91 НЕГ - информация

• 249 889
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 1 290
  • София
ЗаСлон, личното ми мнение по горните ти въпроси е в стил :"Колкото хора, толкова позиции". Sunglasses
Скрит текст:
Преди време си спомням, че тук се коментираше нивото на изучаване на руския. Аз нямам поглед, понеже децата ми не са го изучавали, само знам, че преподавателката е същата, която беше и по мое време преди 25 години. Един от родителите заяви, че нищо не се прави, другият го обори.. А сега, де, къде е истината, щом става дума за един и същи учител? Доколкото съм следила през годините предтавянето на деца на многоезичното, винаги има  успешни представители на НЕГ с комбинацията немски/руски.
По повод профила "Биология и химия" е малко или много същото. Не в посока дали се учи или не стабилно, определено всички казват, че се работи. Имам предвид  пак различните мнения по даден въпрос.. В линка пише едно, ти съвсем логично питаш и друго, а аз (дъщеря ми) поради известен интерес в тази посока разбрахме трето от деца, минали през този или онзи профил и следващи медицина както тук, така и в Германия. Учещо тук обясни, че по-оптимален за него вариант е бил друг профил, по-малко натоварен, в случая БЕЛ и история. Готвело се е така  детето за ДЗИ по БЕЛ в училище, а по химия и биология така или иначе е ходело на уроци още от 11 клас, без които по негово мнение не може да се мине дори и да си в профил "Биология и химия". А към днешна дата има следващи медицина/стоматология в Германия от класа на дъщеря ми, който беше профил "Математика и информатика". И не съм чувала да са  ходили на уроци по двата предмета, явно защото системата е различна, няма изпит в общия случай (освен при онези, които държат ТМС, който обаче не е  само върху  биология и химия май), влиза се по диплома и се почва от ниво, покрито с гимназиалната биология и химия от обикновена паралелка, непрофилирана с тези два предмета. Последното преди време ми го потвърди и  майка на дете, което вече завърши медицина в Германия, имам своите доводи да  й се доверя. Simple Smile Детето също не е било в профила.
Но едва ли, ако ве пак си бил в този профил, това ще ти навреди, независимо дали си избрал България или Германия за следването си. Всяко поразширено изучаване  на нещо би следвало да е от полза.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 06:09 от пенсионирана русалка

# 1 291
  • София
Цитат от линка:
химия и биология... е най-полезен за всички, които искат да следват медицина в България.

Защо "в България"? А за другаде нима не е полезен?

СИП руски -учи ли се нещо, колко?
СИП руски е по 1 час седмично, като се започва от АB. За по-напредналите има и съботна школа по руски език по 2 часа, в която се готвят за олимпиади и сертификати.

# 1 292
  • дядовата ръкавичка
А за лайстунг паралелките има ли СИП?

# 1 293
  • София
А за лайстунг паралелките има ли СИП?
Има.

# 1 294
Здравейте,

Някой има ли някаква информация за приблизателните точки за прием в двете немски гимназии? Става въпрос за брат ми, който има 430 точки.

Аз се занимавам с математическо моделиране и си поиграх да пресметна прогнозни прагове за най-търсените софийски гимназии на базата на сравнение с предишните години. Пуснах числата в данибон, http://www.danybon.com/obrazovanie/rezultati-izpiti-7-class-2017. Ако разпределението (т.е. вкусовете) е както през 2013/2014/2015 или 2016 минималните балове са:

91.НЕГ-девойки: 464/470/468/462 или средно 466
91.НЕГ-младежи: 450/452/454/442 или средно 450
73-девойки: 448/450/448/442 или средно 447
73-младежи: 426/434/434/420 или средно 429

За СМГ-английски прогнозата е: 448/444/456/466 или средно 454. Очаквам да е над 460, защото има някаква тенденция в посока СМГ.

# 1 295
91.НЕГ-младежи: 450/452/454/442 или средно 450
[/quote]
За младежи миналата година съм сигурна, че бала в точки не е 442, ами 432, защото с точки, с които можеш да получиш бал 33,548, се получава проблизително 430-432.

# 1 296
  • София
Цитат
За младежи миналата година съм сигурна, че бала в точки не е 442, ами 432, защото с точки, с които можеш да получиш бал 33,548, се получава проблизително 430-432.

Съгласна, макар и да няма особено значение, важнa е позицията на детето в класирането по-скоро, не баловете през тази или онази година.. Всяка година си е за себе си. И затова, ако все пак се правят някакви прогнози, те трябва да се базират само на поредността в  списъка на последното прието дете.
Такъв бал от 33,572 (не 33,548) отговаря на (сборни 166 точки от двата изпита). 2 + 2.50 от дипломата =432

# 1 297
[/quote]

Числата не са баловете от миналата година, а прогнозните балове за тази година. Сметнати са на базата на позицията на последното прието дете през съответната година (примерно 2016) и съответно на колко точки отговаря тази позиция през 2017. Предполага се, че оценките от дипломата са 6+6. Това със сигурност не е така при всички деца, така че прогнозните балове за ази година са леко завишени.

# 1 298
  • София
Привет, момичета bouquet
Имам следното питане-какво е влиянието на устния изпит в класирането, след като си минал писмения изпит за лайстунг почти последен?И има ли детето някакви шансове за лайстунг или последните са само за пълнеж? Hug

# 1 299
  • София
Има значение устния.Накрая се сумират.

# 1 300
  • София
Привет, момичета bouquet
Имам следното питане-какво е влиянието на устния изпит в класирането, след като си минал писмения изпит за лайстунг почти последен?И има ли детето някакви шансове за лайстунг или последните са само за пълнеж? Hug
Ако на устния изпит изкара 19-20 т. от 20 т. шансът за влизане е много голям.

# 1 301
Целият 9 клас ли е втора смяна ? Мнооого топло! ooooh!

# 1 302
  • София
Да, + всички десети класове + половината осми Mr. Green
В обратната смяна  винаги по това време е по-рехаво откъм брой ученици, тъй като там вече ги няма 7 паралелки 12 клас... На практика са половината  осми +  всички 11 класове

# 1 303
Да, + всички десети класове + половината осми Mr. Green
В обратната смяна  винаги по това време е по-рехаво откъм брой ученици, тъй като там вече ги няма 7 паралелки 12 клас... На практика са половината  осми +  всички 11 класове

Without mercy  Mr. Green

# 1 304
  • София
Май е проявена mercy все пак. Не задълбах в обясненията на моите девойки, ама сякаш казаха, че днес часовете ще са намалени.

Общи условия

Активация на акаунт