ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 349
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Ехе, момичета всеки сам си решава за упойката. Някой с готовност си поставят упойка в гръбначния стълб, други изпитват ужас от това. Всеки сам си решава! Но и всеки има право на информиран избор, за това не ми пречат постовете на Дани, напротив информират ме. Е, аз няма да ползвам епидурална, предния път си родих нормално, прецених си че мога да изтърпя и този път на болката, но все пак моят праг на болка е доста висок. Но най-вече решението го взех след консултация с моя доктор и негативното влияние върху родовата дейност и бебето на тази упойка. Няма да ви натоварвам с инфо, който се интересува  ще си пита доктора, ще се запознае с плюсовете и минусите. Аз просто се интересувал от пренатална прихология и много внимавам какво причинявам на бебчето, за мен е важно то как ще се чувства, аз съм възрастен човек, мога да избирам , но то не може, а ако си мислите, че него не го боли от раждането и не му е стрес, мисля че  се заблуждавате ...

# 616
Аз също се страхувам от упойките, но ще раждам секцио.... Таа... Нямам избор. Само не знам, ако ми предложат да избирам между пълна и епидурална коя да избера.

# 617
По-скоро спинална упойка се използва при секцио, отколкото епидурална

# 618
Аз също се страхувам от упойките, но ще раждам секцио.... Таа... Нямам избор. Само не знам, ако ми предложат да избирам между пълна и епидурална коя да избера.

При секциото мисля, че се прилага спинална упойка, а не епидурална. Но горе долу пак е такава, само че еднократно се поставя, а не дозирана, както епиуралната при нормалното раждане.

П.С. На мен също не ми пречат постовете на Дани. Не смятам, че тук трябва да си мерим ".......", за да видим кой колко знае и от къде е прочел или копирал дадено нещо - важното е, че споделя и пише това с което е запозната - който иска да го чете, който иска да пропуска - това е! Не виждам защо пак трябва да се стига до излишни конфликти и заяждания в темата.

# 619
Лелее,май отдавна не съм влизала..вие почти се приключили и тази тема...аз вече съм на вълна болница и гледам тук-там в някакви сайтове разни списъци какво трябва да се носи в болницата за майката и за бебето,но има страшно много неща...кажете ми вие какво да си приготвя,понеже имам чувството,че ще родя преди термина и искам да си ми е готова чантичката Simple Smile

# 620
И аз напоследък се замислям за упойка, но най-вероятно ще откажа отначало и ако не издържа на болката ще си поискам.
Момичета, имам въпроси:
- Как се съхранява кърмата, ако се наложи да изляза някъде. Четох, че я замразяват, но след това с нагревател за шишета ли се затопля?
- Отначало ползват ли се залъгалки?
Благодаря предварително   bouquet

# 621
Бела, най-добре провери в болницата, където ще раждаш какво се иска, защото различните болници искат различни неща.
Catalonia, можеш да пробваш със залъгалка още в началото, но не всяко бебе я иска. Моето е плюеше и така и никога не използва биберони. Кърмата можеш да си я затоплиш в нагревател за шишета, да.

# 622

При секциото мисля, че се прилага спинална упойка, а не епидурална. Но горе долу пак е такава, само че еднократно се поставя, а не дозирана, както епиуралната при нормалното раждане.

П.С. На мен също не ми пречат постовете на Дани. Не смятам, че тук трябва да си мерим ".......", за да видим кой колко знае и от къде е прочел или копирал дадено нещо - важното е, че споделя и пише това с което е запозната - който иска да го чете, който иска да пропуска - това е! Не виждам защо пак трябва да се стига до излишни конфликти и заяждания в темата.
Краси,винаги някой няма угодия:) шушка питаше за епед анестезия,тя е само при нормалното раждане.ДА права си за спиналната,тя е при секцио и се поставя в спиналните прешлени за пълно обездвижване и обезболяване в пълно съзнание Simple Smile И на мен са ми смешни и комични постовите на доста момичета,но никой не критикувам а мога с пълно право защото дават грешни съвети и диагнози.Бебе ДЖ си позволи да  диагнозтицира Шушка с хипоглекимия  Laughing надали знае какво е това състояние на човека,още повече бременна  Laughing но те си търсят кой да захапят с бошуващите хормони

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 18:56 от dani_dani1981

# 623
Ето един линк, където най-общо е обяснено за видовете упойки:

http://www.puls.bg/health/sex/news_4709.html

Постовете на dani_dani са ми комични, защото в тях отчаяно се опитва да се направи на лекар, но ясно си личи, че не е. Ако се държеше адекватно и пишеше като бременна със съпътстващите я мисли, щях да я приемам нормално. Я помислете, къде в нейните постове си е проличало, че е бременна /с което дълбоко ме усъмнява всъщност коя е и за какво се бори/??? Прочетете й публикациите и ще видите, че се включва само, за да ни изцитира нещо "докторско", неизвестно откъде прочетено.

