91 НЕГ - информация

• 249 911
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 1 275
Писменият изпит за лайстунг за осмите класове е на 20-ти юни. А първото класиране на приетите миналата година излезе на 27-ми юни сутринта.

# 1 276
  • София
В гимназията всяка година освен изпит за лайстунг има и писмен за 9-тите класове ДСД. Затова са верни и двете дати -19.06 и 20.06. Peace

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 10:15 от пенсионирана русалка

# 1 277
А означава ли това, че тези дни /изпитните/ са неучебни за останалите ученици? Или няма никаква логика да е така?

# 1 278
  • София
Вече ми се губят тези детайли, мина време оттогава. Но по-скоро не. Имам чувството, че  отделяха децата на  един етаж, за да не им се пречи. Но нека каже някой с по-пресни спомени. А и ми се струва малко вероятно да обяват цели два дни като неучебни предвид многото пропуснати дни заради това и онова през май. В големите класове кипи оформяне, изпитвания, тестове, презентации..

# 1 279
Да, явно са си учебни, защото не е обявено да не са, на учениците де. Все пак благодаря за информацията!

# 1 280
  • София
DSD или Leistung?

"...Немската диплома: Адски трудно е да се изкара добър успех. Върви със сертификат за С2 по немски...."- интересно ми е подчертаното дали е вярно.  Thinking

# 1 281
  • София
Ако се кандидатства с нея ( с немската диплома), не е необходим друг езиков сертификат, мисля.
Все едно като кандидатстваш с българска диплома в България да ти искат сертификат за ниво на български. Peace
Нека и по-запознатите да кажат, но аз така предполагам.
Иначе статията доста добре и в резюме описва вариантите.

# 1 282
  • София
Въпросът ми е, ако имаш имаш и двете дипломи, но решиш да кандидатстваш с българската диплома, дали го получаваш този сертификат за ниво на езика автоматично с получаването на немската диплома или трябва да се явиш допълнително на изпит за него.

# 1 283
  • София
Въпросът ми е, ако имаш имаш и двете дипломи, но решиш да кандидатстваш с българската диплома, дали го получаваш този сертификат за ниво на езика автоматично с получаването на немската диплома или трябва да се явиш допълнително на изпит за него.
За съжаление не се получава сертификат - трябва да се явиш на изпит.

# 1 284
  • София

В горното няма никаква логика. Отказваш се от кандидатстване с немската диплома примерно заради по-високия успех в българската, а в същото време искаш да ползваш произхождащ от немската позитив. Peace  Или изцяло с немската се кандидатства (без нужда от сертификат), или с българската и държан извън училището DaF, DSH и т.н.

# 1 285
При завършване на лайстунг паралелката немската диплома носи ниво на владеене на езика С2, без допълнително явяване за сертификат.Ако се кандидатства в Германия с тази /немската/ диплома, това се подразбира и не са нужни други сертификати.
Ако обаче се кандидатства с бг дипломата /често се случва, защото е по-висока/ ще трябва да се държи изпит за съответния сертификат- обикновено е Даф.
Но при всички случаи наличието на немската диплома е носител на ниво на владеене С2 на немски език. Не знам от кога е /май от няколко години е/ така. Но  в момента е това положението. Peace

# 1 286
  • София
Благодаря за отговорите. bouquet Не бях наясно, затова попитах. И най-вече се подведох по изречението:
"Върви със сертификат за С2 по немски...."

# 1 287
  • София
Потвърждавам написаното от палечка. Вземането на ДАФа не затруднява децата.

# 1 288
Майки,знаете ли кога стават ясни новоприетите в Лайстунг?

# 1 289
  • София
Цитат от линка:
химия и биология... е най-полезен за всички, които искат да следват медицина в България.

Защо "в България"? А за другаде нима не е полезен?

СИП руски -учи ли се нещо, колко?

Общи условия

Активация на акаунт