happiness

# 7
  • В сърцето на любимия човек
Пънче, предполагам, че си видяла и изчела повече от мен, но
Цитат
ако референтните граници на ТСХ са от 0,2 до 4,2, то тогава резултатът е съвсем нормален и едва ли има повод за притеснение
не е ли същото, което казах и аз? Още повече, че 4,2>2,5, но и според теб това е нормален резултат, при който не трябва да има притеснения.

Надявам се подчертаното да не е подигравка, защото за съжаление се сблъсквам с репродуктивни проблеми, а те не са нещо с което да се забавляваш от скука във форумите.

Резултатът според мен е нормален защото:
0,55<2,5 и съответно 2,5<4,2

Пак ще подчертая - форумът не е медицински център, а свободно пространство за споделяне на мнения и препоръки.

# 8
  • София
Съжалявам, че ти е прозвучало като подигравка, не съм тук за да се подигравам на хората. Подчертаното и коментирано от мен е това, което аз разбрах от поста ти, защото посочваш референтните граници, а, явно над определена стойност има проблем, дори да е в границите.

# 9
Благодаря за отговорите,извода е,че щом е под 2,5 и е в норма,няма проблем,значи да бъда спокойна Simple Smile, защото на мен изследванията ми ги пусна личния лекар,а не ендокринолог и като погледна каза щом е в норма всичко е наред,но едва ли е запознат с нормите за бременност и за това исках да се консултирам с вас,нали за това са форумите?

Общи условия

Активация на акаунт