Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 899
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Ох, и аз все още се чудя дали да я сложим тази ваксина. Педиатърката каза, че е добре да се направи. Тук като гледам повечето са против. Съвсем се обърках.
 Тъй като се приема през устата има ли вероятност детето да я повърне и цялата работа да отиде на вятъра?
  Притеснявам се от това, тъй като детенце беше настинало и лекарствата, които му давах или ги плюеше или ги повръщаше, та ако и така направи с ваксината, ще се обезмисли цялата работа.
Ваксината е съвсем малка дозичка.Щом детето лесно повръща,препоръчвам ти поне 1 час преди това да не е яло.А и те лекарите знаят как да я сложат,за да намалят до минимум вероятността да бъде изплюта.Поне моята знаеше... Rolling Eyes

Аха, благодаря ти, малко ме успокои,  обмислям варианта да я сложим.

# 31
Някак си навътре към бузката я слагат,за да не я плювне бебчо.Като вземете ваксината,веднага при доки или я сложете в хладилника.Да ти кажа само,че повечето аптеки я нямат в наличност,а я поръчват по предварителна заявка.При нас стана за следващия ден.

# 32
  • София
те лл си имат налични  Rolling Eyes

# 33
Е,как така?За пръв път чувам Rolling Eyes

# 34
  • София
ами нашата я извади от хладилник.
попитах я откъде да купим, тя каза че ако искаме при тях има, за мен беше много по-лесно.

# 35
Някак си навътре към бузката я слагат,за да не я плювне бебчо.Като вземете ваксината,веднага при доки или я сложете в хладилника.Да ти кажа само,че повечето аптеки я нямат в наличност,а я поръчват по предварителна заявка.При нас стана за следващия ден.

Благодаря, че сподели, наистина не знаех, че така стоят нещата

# 36
ами нашата я извади от хладилник.
попитах я откъде да купим, тя каза че ако искаме при тях има, за мен беше много по-лесно.
За колко лв. ви я даде?  Simple Smile Принципно се купува от аптеката.Лекарите не са длъжни да я имат.

# 37
  • София
120лв. знам че не са длъжни, но се замислих имат ли право да я имат  newsm78

# 38
И аз това се чудя newsm78

# 39

Да, възможно е да я имат, при тях постоянно ходят разни доставчици и им предлагат лекарства. А и толкова струва в аптеката.

# 40
  • най-шареното място
не

накратко защо не бих:
това е ваксина против вирусите водещи до повръщане и/или растройство с риск от обезводняване
при адекватни грижи, при липса на рискови фактори, обезводняването се избягва лесно
ако детето е близо до медицинска помощ и ако се наложи, система ще реши проблема
вирусът би следвало да остави имунитет, веднъж прекаран
сегашните родители в общият случай са го преболедували

# 41
  • Бургас
арт мама, казват, че поради устойчивостта на ротавирусите, първото боледуване не прави имунитет. Второто боледуване, за което причина е този вид вируси, преминавало като първото. Чак след третото заболяване с този причинител се изработвал имунитет. Дори и тогава преболедуване имало, но в рамките на 24 часа.
Дори и така обаче, пак съм съгласна с написаното от теб.
Човек боледува от ротавирус поне веднъж в живота си. И толкова хора оцеляват след него и нямат никакви последствия и без ваксини  Mr. Green Mr. Green

# 42
  • най-шареното място
арт мама, казват, че поради устойчивостта на ротавирусите, първото боледуване не прави имунитет. Второто боледуване, за което причина е този вид вируси, преминавало като първото. Чак след третото заболяване с този причинител се изработвал имунитет. Дори и тогава преболедуване имало, но в рамките на 24 часа.
....
Не мога да споря по това, защото нямам източници.
Разговори с лекари и наблюдения над прекарали деца обаче имам.
И двете говорят за имунитет след пръво, не особено леко прекарване.
Още малко детайли - ако първият досег/разболяване е на крехка възраст нещата не са розови.
Обаче има пак уговорки - малките деца не са изложени на вируси, колкото големите заради защитената среда; малките деца понасят Т по-леко; следенето им е по-стриктно. Та пак има баланс.

# 43

Уау  Whistling Това едната или двете дози?

Тук е безплатна  Rolling Eyes

# 44
  • София

Уау  Whistling Това едната или двете дози?

Тук е безплатна  Rolling Eyes
едната.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт