91 НЕГ - информация

• 249 919
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Здравейте,
Чували ли сте, че 19-ти юни - понеделник е неучебен ден и защо?! newsm78

# 1 261
Здравейте,
Знам, че моя има изпит по немски на 19ти  Tired

# 1 262
  • София
Най-добре български език и литература са се представили учениците от 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“. Техният среден успех е Отличен /5,66/. Следват 73 СУПЧЕ „Владислав Граматик“ и 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“ със среден успех е Отличен /5,59/. В челната десетка по успех освен столични училища има и две гимназии от Пловдив, както и Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ от Ловеч, която се появява за първи път в топ 10. Най-висок успех от втората матура са постигнали възпитаниците на Американския колеж в София – Отличен /5,84/. Следват Първа английска езикова гимназия с резултат Отличен /5,83/ и ЧГХЕП „Д-р Васил Златарски“ с Отличен /5,74/. 

Браво на децата   Simple Smile

# 1 263
Най-добре български език и литература са се представили учениците от 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“. Техният среден успех е Отличен /5,66/. Следват 73 СУПЧЕ „Владислав Граматик“ и 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“ със среден успех е Отличен /5,59/. В челната десетка по успех освен столични училища има и две гимназии от Пловдив, както и Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ от Ловеч, която се появява за първи път в топ 10. Най-висок успех от втората матура са постигнали възпитаниците на Американския колеж в София – Отличен /5,84/. Следват Първа английска езикова гимназия с резултат Отличен /5,83/ и ЧГХЕП „Д-р Васил Златарски“ с Отличен /5,74/. 

Браво на децата   Simple Smile
Смея само да добавя. Разликата м/у частното учебно заведение, издържано с много средства и общинската езикова гимназия е само 0,01 ! Респект  newsm10

# 1 264
  • София
А и разликата във випуските е сигурно двойна. Wink

# 1 265
Моля за съвет. Синът ми завършва 7 клас и иска да влезе в СМГ, защото има вкус към математиката, но малко се изложи на матурите след 7 клас и е на ръба на прогнозния праг (има 462 точки, а в СМГ ще се искат поне 465-468 според прост модел, който пратих в данибон). Ако не го приемат в СМГ, възниква проблемът: къде? Математика може да учи в НПМГ почти на нивото на СМГ, но това училище много върна назад през последните години, специално в математическите паралелки, и обкръжението му може да не е много стимулиращо. Балът със сигурност ще му стигне за 91.НЕГ (за там има 456 точки; горният модел, за който споменах, дава прагове от 462 точки за момичета и 444 за момчета). Въпросът е: добър избор ли е 91.НЕГ за едно дете с вкус към математиката и с много добър английски, но с нула познания по немски? Няма ли да бъде колосален стрес за него? Ще върне ли назад с математиката? Може ли евентуално да го прехвърля от НЕГ в НПМГ, ако забие тотално? Дали 1.АЕГ не е по-добър вариант? Има още няколко дни време за мислене преди подаването на документите, след което няма връщане назад.

# 1 266
  • София
Здравейте!
Дойде време да се избират профилите. Вашите деца какво избраха? Имам няколко въпроса по темата. В профил математика и информатика колко часа математика ще се изучават седмично през 11-ти и 12-ти клас? И информатиката ще се изучава само през 12 клас, нали? И последно класовете обикновено как се подреждат?(например "а" клас- български и т.н.)  Laughing  Crazy

Информатиката се изучава само в 12 клас, да. Часовете по мат не помня точно колко бяха, май някъде към 6. Thinking Може и да бъркам с +-1. И май няма правила за подредбата на паралелките по букви. От една страна, защото не се знае до последно колко класа ще са мат (макар винаги да са най-много). Освен това като че ли и практиката е различна през годините. Децата в класа на дъщеря ми избраха преобладаващо мат и почти ги запазиха като паралелка, само допълниха с 4-5 деца от другите класове. В друг випуск обаче такава паралелка, с деца, избрали  предимно профил мат, беше тотално разбутана и разпределена на различни места. Децата от сегашните десети класове  до утре трябва да предадат заявленията (поне това е крайният срок в класа на моите девойки) с 1-во и 2-ро желание. Опитът ми дотук показва, че въпреки наличното второ желание, сложено като резерва, винаги уважават първото.
Та няма как да се знае кой знае колко. Децата научават в кой клас са(А, Б, В, Г или Ж)чак на 14 септември, тогава, когато изкарват и списъците на  8-те класове и двете паралелки на 9 клас-лайстунг.
Благодаря ти много! А по информатика колко са часовете на седмица?

# 1 267
Моля за съвет. Синът ми завършва 7 клас и иска да влезе в СМГ, защото има вкус към математиката, но малко се изложи на матурите след 7 клас и е на ръба на прогнозния праг (има 462 точки, а в СМГ ще се искат поне 465-468 според прост модел, който пратих в данибон). Ако не го приемат в СМГ, възниква проблемът: къде? Математика може да учи в НПМГ почти на нивото на СМГ, но това училище много върна назад през последните години, специално в математическите паралелки, и обкръжението му може да не е много стимулиращо. Балът със сигурност ще му стигне за 91.НЕГ (за там има 456 точки; горният модел, за който споменах, дава прагове от 462 точки за момичета и 444 за момчета). Въпросът е: добър избор ли е 91.НЕГ за едно дете с вкус към математиката и с много добър английски, но с нула познания по немски? Няма ли да бъде колосален стрес за него? Ще върне ли назад с математиката? Може ли евентуално да го прехвърля от НЕГ в НПМГ, ако забие тотално? Дали 1.АЕГ не е по-добър вариант? Има още няколко дни време за мислене преди подаването на документите, след което няма връщане назад.

Според мен не си заслужава дете с много добър английски да учи в английска гимназия, свен ако няма никакво желание да научи добре още един език. И изобщо няма да е колосален стрес да учи немски, стига езика да му харесва - повечето деца не са го учили и се справят чудесно. Знам, че има и други деца с интерес към математиката в 91 НЕГ и не съм чула да съжаляват, че учат там.
И между другото мисля, че детето изобщо не се е изложило, справило се е чудесно  Simple Smile
Пожелавам Ви да направите най-правилния избор за Вашето дете! Успех!

# 1 268
  • София
Зависи какво ниво се гони по мат. Гимназията все пак си е  езикова и въпреки профила, независимо дали на лайстунг или на ДСД паралелките с мат/информатика, нивото не е и не може да бъде като на СМГ. Далеч съм от мисълта, че нивото по мат е ниско, напротив. Самият факт колко деца избират точно този профил в края на 10 клас означава, че през изминалите 3 гимназиални години не са загубили интереса и нивото си по мат. Освен това след НЕГ десетки деца учат специалности с много мат в хода на следването и се справят успешно, значи имат повече от прилична база. Тоест неученето в  СМГ/НПМГ не им е попречило. Друг е въпросът, ако човек има апетити да е състезател, за мен това в ЕГ трудно би станало. Има единични случаи, но те гарантирано работят допълнително и навън, не сотават само  с училищната подготовка. Затова човек трябва да прецени къде иска да е акцентът..

Има и още нещо. През последните години НПМГ приемаше ученици с  отделен изпит, който определено беше с по-висока сложност от  НВО. Това води вероятно до заблудата, че балът там е доста по-нисък и съответно децата - не толкова добри по мат. Но сега, за добро или лошо, изпитът е един и балът на НПМГще се доближи  максимално до този на гимназиите с дежурно висок минимален бал.

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 13:47 от пенсионирана русалка

# 1 269
Моля за съвет. Синът ми завършва 7 клас и иска да влезе в СМГ, защото има вкус към математиката

Какво разбираш под "вкус"

Да си говорим честно- тази година с матурата по математика омазаха нещата- в някой училища получиха нереално високи точки и родители си мислят че детето им е неоткрит математически генни.

Сериозно 7 клас вече трябва да има добри навици- или ако не е поне на първата страница в класаците на алекдимитров, не го мъчете.

Виждал сим много подобни картинки, заради родителски амбиици набутват детето в СМГ, след първия месец- заради големия брой задачи и темпото по математика децата прегарят и отказват. Следват родителски скандали , който още повече влошават нещата и става страшно.
По усойчивите  се справят ама на каква цена- помисли колко деца от смг печелят олимпиади по бг- химия- биология , ЕН.... как ли биха се развили ако са  на по подходящо място.
Размени на такова дете n- броя часове математика с  друг предмет- пример химия, в НПМГ

# 1 270
  • София
Изкарва се  малко извънземно СМГ.... Несъмнено е прекрасно училище, много го харесвам, но едно дете, и без да е състезател, може спокойно да оцелее в него. Peace Не е като да нямат моите дъщери ( и голямата, и малките) редица приятелчета от  випуска в обикновено квартално ОУ там. Не е и аз да не познавам хора с деца там. Нито са математически гении, нито пък се справят  само с цената на къртовски труд. Ако има човек  отлична оценка на наистина лесното НВО, това не означава, че е корифей по мат, да, но пък показва поне стабилно овладян учебен материал и липса на пропуски.  Такова дете с висок бал и с все пак някакъв афинитет  към мат се очаква и да е съвестно, с изградени навици за учене, така че сблъсъкът му с голямото натоварване в СМГ няма да доведе до срив, особено ако няма вече  наистина трудните за реализация състезателни амбиции. Тези градски легенди се носят и за НЕГ, как им разказвали играта от учене и някои деца изпушвали тотално от натиска и темпото..

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 14:33 от пенсионирана русалка

# 1 271
Помните ли миналата година кога излязоха списъците с приетите деца от първо класиране?Извинявам се ,ако въпросът е неуместен и не за тук,но съм доста нетърпелива да видя дали съм приета. Praynig Simple Smile

# 1 272
  • София
Помните ли миналата година кога излязоха списъците с приетите деца от първо класиране?Извинявам се ,ако въпросът е неуместен и не за тук,но съм доста нетърпелива да видя дали съм приета. Praynig Simple Smile
В деня, определен по наредба. Едва ли това, че изкараха по-рано резултатите от НВО, ще доведе и до по-ранно оповестяване на 1 класиране.

# 1 273
Здравейте,

Някой има ли някаква информация за приблизателните точки за прием в двете немски гимназии? Става въпрос за брат ми, който има 430 точки.

# 1 274
Здравейте,
Знам, че моя има изпит по немски на 19ти  Tired
в кой клас? Нали са на 20-ти?

Общи условия

Активация на акаунт