Ако помните още, преди няколко теми, тази същата dani, беше вдигнала кръвното на други момичета с назидателните си писания на "лекар", бяха я накълвали едно хубаво и тя се опита отново да се намести в темата, но под различен профил. Разконспирирана се оказа и се покри за известно време.

Приключвам с темата за въпросната особа. Който иска да й се връзва.  Peace

# 624
Аз ще раждам секцио и ще бъда с пълна упойка.Събуждаш се и бебчето вече е родено.Преди време бях претърпяла две операции и двете упойки са ми ги прилагали.Предпочитам пълната.С другата ми беше доста дискомфортно като знам че не мога да си движа краката.Чувството не беше никак приятно.

# 625
бременна съм в 33г.с. и накълваването беше от теб бебе дж и още 2 девойки-компетентни във всеки въпрос,но с неадекватни и подвеждащи отговори към мамитата.Не се включвам във вашите теми,точно заради такива персони като теб-всезнайки и зядливки.ДА аз няма как да ви задавам  въпроси като бременна  със съпътстващите ми мисли,защото аз отговарях на тях години на ред,и отговори от тук не мога да търся.Сега съм в отпуск по майчинство  и си почивам четейки това което съм забранявала винаги-БЕЗ ИНТЕРНЕТ и БГ МАМА.А ти дали ми вярваш или не,грам не ме интересува.Където трябва съм се показала и доказала.Не съм казвала че съм лекар без да ме попита една от девойките,заради един мой пост в който бях убедителна  с конкретен отговор,а тя се зачуди от къде мога да си позволя със съвет-като теб заядливка Simple Smile
 П.С бебе дж,понеже си много компетентна и само ти нямаш комични постове,с какво право си позволяваш да даваш на Шушка диагноза хипогликемия.Май не си наясно какво е това състояние  Joy и симптомите на Шушка при бременност

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 19:25 от dani_dani1981

# 626
Отказвам да влизам в несъществуващи конфликти. Whistling Тази борба не е моята Laughing

Момичета, имам въпроси:
- Как се съхранява кърмата, ако се наложи да изляза някъде. Четох, че я замразяват, но след това с нагревател за шишета ли се затопля?
- Отначало ползват ли се залъгалки?
Благодаря предварително   bouquet

Каталония, оставях я да се размрази в хладилник и после на стайна температура. Ако ти се струва студена, винаги можеш да потопиш съда в гореща вода, чак нагревател не е нужен. Съхранявах я в бурканчетата на авент, които са към помпата. Замразявах, но дъщеря ми така и не пропи в мое отсъствие, нито от шише, нито с лъжичка. До дете си е.
Залъгалка никога не сме ползвали, не я искаше. Не че много настоявах, но пробвахме с различни модели и от различни материали, не й хареса, успокояваше се само с кърмене и гушкане.

# 627
Roverandom, sol y arena , благодаря ви!
Явно наистина си е до дете, ще пробваме пък ще видим.  Simple Smile
За нагревателя и на мен ми се струва излишен, и исках да чуя други начини на затопляне. Просто не искам да се затрупвам с излишни уреди.

Избрахте ли лекари за бебетата, че и това ми предстои да направя тези дни?

# 628
Здравейте,момичета...
имам въпрос за болница Щерев.....мнения,лекари и всичко свързано с нея........
Прочетох на сайта на болницата ,че работят със здравната каса
http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … d=112&lang=bg
Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение
това значи ли ,че нищо не се заплаща??????????
Благодаря предварително   bouquet

# 629
Venis, мисля, че има цяла тема за болница Щерев. Потърси чрез търсачката на сайта.  Peace

Ето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=266240.0

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 15:56 от bebe dj

Общи условия

Активация на акаунт