ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 368
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Да са ни живи и здрави първите девойки Simple Smile и мами, разбира се, и бързо възстановяване  Hug
За това да не сме лакирани- наистина има много по- модерни начин за установяване на проблем. Но все пак липсата на кислород първо си проличава точно по ноктите Simple Smile Аз по принцип съм с Ши-Лак, но от бременността нещо не ми го понесоха ноктите и от 3ти месец съм с обикновен лак. От около  месец обаче съм само с гланц /отчасти заради траура и повече ако се наложи спешно секцио Simple Smile /
Приятна вечер, момичета  Crazy

# 586
Да са ни честити и първите момичеца! На мама babyn, бебе Елица, нормално (термин 2.10)
и
мама Madam S, бебе Елена, 3 100 гр., 49 см., секцио (термин 6.10)

много здраве и на четирите мацки и бързо възстановяване на мамите! Hug

Ехааа, честитоооооо! stork-girl

Бях си лакирана първия път, и на краката, и на ръцете, нормално раждане в държавна болница, никой не ми е правил забележка.

Шушка, добре, че си била с придружител, така ми е ставало от ниско кръвно.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 18:51 от sol y arena

# 587
За жалост за много неща има по-модерни методи, но тук нещо ги прилагаме със закъснение...
Аз не се лакирам от известно време.. не е чак пък такъв проблем, ходя си лакирана от 12-годишна.. все мога да постоя малко и без лак...
Имам въпрос за епидуралната упойка, ако някоя от вас е наясно - попълних си днес надлежно въпросника с алергиите към лекарства, но никой не отвори дума за тест за алергии... преди прилагането ли се прави такъв на ръка или просто състава й няма общо с алергия към групи антибиотици например?

# 588
Честито на babyn и Madam S!  bouquet Да са ви живи и здрави малките принцеси и много да ви радват. Hug

Относно лакирването,не знам колко са остарели тези разбирания,но и тук при мен искат да съм без лак,когато отивам да раждам.  Wink

Shushka хубаво е,че е имало някой с теб.И на мен ми се случи същото нещо,когато бях в 5 месец.Тъкмо излизахме от болницата тъй,като трябваше да взема резултати от изследвания и започна да ми се вие свят.Изведнъж започна да не ми достига въздух и това ме изплаши най-много.Благодаря на Господ,че таткото беше с мен,защото съм припаднала. ooooh! След като се свестих видях,че са ме сложили да легна и мереха кръвно,захар и т.н.За това сега винаги излизам с някого на разходка и почти никога сама.

# 589
Със секцио съм,да.Но никой нищо не ми е казал.Днес полежах няколко часа в болницата,за да ми прелеят една банка кръв.Сестрата би ми казала ако има нещо такова за лак или нокти,понеже си имам нокти,а тя ми слага абоката и нямаше как да не ги забележи.Не знам какви са тия методи,но на мене ми бяха казали също че ще ме карат да си свалям обеците и пиърсинга на устната,но пък една приятелка ражда на скоро и каза че няма такова нещо.

# 590
За лака изрично питах лекарката, при която ще раждам дали да го махам /с гел съм/ и тя само ме изгледа странно и заяви "Глупости!".
 jonka62 предишния път бях с епидурална, но нямам спомен дали са ми правили алергологичен тест, но този път лекарката ме изпрати изрично.
Да са живи и здрави момите и само радост да носят!  Hug

# 591
И аз бях с епидурална първия път, предварително със сигурност не са ми правили тестове. Непосредствено преди упойката обаче изобщо не помня какво се е случвало Laughing Crazy

Каталония,
не се притеснявай, след първо раждане коремът се прибира много бързо и неусетно. Притеснява ме вторият опит обаче Laughing

# 592
Всеки анестезиолог си има изискване за лак на ноктите.Първия показател при проблем с кръвоносните съдове и сърце е нокти и устни.Те са най-точния показател за състоянието на пациента,под анестезия.Дългите нокти могат да надерат акушерките и самия теб при стискане на юмрук-нормалното раждане.
 Честито на мамите babyn и Madam S    bouquet    newsm07

# 593
Секцио със спинална упойка беше първото ми раждане. Не са ми правили тест за поносимост към упойки. Иначе, прилича на този за поносимост към определени лекарства - надраскват леко кожата и пробват с малко от съответното лекарство, а по-късно отчитат резултата.

Относно лака по време на раждане, бях и с маникюр, и с педикюр. Никой не е изисквал да съм без лак.

# 594
Честито на родилите мами да са ви живи и здрави момите   bouquet !
Виждам , че говорите за упойки аз на времето ми правиха една операция , че не помня да са ми правили някакъв тест но и това си е различна упойка де и аз хич не му разбирам  Joy.
Момичета да ви попитам нещо тъй като си правих днеска пълни кръвни изследвания и за бъбреци и черен дроб и хемоглобин и за диабет а съм настинала доста здраво нещо ще повлияе ли на резултатите това , защото ми искат и урина обаче доктора ми каза , че трябва да оздравея за да го направя, че в момента съм в чуденка  Thinking.

# 595
Секцио със спинална упойка беше първото ми раждане. Не са ми правили тест за поносимост към упойки. Иначе, прилича на този за поносимост към определени лекарства - надраскват леко кожата и пробват с малко от съответното лекарство, а по-късно отчитат резултата.
Забравих да кажа, в петък заедно с другите -секрет, кръв  -ми правиха и тестуване - надраскаха ме лекичко и после накапаха по тях разли1ни неща, оказа се, че всичко е ок, на нито едно не съм реагирала... това при положение, че още не знам как ще се ражда и имам цял месец, живот и здраве Whistling

# 596
Да са ни честити момите да са живи и здрави . И аз раждах с епидурална упойка но не са ми правили тест за поносимост и алергии но как боли до като я сложиха не си е истина и е много опасна -никакво помръдване при слагането и

# 597
Аз толкова се бях стегнала при поставянето на епидуралната упойка да не мръдна /че ме беше страх/, че не помня дали и колко ме е боляло. Или може би на фона на другите болки, които по това време вече бяха мнооооого силни - тази ми се е сторила - като убождане с кърфица  Laughing

# 598
 Ето,че и първите момиченца са вече "на линия".Честити ви слънчица и бързо възстановяване.

# 599
Да са живи и здрави малките госпожици, а на щастливите майки бързо възстановяване!   bouquet

И на мен след днешната случка ми се ражда, хич не ми се чака до термин, ако ще са такива мъки.
Иначе засега уж ми е по-добре като цяло, но пак ми ставаше зле на няколко пъти, само че бързо отминаваше. Дано на никой не му прилошава вече и скоро да отминават всички неразположения.

А епидуралната защо е опасна  newsm78 Защото в Германия изрично казват, че не е опасна и че не можеш да останеш инвалид след нея. Има си и логичното обяснение, че се слагала много под еди кой си прешлен, ама не мога сега да го възпроизведа точно. Освен това като смес е доста ниско концентрирана. Всичко това е подробно и на прост език обяснено в брошурата, която трябва да прочета преди да подпиша, че искам епидурална. Аз лично не обичам мъките и ако обстоятелствата го позволяват ще си искам епидуралната  Mr. Green всякви дроги приемам, само да се притъпи болката  Joy

Лека и спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт