ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 354
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Честити нови попълнения! Да са живи и здрави всички бебоци, а на мамите бързо възстановяване и почивка в домашни условия с бебоците.
На мен ми остават три дни и направо си ме втриса от притеснение вече. Не ми се мисли в четвъртък вечерта как ще бъда.
Последната консултация буквално беше претупана - кръвно, килограми и чухме сърчицето на бебето за 10 секунди и до тук. Вече остава да си го видя.
Спокойствие на всички мами с проблеми и да няма повече лоши моменти!

# 601
Добро утро,

аз станах, приготвих се, закусих и......пак историята от вчера  Cry Само че си бяхме още у нас и веднага легах. Сега вече ми е по-добре, ама....изпита ще го пиша друг ден. Явно нещо ми скача или пада след яденето сутрин, но не знам какво е и защо сърцето ми бие като лудо и само се оправя след минута  ooooh! Кръвното не е, мерихме го няколко пъти.

# 602
Shushka, пробва ли с нещо сладко? Може да е захарта наистина. Аз съм така от месеци, сутрин след закуската ме хваща една отпадналост и трябва да легна. Не е толкова тежко като при теб, но го има. Чудих се дълго време от какво може да е, защото сутрин пия и кафе, а преди това Лтироксин, но до сега не установих връзка с горните две неща. Не съм питала лекар, защото не  ми е толкова зле, всъщност вече свикнах с това усещане.

# 603
Кафето е диуретик и от него всъщност пада кръвното.

Шушка, да не би пък на подсъзнателно ниво от предстоящия изпит и бебето... Да са се натрупали нещата?!  newsm78

И още една предполагаема възможност се сетих: след хранене кръвта в организма се насочва към стомаха, а като добавим и бременните си кореми, в периферията остава относително малко кръв и не може достатъчно добре да храни мозъка, откъдето могат да се получат подобни симптоми. Тази е и логиката да те се плува след като сме се нахранили.
Малко объркано го обясних, но дано да си разбрала основната идея.  Peace

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 10:44 от bebe dj

# 604
bebe dj, roverandom благодаря!

Кафе не пих тази сутрин за всеки случай. Сега си направих едно, че кръвното ми падна от лежането.
От сладко ми става също зле. Четох, че много бременни се оплакват от тези симптоми, а изследвания и т.н. са без особености. Трябвало да се пие повече вода, към 3 литра поне и да се почива. В четвъртък съм на лекар и ще питам и него, може да е по-светнат от тези в болницата.
И аз си мислех, да не е от напрегнатост, обаче аз и грам не съм притеснена, та .... пък и защо ще е само след закуската. Ще остане май мистерия  Grinning

# 605

А епидуралната защо е опасна  newsm78 Защото в Германия изрично казват, че не е опасна и че не можеш да останеш инвалид след нея. Има си и логичното обяснение,

Тя се прилага по индикации, а дали има индикации за нея, преценява АГ в момента на започване на родовата дейност.Както всяка анестезия, епидуралната също има определени рискове и странични ефекти:
ГЛАВОБОЛИЕ,ХИПОТОНИЯ,АЛЕРГИЧНИ РЕАКЦИИ,ВЪЗПАЛЕНИЕ НА МЯСТОТО НА ИНЖЕКТИРАНЕ,ВРЕМЕННО ОБЕЗДВИЖВАНЕ.БОЛКИ В КРЪСТА,ОДТИСКАНЕ НА РОДОВАТА ДЕЙНОСТ И ПОВИШЕНА ЧЕСТОТА НА ЗАВЪРШВАНЕ НА РАЖДАНЕТО ЧРЕЗ СЕКЦИО,ЗАБОЛЯВАНИЯ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА,МИГРЕНА,ВЪЗПАЛИТЕЛНИ ПРОЦЕСИ,ДЕФОРМАЦИЯ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ И ПРЕШЛЕНИТЕ

# 606
dani_dani1981 все "хубави неща " за епидуралната  но пък без нея не знам какво е и не ща да знам  Mr. Green

# 607
dani_dani, всеки нормален човек знае, че независимо от вида лекарство, то може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Производителите в повечето случаи се презастраховат срещу евентуални дела от пострадали пациенти и в листовките описват всичко възможно като вероятно усложнение.

# 608

И още една предполагаема възможност се сетих: след хранене кръвта в организма се насочва към стомаха, а като добавим и бременните си кореми, в периферията остава относително малко кръв и не може достатъчно добре да храни мозъка, откъдето могат да се получат подобни симптоми. Тази е и логиката да те се плува след като сме се нахранили.
Малко объркано го обясних, но дано да си разбрала основната идея.  Peace

Точно поради тази причина съм припадала няколко пъти, през тази бременност също ми прилошаваше, слава богу без припадъци. Помага ми вода или солен айрян след хранене и полягване Peace

Във всяка упойка има рискове и особености, затова държа да съм със следящ лекар, така и анестезиологът се предполага, че е читав. Но като цяло е толкова рутинна, че изобщо не се притеснявам. Дани-дани, дай да не четем и цитираме листовки, а?

Аз чакам да се включи някой от вече родилите, да сподели как са, дали са се адаптирали и влезли в ритъм, въпреки че по-рано от месец, едва ли Crazy

Относно притеснения и болежки: спокойно, хора, скоро ще спорим ожесточено за кърмене и захранване, малко остана Laughing

# 609
Е крайно време бе да се появят и първите девойки в темата  Heart Eyes  Hug Да са ни живи и здрави!

Хм... на мен като се замисля след първото раждане ми трябваха 10-14 дена за да вляза в час и да осъзная какво ми се случва  Mr. Green Добавени и безсънните нощи и пренастройването към тях абе веселба  Wink Ще се включат те, къде ще идат  Grinning

Снощи ми стана толкова лошо, че направо си мислих че ще ... Това пък не ми се бе случвало от началните месеци. Лежах, главоболия ми се появи и изобщо не се чувствах никак добре.

# 610
Днес най-накрая се трогнах да си стегна багажа за болницата и понеже нямам предишен опит се ръководя от списъка, който е на първа страница. В него пише да се вземе и биберон - необходим ли е?  newsm78

Иначе всичко подредих, остана да добавя само принадлежности за и след баня, но тях ще ги сложа в последния момент, че нали ги ползвам.

# 611
Аз мога да кажа за епидуралната от опит при мен какви реакции имаше.
1. Първо след раждането на мястото на което беше поставен катетъра през който вливаха упойката ми сложиха превръзка с йод и не знам си какво ..... и след раждането анестезиолога ми е казал да кажа на акушерките на сутринта да ми го махнат. Само че това ми е бяло петно - непосредствено  след раждането не бях в особена кондиция и на център и изобщо не съм го запомнила това и чак на 2 или 3-тия ден питам една акушерка защо ме боли и ми гори толкова мястото на гърба - дали е нормално? И тя като погледна  Sick - беше изгоряло мястото толкова много, че месеци наред ме болеше. Обели се толкова дебел пласт от кожата, че си беше все едно изгаряне 1-ва степен  #2gunfire Но това си ми беше от главата.
2. Може би около 3 месеца ме болеше кръста - не знам дали от упойката, или от наместване на кокаляците след раждането - според мен и двата варианта са възможни.
3. Непосредствено след раждането много ми беше паднало кръвното и не можах да стана - беше ми много зле и лежах още 2 часа в родилна зала, преливайки ми 2 банки с / глюкоза май беше/.

# 612
sol y arena и bebe dj,вечните хапливи езици  Simple Smile защо вие не отговорихте  на Шушка и другите момичета,с по точен и конкретен отговор за страничните ефекти,а веднага скочихте.Не знам  къде в нета има листовка за цитиране на епид анестезия,за да и направя  copy-paste  newsm78

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 12:58 от dani_dani1981

# 613
ЗДравейте!!!
Днес бях на ЖК-изследванията ми са идеални.Видях и  бебока.Вече е доста по-голям от предния път.Доктора ми даде и направление за хоспитализация.Така че съм готова и с всички документи.Багажа за болницата е готов,така че ни остава само да чакаме бебчо  Simple Smile

# 614
dani_dani1981 все "хубави неща " за епидуралната  но пък без нея не знам какво е и не ща да знам  Mr. Green
Ако искаш ще ти кажа, как е без упойка  Laughing. Сериозно, предишният път родих без упойка, а сега ми се ще да ползвам, но малко ме е страх, точно от тези странични ефекти, а и от самото поставяне.

Общи условия

Активация на акаунт