ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 475
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Честито бебче, Reni4ka! Да ви е жив и здрав юнака, бързо да се възстановите и двамата  и скоро да се гушкате у дома!
krasy_alex аз точно си мислех да питам има ли и други като мен - вечер като си  легна че като почнат едни болки, контракции и така цяла нощ. Сутринта като стана всичко изчезва. Това вече е 4-5 вечери. За изискването без бельо - така е и в Шуменската болница, в родилно отделение. После като качат майката при бебето, вече всеки си обува гащите /искат само при визитация да са махнати, а не лекарите да чакат да се събуваме/.
Аз все още пера дрешките на щерката отделно - нейните са във весели цветове и като ги пера отделно се запазват като новички, нищо няма захабено или омърляно. А пък и наистина не мога да си представя моето бельо /особено сега както съм с гъбички/ да пера с нейните гащички. Смятам и на бебо да си ги пера отделно. Гладя всичко, защото дрешките са масово памучни и някакси не ми харесват като са намачкани.
И аз се притесних, нали чакам мъж, за къде бързат тия бебоци. Почти всичко е купено, ама багажа ми за болницата дори не е почнат. Да взема да я свърша тази работа днес, че да не остана изненадана.
Прохладен и спокоен ден на всички!

# 196
  • София
Renichka, стискам палци по-бързо да се оправи бебчо и ти да се възстановиш !  Hug

# 197
Reni4ka, честит син! Да е жив и здрав! Дано скоро можете да се гушкате и да отминат притесненията! Бързо си родила, надявам се да е било и леко  Hug

Аз също пера на бебето дрехите отделно първата година, после почвам да смесвам. Имаме сушилня и не всичко се налага да се глади. Иначе гладя доста, защото не понасям намачкани дрехи (всеки луд с номера си  Joy ).

svetlina* предупреждавай като отиваш на пазар, че да знаем да чакаме бебе  Mr. Green

И на нас ни казаха да си проверяваме контракциите с топла вана, ако не сме сигурни. Аз също вечер имам болки, ама според мен са от разширяването на таза и спускането на бебето надолу, защото този път имам и като натиск върху пикучния мехур и дебелото черво. Каката се спусна в таза чак по време на раждането, тая мома обаче май има друг подход  Joy

Много ми е странно това, че в болницата не ви дават да сте с гащи  newsm78 Как се ходи с превръзка без гащи  newsm78 Тук пък даже не сме с пижами, ами с някакви удобни дрехи през деня и никой не идва да ни гледа, какво тече и какво не. След раждането 2 часа държат бебето да е легнало голо на голия ми корем, завиват ни добре и така. После може да се къпя, обличам и ям. Всъщност, даже ако по време на раждането огладнея, биха ми донесли ядене  Joy

# 198
Мелодия, то обяснението е доста подробно, но тъй като не си падам по писмените обяснения, ще се опитам накратко да се изразя, пък дано ме разбереш:
Формирането на лимитите на какъвто и да е специалист никога не е 1:1 спрямо броя пациенти, на които ще издаде направления за консултация с друг специалист или изследвания. Лимитите на лекарите са на тримесечие и ЗК ги определя прогнозно, отпускат се преди тримесечието, като нито лекарят, нито касата знаят със сигурност колко пациента ще поискат направление за консултация или изследвания през следващите три месеца - лекарят винаги трябва да си разпредели парите, за да му стигнат оптимално, но в повечето случаи в края на третия месец пари - йок, защото касата винаги отпуска по малко по-малко.

В повечето случаи касата казва: да, това лекарите са длъжни да го направят. С малката подробност, че не са им отпуснали необходимите средства, което те разбира се премълчават и прехвърлят топката при лекарите и пациентите врещят колко са лоши лекарите. Лекарят няма изгода да не изхаби отпуснатия лимит, защото ако не го усвои го губи - нито му се прехвърля към следващ отчетен период, нито ще получи някаква парична награда, че го е спестил. А ако не го е изразходвал, касата ще каже, че на този лекар, следващото тримесечие му се отпускат по-малко пари, защото явно не са му необходими. Разбираш, че и лекарите искат всичко да изразходват, за да имат основание за отпускане на повече.

Дано да съм била относително ясна, че пиша и от телефон.

# 199
Реничка, честита рожба!  bouquet  Да сте живи и здрави, ти и малкият Михаил! Бързо възстановяване! Не се притеснявай за бебчо, може ден-два да постои на топличко в кувьоз/така беше при моя приятелка-роди се дори преносен, но мъничък и го сложиха за 2 дни/ Стискам палци всичко да е ок и да си се приберете бързо!

Шушка, жалко, че тук не е като в Германия - много ми се иска и на мен да ми оставят бебо поне за час нна корема веднага след раждането, а и да не ме държат гладна и жадна, но.... това е положението за сега.

