ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 467
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Igeorgieva - честито и от мен. Бъдете живи и здрави!

Момичета хайде кажете и вие - "паднал" ли ви е корема? И колко време казват, че е нормално да падне преди раждането. Че много го мисля това. И аз си имам цял месец, и не ми се ражда толкова рано, а доста падна коремчето .... Cry

# 316
 Краси,моя падна преди повече от месец,а сега още повече.При предната бременност падна по-късно,но сега корема е мн. голям и гравитацията си казва думата. Laughing

# 317
Моят не е, щръкнал си е Laughing Миналата бременност не помня.

# 318
Добро утро, момичета    bouquet
Аз пък не знам как трябва д а "падне" тумбака.... Мен продължава да си ме ръчка бебешока в ребрата и честно казано ако се смъкне малко надолу ще е по добре  Embarassed

# 319
  • София
Бебе Лазар да е жив и здрав! Относно смъкването ми казаха,че може и още на др.ден да родиш или след седмици,т.е няма срок.Една съседка пък ми вика,че преди да роди на жената и се разширява нослето и набъбват устните.

# 320
Една съседка пък ми вика,че преди да роди на жената и се разширява нослето и набъбват устните.

Да, също й поникват рога, брада и косми по дланите. Ей, агенция Една Жена Каза е голяма работа  Laughing

# 321
Melodiya, все мили хора Laughing Щом имаш документ от НЗОК, защо не подадеш жалба и писмен отговор защо са ти отказали? В тази държава наистина трябва да си гоним правата до дупка, в противен случай нищо няма да се промени Tired

Ами първо искам да говоря с шефа там. Той е свестен човек, а и е близък на моята кръстница. При първото ми раждане той беше шеф на друга клиника. Тогава си премълчах много неща - струваше ми се като клюкарене един вид да му разправям какво правят и как се държат хората му. Той самия винаги беше отзивчив и готов да ми помогне. Обаче този път ще трябва да му разкажа много неща. За съжаление явно хич не го бива като шеф и подчинените му си правят каквото искат. Лошото е, че той им има голямо доверие (за всичко) и не съм сигурна до колко ще повярва на моите думи. А пък когато го няма в клиниката е анархия - преди две седмици той беше в чужбина, а мен ме накараха да вися в коридора 65 минути да си чакам докторката и чак на последното ми настояване да проверят какво става ме уведомиха, че е била нощна смяна и си е тръгнала. 65 минути им трябваха за да звъннат на телефона горе в отделението!!!

Това лято пък имахме големи разправии с бургаската болница. Ама големи. Наложи се да я посетим по спешност заради детето. Отказаха да го прегледат. Искаха да си платим. И то те гледат в очите и лъжат. Спешния педиатричен кабинет бил само за деца до 2 год., а нашето щом е над 2 год. трябвало първо да отиде да го видят в друг дежурен кабинет в същата болница, който дежурен кабинет обаче се оказва частен и за прегледа се плаща. Като същия дежурен кабинет нямаше нищо общо с педиатрията, а беше астрология! Та след преглед в този кабинет, ако от там преценят ти попълвали някакво листче и те пращат в спешния педиатричен кабинет за вече като СПЕШЕН случай за преглед!!! Пълна дивотия. Разбира се през това време чакащите пред спешния педиатричен кабинет русначета курортисти, които са на възраст по-голяма от моето дете, ги приемаха без никакви проблеми Mr. Green А аз през цялото време трябваше да вися в коридорите бременна в средата на осми месец, сред болни основно вирусно (с повръщания, разстройство, висока температура). Като поставих на дежурната лекарка въпросите един след друг очи в очи (след като успяхме да се вмъкнем в кабинета й), тя ни упрекна, че не си знаем правата, че педиатричния кабинет е до две годишни, че това го пишело в наредба на НЗОК (ама не й било работа да ми казва коя е тая наредба, как можело да я питам, да съм излезнела и да си я намеря), настояваше да си платим и ОТКАЗА да прегледа детето! Доктора от онзи гастролог.кабинет се съгласи, че ние сме прави и че не е необходимо да ходим първо той да ни преглежда, човека от охраната се наложи да ходи след мен видимо потънал от срам заради наглия медицински персонал (на мен хормоните ми избиха и явно заради това го пратиха след мен), но онази "лекарка" така и не прегледа детето. А на въпроса ми "Къде в този град може да се прегледа по спешност в държавна болница 6 годишно дете?" тя отговори, че именно при тях, но детето трябва да е за шокова зала иначе не било спешен случай! Е как без преглед установи, че не е спешен не разбрах, ама отидох и в шокова зала където взаимно се шокирахме. Там хората се чудеха как да постъпят защото летяха из леглата със системи и превръзки (предполагам имате представа какво е в шокова зала, а още повече късно вечер в летен курорт). В крайна сметка отидохме в частна клиника, платихме си, прегледаха го веднага, поставиха му инжекция и му дадоха рецепта. Благодаря на Бог, че нямаше усложнения и че не се наложи наистина спешна намеса.

Към ЗК сигнал не сме подали заради случая в Бургас, защото уж правят проверки, но там нищо не се променя. Снимахме каквото сметнахме за необходимо и сме записали имената на персонала от въпросната вечер. Подадохме сигнал към "Господари на ефира" ама те нещо не са заинтересовани май. Друга близка е подала сигнал към ЗК, защото и нея са я карали да си плати и тя е платила, но резултат няма! Има много оплаквания от тази болница, но така и си остават безрезултатни. А аз съм най-впечатлена от безумната наглост на медиците там - изключително нагло и просташко отношение имат  Sad

Сега по-приятни неща - отивам до ДМ да си купувам разни неща за болницата. Вчера си купих блуза за изписването и си поръчах панталон, който днес трябва да е готов Sunglasses

Следобед смятам да посетя лекцията в Софиямед на тема "Обезболяване на раждането" http://www.hospitalsofiamed.bg/?in=5&lang=bg Има ли и други желаещи да ходим заедно?

Ей и да не решите, че съм някаква конфликтна личност. Просто съм по-чувствителна към правдата, а сега пък съм особено чувствителна, до болка понякога Hug

# 322
  White_Orchid,честита рожба Hug Живи и здрави,бързо възстановяване и скоро да сте си у дома Simple Smile

# 323
Обаче като се стигна до направленията ударих на камък. Първо направление за тестване за алергии опитаха да ми обяснят, че не се дава и че такова тестване могат да ми направят само там, където ще ме оперират. Въпреки опита ми да обясня, че нямам никакво намерение да ме оперират, но тези тестове за алергии са задължителни в случай, че се наложи спешно секцио, пак не срещнах никакво разбиране. Само да поясня, че предния път ме тестваха два пъти - веднъж в началото на бременността поради предстояща операция, която се отложи и веднъж в 9ти месец.

Второто направление, което поисках е за очен лекар. Казаха, че трябва да си го взема от личния лекар. Аз кротко им обясних, че те ми следят бременността и че именно те трябва да ми го издадат, а не личния лекар и че това ми го е обяснил точно личният ми лекар. Отговора беше "Вижте, личните лекари при всички случаи разполагат с повече направления, отколкото ние." и не получих заветното направление. Това е пълен идиотизъм! От тях не съм получила нито ЕДНО направление. За какво си ги пазят?! Да не говорим, че за мен е изключително важна да отида на очен лекар - имам висок диоптър, астигматизъм, кривогледство. Важно е да ми проверят налягането!
Това все едно аз съм го писала  Laughing. Съвсем същото преживях вчера. Предишния път им исках направление за очен, а те ми мрънкаха - ама защо ние, искайте от ЛЛ. Моят ЛЛ също ми отказа, свършил лимита и да дойда след 1 октомври. Вчера при прегледа на ЖК директно им казах, че трябва да се прегледам при ендокринолог, алерголог (имам алергии) и очен (защото съм с висок диоптър) и дали "биха ми дали поне едно направление"  Mr. Green. За алерголога ми казаха същото - че теста за упойки не се поема от ЗК, а за другите две направления да дойда след 1 октомври. Лошото е, че за ендокринолога не мога да чакам и ще си платя прегледа и изследванията, а за очния мисля да се пробвам пак...дано да устискам до 3-ти октомври. Ако успея да го взема това ще е голяма "победа".  Tired
Мелодия, браво на теб, че си търсиш правата. Аз съм доста отстъпчива и тиха личност, което е само в моя вреда. Като не съм доволна от нещо, просто не стъпвам повече във въпросното заведение, било то болница, магазин или нещо друго. Е, понякога пускам жалби с частичен успех. Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 10:07 от roverandom

