Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 922
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
  • California
Едва ли има майка, която да подскача от радост, когато се слагат ваксини.
Риск от странични реакции съществува винаги, това на всеки е ясно, но е глупаво да се отричат ползите от ваксините по принцип. 
Кърменето е чудесно, но не пази от всичко за съжаление.
Една позната се изказа, че как детето ми е хванало вирус, нали го кърмя - тогава беше на година. Ето, че кърменето не помага. Отговорих, че и тя се храни здравословно и все пак понякога боледува, но това не е причина да мине на джънк фууд  нали...

# 226
  • София
bubcheto15,

Вярно казваш, че за всекиго има по нещо  Peace
Признавам си, че със свито сърце слагам ваксините и някои ще ги отложа.
Но си имам причини да ги сложа, дано и следващите понесе добре.
И аз писах по-напред, сложила съм всички задължителни ваксини, не ми стиска да не ги сложа. Имам вариант да ми напишат фалшиви и да нямам проблем с училища и детски градини, но просто не смея да изложа децата си на риск от тези болести, при доказано ефективни ваксини с постоянен имунитет. Затова стиснах зъби и си изтърпяхме страничните реакции и още ги търпим. Това, което се опитах да кажа и в началото и през цялата тема, е че специално за тази ваксина не видях по никакъв начин някаква полза, която да оправдае риска, както е с останалите приложени до момента. Обясних и защо, но както винаги се случва в темите за ваксини, нещата се изкривяват на друга плоскост.
Кърменето разбира се, че не е панацея, може да попредпази, може да облекчи дадени симптоми, да спомогне за по-лесното озрдравяване, но не и да блокира всички вируси. Ако беше така, щяха да продават кърма като противовирусни препарати Laughing

# 227
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Мисля, че взех решение- няма да я слагам. Дано не съжалявам.
Peace И аз така, слагаме само задължителните.

# 228

. Затова стиснах зъби и си изтърпяхме страничните реакции и още ги търпим.

!!!! И какъв беше смисъла ? Ако  имунизациите бяха   панцея ,щяха ли да имат стр. р-ии ?Получава се като  : от трън  -та на глог .Всички заболявания ,за които има ваксини са лечими.И отит /и то даже в дом . обстановка / , и коклюш  / с Клацид /.....Страха е по- голям от разума Simple Smile .

# 229
  • София
Е, то има и природни продукти, при които има странични реакции. Това не прави продуктите лоши, а само налага внимателна употреба.

# 230
Всички заболявания ,за които има ваксини са лечими.

И полиомелит? И менингит? Що пишете дивотии  Stop
Ти като си избрала да не слагаш ваксини-ок.
Не си мисли, че другите майки са по-прости и невежи като слагат, че да сравняваш страха и разума като водещи при решението.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 14:43 от zlatnata tolumba

# 231
  • София

!!!! И какъв беше смисъла ? Ако  имунизациите бяха   панцея ,щяха ли да имат стр. р-ии ?Получава се като  : от трън  -та на глог .Всички заболявания ,за които има ваксини са лечими.И отит /и то даже в дом . обстановка / , и коклюш  / с Клацид /.....Страха е по- голям от разума Simple Smile .
Нека не обръщаме темата на за и против ваксините. Смисълът е, че повръщане с рубеола по време на бременност не се сравнява, смисълът е, че менингитът не е така лесно преодолим като разстройството. Странични реакции имаше и гинипрала, благодарение на който имам втората си дъщеря, но за нищо на света не бих ги избегнала срещу загубено бебе в 7ми месец.
Вманиачаването на никого не е от полза.

# 232
  • Пловдив
да разсея темата
Малката е хремава в момента и я чакам да оздравее и ще поръчам Ротарикс-а и след 2г ще дам отчет Simple Smile

# 233
да разсея темата
Малката е хремава в момента и я чакам да оздравее и ще поръчам Ротарикс-а и след 2г ще дам отчет Simple Smile
Аз мога да се отчета преди теб Grinning. Щерка ми е на 4г. и не е боледувала. Започна градина, когато беше на 10м. Имаше много вируси около нея. Това ме накара да сложа ваксината и на синът ми. Даже и да има 5г. действие, бебетата и малките деца понасят по-трудно вирусите от 4-5 годишните и нагоре. Бебчо започва градина на 9м. Не че има 100% гаранция, но съм мааалко по-спокойна. 

# 234
  • София
да разсея темата
Аз мога да се отчета преди теб Grinning. Щерка ми е на 4г. и не е боледувала. Започна градина, когато беше на 10м. Имаше много вируси около нея. Това ме накара да сложа ваксината и на синът ми. Даже и да има 5г. действие, бебетата и малките деца понасят по-трудно вирусите от 4-5 годишните и нагоре. Бебчо започва градина на 9м. Не че има 100% гаранция, но съм мааалко по-спокойна. 
Хи хи Simple Smile Голямата е на 7г, разболя се от стомашен вирус преди 2 месеца, началото на декември, обезводни се за половин ден буквално, имаше ацетон в урината, оправих я за още 1 ден с електролитни разтвор, не се стигна до болница и системи, но все пак беше тегаво. Малката нямаше година като я хвана някакво повръщане, обаче нито се обезводни, нито имах някаква особено драма. На година и два месеца тръгна на ясла, оттогава не е хващала никакъв стомашен вирус, дори и когато каката беше с тежкия през декември. Ходи вече 1 година на ясла.

# 235
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England

Брат ми е глухоням в следствие на отит, а лечението на такива заболявания в домашна обстановка  ooooh!  не знам как да го коментирам  Stop
Чувствах се длъжна да го кажа, за да не лекува някой детето си вкъщи от изброените от теб заболявания, вместо да потърси навременна лекарска помощ, защото брат ми въпреки, че е получил такава е цял живот инвалид  Tired

# 236
  • София
Отитът и коклюшът се лекуват в домашна обстановка, не се излагайте /да не се бърка с непотърсване на лекарска помощ/  Peace

# 237
  • Пловдив
синът ми го изкара на 1.8м на морето,на моиприятелки децата също са го хващали и също от морето,надявам се,акоо се разболее,поне да не е толкова тежко

# 238
Слагаме си само задължителните.Говорихме с педи-то и тя ни каза за ротарикса но предпочитаме да не я слагаме едно че е безбожно скъпа(около 130 лв.) едно че няма смисъл тя предпазва само от ротавируси ,ами другите вируси които също причиняват диария и повръщане, за тях какво друга ваксина ли ще измислят. Не виждам защо да си товаря детето с нещо подобно !

# 239
Сложих Ротарикса и съм спокойна и доволна Simple Smile всеки си преценява. Педиатърът каза, че това е ваксината,която препоръчва както и тази за Хепатит А

Общи условия

Активация на акаунт