Момичета, имам си вече шкаф, но чакам да монтират пералнята, за да почна да го пълня Simple Smile много си го харесвам, а и нова пералня - голям мерак! Само наистина момченцата да не избързват вече, че не съм готова нито психически, нито с багаж или чистене Crazy
Хубав и свеж ден, и моля да не се изпреварваме с раждането  yes

# 200
Честито и от мен на първенците в темата  Heart Eyes Да са ви живи и здрави бебенцата и бързо възстановяване  Hug

В петък вечерта както си четях аз кротко темата първо ме почнаха режещи болки в областа на таза, а после и доста болезнени контракции. В резултат прекарах кошмарна нощ, та чак до сутринта. Мислех си, че може и да се стигне до раждане и даже си теглих молитвите да чака още малко  Mr. Green

Като цяло от тогава не съм много добре, в събота имах пак болки, вчера пак и довечера съм на преглед да видим как ще ме "зарадват"  ooooh!

И да видите как набързо си стегнах багажчето аз, че и съм компактна  Mr. Green

# 201

Reni4ka Честит син и от мен.Желая ви здраве и само хубави мигове с малък Мишо

# 202
Реничка, честито и пожелавам бързо да се прибирате и да се радвате на малкото човече  bouquet
Слънчице, честита пералня и шкаф, и дано наистина изчакат нашите момченца Simple Smile

# 203
Reni4ka, честит син! stork-boy

Честит първи учебен ден на всички ученици!

Изпратих моята "ученичка" на детска градина, и аз и тя сме отвикнали да ставаме рано Tired

Моля ви, не бързайте, септември е още, вижте си заглавието на темата Laughing Laughing Laughing

Биляна, прекрасна Изабела Heart Eyes

Ей, хора, не мога да избистря името. Тъкмо нещо ми хареса, след няколко дни ми се струва неподходящо. Вие избрахте ли?

# 204
Честито на родилите майки! Хем нямам търпение, хем знам че е добре да изчакам поне да почна 9-тия месец. Име още не сме избрали - с ММ никога не сме на едно мнение, ужасно е просто...На щерката също не бяхме избрали името, та чак като се роди се наложи спешно да се разбираме по телефона как ще се казва, а мен хич не ми беше до спорове тогава и приех неговото решение. Този път не искам да е така и затова съм му приготвила списък с поне 7-8 имена, дано да одобри някое, ама -не. Пак почна той да си измисля някакви, каквито аз пък не харесвам и сме до никъде.
Роднините пък не знам защо настояват да им кажа още сега как ще се казва бебето. И да бях избрала име, пак нямаше да им кажа. Какво е това любопитство, не мога да разбера.

# 205
  • in Wonderland
Аз си мислех, че само ние сме още без име , но изглежда не . При нас проблема е ,че аз съм си харесала име още от самото начало ,а моя пр много, много не го харесва и иска да го кръстим на някой от родителите му. И аз нямам против , те заслужават хората, нооо не ми харесва никакво име с техните букви. Пък и аз вече като съм си харесал и .... Аз по принцип съм по отстъпчивата от двамата , но никак не ми се иска този път да отстъпвам. А той в началото ми викаше : " Аз го направих бебето ,ти измисли име!!!!!!" А сега като измислих, не искал  Sad Ама все пак мене ще питат как ще се казва детето ,така че ....  Laughing

# 206
Избрала съм име. Не е на никой. Мъжът ми няма претенции и в общи линии е остав аз да решавам всичко около бебето. Роднините са ни разбрани и също са ни оставили каквото решим, това да правим.

Все пак, категорична относно името ще бъда, когато бебето се роди и го видя.

# 207
Reni4ka, честита рожба! Да е здрав и много да ви радва! Бързо възстановяване и на двама ви!

За името, имам същата драма. Направих малко списъче с имена, които ми харесват, но колкото и да го чета, никое не ме грабва дотолкова, че да кажа: ""Ето, това е!" Мъжът ми започна да подпитва вече няма ли да решаваме за името и да почваме да я наричаме с него, вместо да говорим за нея като за "бебка". Едно е сигурно - няма да е кръстена на никого, както направихме и при раждането на сестра ѝ.

За стоенето без бельо в болницата, в МД се отнася само за рано сутрин, преди визитация, за да не чакат лекарите тепърва да се "разхвърляш". Simple Smile

# 208
И ние още не сме избрали име. Не съм сигурна дали искам да го кръстим на свекъра, то и няма натиск от ничия страна... Не ми е любимо името. Обаче и не мога да кажа за някое - ето това искам и само него Blush а ММ и той само предлага разни, които не ми харесват, но пък и той не настоява, само изпробва как звучат, май  Laughing Много ми е страннто това - Като го видя ще реша, Много хора казват, че е така, но не си представям малката мишка да ми заприлича на някакво име Mr. Green

# 209
Честито на Реничка. Жив и здрав да е малкия   bouquet

Името
ми е болна тема. Аз едни гащи трудно избирам, пък за такова важно нещо да не говорим  ooooh!
Уж си беше заченато с име, пък накрая се оказа, че ММ не го харесва.
Един от вариантите е Ванеса, заради В-то, обаче галено име си няма. "Ванче" хич не го искам, а то друга алтернатива няма.
Някой ако изкаже мнение ще съм доволна.

Много ми е странно, че допреди месец всеки ден броях намаляващите дни, а сега когато ми остават две седмици въобще не искам да ги поглеждам  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт