91 НЕГ - информация

• 249 910
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 120
благодаря, Химикал, доста смислено организирано ми се вижда

# 121
  • София
благодаря, Химикал, доста смислено организирано ми се вижда

Това си е така. Детето пораства, узрява, избистря си във времето  интересите и прави един по-осъзнат избор в края на 10 клас. Въпреки че моята девойка  още от самото начало си знаеше, че 3 години по-късно ще избере профила математика/информатика.  Познавам и други като нея, които са наясно от самото начало накъде ще се ориентират като профил, но има и много деца, които на доста  по-късен етап взимат решение.

# 122
Английският се учи от ниво В1 нагоре. 
Значи ли това, че ако детето не е учило английски трябва да се готви за ниво В1 в осми клас.

# 123
Английският се учи от ниво В1 нагоре. 
Значи ли това, че ако детето не е учило английски трябва да се готви за ниво В1 в осми клас.

В класа на дъщеря ми имаше няколко такива деца. За тях се каза, че щяло да има консултации, но не знам как са се развили нещата и как се справят тези деца.

# 124
  • София
Малко ми е неясна на мен работата с английския. При набора на дъщеря ми  май имаше нещо като тест за определяне на нивото.  Дали е бил фиктивен или все пак  резултатите от него са  били от значение при последващото сформиране на деветокласните паралелки - това не знам. Съдя обаче  по различните учебници за отделни класове. Лайстунг естествено са си с учебници по английки, спуснати им от Германия. Но аз имам предвид разлики в  учебниците на отделните ДСД паралелки от един  випуск. Част от тях в 9 клас  бяха на ниво  intermediate, a други  още тогава учеха по upper intermediate. И досега е налично разминаването.  В класа на дъщеря ми и май в още един  11 клас учат по учебници ниво  С2 ( за майтап на теория поне се оказва, че нивото им  в 11 клас по английски е по-високо от това по немски предвид факта, че чак догодина ще държат сертификатен изпит за С1), докато в останалите паралелки са по друг. Но може и да няма нищо общо тази разлика  с нивото на класа , а  да  става дума  просто за  различни преподаватели и различен  техен избор.. Thinking Някой да не си помисли, че се оплаквам... Напротив, супер доволна съм си.  Laughing Учат си в час по този учебник, попълват си упражнения, играят редовно на Скрабъл на английски, пишат есета.. Учителката е някакава готина.Децата я харесват, а и тя тях.  Беше довела  в училище за презентация  представителка на  Американски университет в Дубай, беше отправила покани към отделни деца по нейна преценка,  демек жената е заинтересована и си върши работата.  Но и аз съм се питала какво става с деца, които до 8 клас не са помирисвали английски. Малко са такива, но все пак ги има. Интересно би ми било някой да сподели как се очаква да наваксат.

# 125
Нашите също правеха тест за определяне на нивото, но при вече сформирани паралелки. Учат по този учебник: http://img-ipad.lisisoft.com/img/3/4/3426-1-solutions-2nd-editio … -intermediate.jpg За моето дете, както и изобщо за дете, което е учило езика от градината до седми клас, вкл., без допълнителни курсове, стартирането от това ниво е идеалният вариант Simple Smile

# 126
  • София
Синът ми до 7 клас учеше немски и руски в 73то СОУ. На английски го записах 1 година, но след това прекъсна, защото 3 езика му идвали много. Сега е 9 клас НЕГ, ходи на уроци по английски за да навакса. Оценките му се движат между 4 и 5. Мисля, че не е справедливо, защото тази оценка влиза в дипломата.

# 127
Саня, ние сме абсолютно същия случай. Чак се замислям дали да не останем в 73 с англ.-това май предпочита човекът, въпреки че желанията му се променят непрекъснато.

# 128
Сега е 9 клас НЕГ, ходи на уроци по английски за да навакса. Оценките му се движат между 4 и 5. Мисля, че не е справедливо, защото тази оценка влиза в дипломата.

Моят влезе в немската, като до момента беше учил френски като първи език и английски като втори. В НЕГ  учебникът по английски беше за ниво  В2, което наложи да взима допълнителни уроци за да навакса. Нямаше друг начин,  защото нивото на класа беше високо и учебникът им беше точен. Като него бяха само още две деца. Изобщо не съжалявам че стана така, защото това беше прекрасен повод бързо да напредне с английския.
Не виждам повод за упреци към гимназията.  Peace
Все пак предлага и руски език, като втори.

# 129
  • София
Нашите също правеха тест за определяне на нивото, но при вече сформирани паралелки. Учат по този учебник: http://img-ipad.lisisoft.com/img/3/4/3426-1-solutions-2nd-editio … -intermediate.jpg За моето дете, както и изобщо за дете, което е учило езика от градината до седми клас, вкл., без допълнителни курсове, стартирането от това ниво е идеалният вариант Simple Smile
А, това много ме успокои. Hug Моето е учило до 7-ми клас повече руски, но все пак и малко английски, колкото се учи в училище (по учебниците като за първи език английски), но без допълнителни уроци. Тази година продължи с руския (по нейно желание), английския го оставихме (по съвет на класната...) първия срок, а втория срок премина в чуденка дали да спре руския и да почне уроци по английски или пък по немски някой да й помага. И явно така ще си мине годината, без допълнителни уроци по немски и без английски. Mr. Green Съгласи се лятото да изкара един интензивен курс по английски, защото предполагам, че повечето деца са на по високо ниво по английски. А и през годината много деца не спряха английския, ходят си на курсове. Та така при нас. Но ако се почва в 9-ти клас по учебници за В1, ще е добре. Дори да не ходи през лятото на английски, няма да е чак толкова изостанала.
Колкото до профила - той е ясен от миналата година дори още по отрано. Crazy

# 130
  • София
Първи час в 8 клас със немец/киня - мноооого доволни smile3521

# 131
  • София
Значи е имало наистина  недостиг на немци. Сега, когато 12 клас вече не учат, са пренасочили явно Мuttersprachler към  8 клас. По-добре късно, отколкото никога. Simple Smile

# 132
  • София
Ами май е ново попълнение.....ако правилно е разбрала ученичката  Thinking

# 133
  • София
Даже още по-хубаво, ако е така Simple Smile

# 134
  • София
Дано да е трайно това с немкинята, тъй като от познато дете разбрах, че въпросната дама е  май ново попълнение  на немския отдел за следващата година и просто се е  представила на децата  при идването си тук.

Извинявам се, че не редактирах предходния си пост, а пуснах нов...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт