91 НЕГ - информация

• 249 881
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 105
Всяка година в девети клас се уат на немски предметите, за които в училището в момента разполага с преподаватели.Не се знае изобщо догодина кои предмети ще се изучават Peace . Преди две години синът ми имаше на немски химия, физика и философия. До ден днешен не е учил нито биологията , нито географията на немски точно поради липсата на учител в 9 клас, а по- нататък  се реши, че ще им е трудно и въпреки че имаше преподавател, на тях им предаваше на бг. Особено ме е яд за биологията, защото ще следва в Германия и ще търпи последствията от липсата на преподаване на немски именно по този предмет.
Колкото до кандидатстването в немскоговорящите държава- всички ползват бг дипломата и лайснунг и шпрах паралелките, защото така са им по- големи шансовете.
Ползите от лайстунг паралелките са други. Peace

# 106
  • София
Артемида, направо ме разби, сякаш децата не учат в едно училище и не са един и и същи випуск. В 10 клас  биологията на  нашите  със сигурност  беше на немски..  За 9 не помня със сигурност. Embarassed А девойката не е тук в момента, че да я попитам.

Колкото до дипломите, да, определено има деца  от лайстунг, които по упоменатите причини кандидатстват с бг диплома, но чак пък всичките не са....  Peace

# 107
В момента в нашия девети клас се учат на немски предметите: физика, химия, биология, история. Седем часа седмично немски. Учителите по предметите са наистина много добри. Миналата седмица училищният хор бяха във Виена - 8 дни, на разменни начала - много добра езикова практика беше за децата Simple Smile

# 108
Миналата седмица училищният хор бяха във Виена - 8 дни, на разменни начала - много добра езикова практика беше за децата Simple Smile
Моят младеж се падна в семейство на българи, Та е подоблрил и българския. Mr. Green Но се върна много много доволен, изкарал е перфектно, голям купн е било. Simple Smile

# 109
Хм, аз мернах едно българско име в списъка и много се учудих - значи на вас се е паднал късметът.

Иначе, да, очарована е. На третия ден ми заговори по телефона на немски Laughing А на раздяла почти се разплакала - явно отношението е било перфектно.

# 110
  • София
   Здравейте мили мами на децата от НЕГ! Синът ми е 11 клас в лайстунг паралелка. Някои от мамите ни знаят.  Grinning
   За дискусията за немските преподаватели - почти по всички предмети са немци, с български учители и на български в 11 клас са БЕЛ/естествено/, география, физика и философия. По всичко останало са немци като по математика и история освен с германците се учи и с български учители българска история и профил математика. Докато беше Кручина биологията се изучаваше перфектно, така ги подготвяше, че децата се шегуваха, че са направо профил биология.
Немският отдел, доколкото знам от сина ми, в момента се ръководи от Еслингер, от есента ще има постоянно назначение.
   За посещенията на децата в Германия или Австрия винаги организацията е отлична и е голям купон! Нашият младеж когато ходи на обмен в Германия от всички семейства имаше едно виетнамско и той се падна там, но всичко беше перфектно.  Grinning

# 111
Абе какво става с тези резултати от ДСД??? Станахме април месец вече и....нищо....И в 73 не са получили още нищо...Кога смятат да ги пратят немците тази година -заедно с дипломите ли Joy JoyНикой нищо не знае...

# 112
здравейте, колко часа немски учат седмично в 8 и в 9 клас? търсих учебните планове на сайта на училището, но не открих, а ми е трудно да ги изброя по сложената програма по отделни паралелки

# 113
  • София
здравейте, колко часа немски учат седмично в 8 и в 9 клас? търсих учебните планове на сайта на училището, но не открих, а ми е трудно да ги изброя по сложената програма по отделни паралелки
Във втория срок на 8 клас часовете са 20(по 4 часа/дневно).Мисля, че първия срок бяха повече с 1 или 2, ама като не помня  Embarassed

# 114
  • София
В 9 клас часовете по немски май бяха 6. Отделно, разбира се, са си часовете по предмети на езика.  Тях като брой  вече не ги помня..Иначе, да, и аз като даниен имам спомени за повече от 20 часа седмично в 8 клас. Май бяха 22 общо  - 18 при бг учителя по ЗП, два ЗИП пак при него  и два при немеца. Сега явно часовете са минус два заради отсъствието на немски преподавател.

# 115
Здравейте,
искам да попитам всички  осмокласници ли са при един и същ преподавател по математика?

# 116
  • София
Не, бебенка. В момента според  програмата на сайта  на 2 класа предава  г-жа Маврова, на 5 класа - 
г-жа Христова. Когато дъщеря ми беше 8 клас, също не всички паралелки бяха при един преподавател. Peace

# 117
Благодаря!

# 118
може ли още малко да ни ориентирате нас, тепърва кандидатстващите Simple Smile как става профилирането след 8 клас и какви варианти на профили има? от справочника за кандидатстване само НЕГ няма предварително определени профили за избор още ПРЕДИ кандидатстването (което според мен е и по-добрият вариант, вместо сега да се избира профил, който се стартира за изучаване след две години)

може и да ги има на сайта на училището, но търсих и не намирам, така че благодаря предварително за "вътрешната" информация Simple Smile

# 119
Принципно профилирането в НЕГ е чак след 10-ти клас, но още в осми детето трябва да реши дали изключва хуманитарните науки (за които се кандидатства с БЕЛ, история, филисофия...) и дали е твърдо решено да учи в Германия (разликата е в преподаването на математиката, така че да е синхронизирана с последващото й преподаване в немски ВУЗ). Ако е така, може да кандидатства за лайстунг паралелките, които са с природо-математически профил. Ако детето не е взело окончателно решение за бъдещето си, след осми клас избира само втория език: английски или руски. Английският се учи от ниво В1 нагоре. Може да учи и руски като трети език (СИП), но така той е един час седмично и е почти проформа. Децата, които не са в лайстунг паралелка, избират профилите си чак за след 10-ти клас, които са съответно: БЕЛ и история; математика и информатика; химия и биология.

Общи условия

Активация на акаунт