# 324
Една съседка пък ми вика,че преди да роди на жената и се разширява нослето и набъбват устните.

Да, също й поникват рога, брада и косми по дланите. Ей, агенция Една Жена Каза е голяма работа  Laughing

rotfImbo rotfImbo

# 325
Мелодия,
наистина е хубаво да си търси човек правата - хора като теб ми внасят настроение с упоритостта си! Има и свестен народ в държавата.
Обаче ако си позволя да бъда леко скептична - и в двата случая, за които си писала - в крайна сметка не си постигнала това, което имаш като права и пак си плащаш.. Не че е твоя грешката - просто системата е така създадена, че лекарите да получават допълнителни пари при частен прием.
За съжаление... от друга страна аз за себе си реших, че няма да дам нито лев за частен здравен фонд, защото и там са едни врътки... дет се вика - събирам си парите в буркан и сега си плащам кеш каквото ми е нужно.

леле, бебоците много бързат... май ще трябва да си прекръстим темата на Септемврийките.. Поздрави на всички родили мами! Бързо възстановяване!

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 10:39 от jonka62

# 326
Мелодия понякога се възхищавам на хора като теб,които знаят и могат да си търсят правата.ММ все ми се кара за това,защото аз повечето пъти си премълчавам,за да избегна конфликти и разправии. Rolling Eyes
Момичета я кажете за болничните,че чета и уж разбирам,ама до сега никога не се е налагало да излизам в болничен и малко се бъркам.Та въпроса ми е как става изплащането на въпросните,защото моя 45дневен застъпва няколко дни от явгуст,целия септември и няколко октомврийски дни.Дните за август,вчера ми ги преведоха,но като гледам в сайта на НОИ,няма никакви индикации,че останалите дни се изчисляват или обработват.
 newsm78

# 327
qsenne, ще има, когато работодателят ти подаде данни за следвщаия месец вероятно... поне при мен такава е зависимостта

# 328
Слънчице, тук се изписва YUTOPAR, което предполадам е някакъв аналог на гинипрал. При всички случаи при бърз преглед на листовката нежеланите реакции на двата съвпадат чудничко  Stop
Аз също миналата седмица леко прекалих с натоварването и може и това да ми докара тези болки, така че за себе си реших да не го пия. Ще пробвам една седмица да съм особенно кротка  Grinning
Антибиотика го почнах, няма как.

В такива филми за паднали кореми и прочие не се вкарвам, само това ми остана. Достатъчно съм изнервена и без друго  Stop  Wink

Светлина добре поне че предупреждаваш вече. Днес ще съм с високо вдигнати крака и хоризонтирана  Mr. Green
За по-късно няма как да стане, че имам среща с нотариус, но дотогава ще лежа.

# 329
qsenne, ще има, когато работодателят ти подаде данни за следвщаия месец вероятно... поне при мен такава е зависимостта

Хмм,странно е ако е така,нали болничния лист е един,с един номер,надали може да се завежда по няколко пъти.Моя е заведен на 4.09,което си е септември. newsm78
Нищо де,нали трябва да се намира нещо за чудене,не че са ни малко нещата на главата.

Общи условия

Активация на акаунт