Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 937
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
  • София
7 годишно дете и новородено бебе - ти правиш ли разлика? Видно е, че не.
Правя, правя, щото аз ги гледам, та двугодишната не се отлепя от 7 годишната и за разлика от кака си, малката го мина само с разстройство.

# 166
  • София
Правя разлика м/у видовете ваксини, да. Просто ти не разбра иронията в поста ми.
За съжаление, въпреки че в наши дни медицината доста е напреднала, все още не е измислена ваксина срещу тесногръдия фанатизъм и липсата на чувство за хумор  Wink

Дай Боже, някой ден..

# 167
  • София
Правя разлика м/у видовете ваксини, да. Просто ти не разбра иронията в поста ми.
За съжаление, въпреки че в наши дни медицината доста е напреднала, все още не е измислена ваксина срещу тесногръдия фанатизъм и липсата на чувство за хумор  Wink

Дай Боже, някой ден..
Колко от темата прочете или просто реши да блеснеш на последната страница с гениално изказване?
Нямам чувство за хумор на тема ваксини, нямам не само заради нещата, които моите деца изстрадаха след тях, нямам защото детето на моя позната е в терминално състояние след отключване на епилепсия от усложнения от ваксина, 13г по над 30 припадъка на ден,  кома...Децата ми нямат нито 1 пропусната ваксина, но тази е с абсолютно недоказана ефективност, кратък период на евентуано действие и то само срещу минимална част от щамовете.
Който иска да я приложи е в пълното си право да го направи, но поне да направи необходимите изледвания преди това.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 22:08 от bubcheto15

# 168
  • California
Правя, правя, щото аз ги гледам, та двугодишната не се отлепя от 7 годишната и за разлика от кака си, малката го мина само с разстройство.

Още по-видно е, че разлика не правиш. Питах те за новородено, ти даваш пример с 2 годишно.
Не мога повече...

# 169
Не съм ползвала Ротарикс за нито едно от двете си деца... Дали са хващали ротавируси няма от къде да зная, защото не всяко дрискане или повръщане е ротавирус... Дори лекари поставят диагноза ротавирусна инфекция по симптомите, което е "много" сигурен метод... Та с 2-3 ходения до тоалетна по нарядко и няколко повръщания се сдобиха децата, но нито в болница се е налагало да влизат до сега, нито АБ се е налагало да пият, нито пък някакви други лекарства...

Предвид горното, изключително съм доволна от неслагането на Ротарикс...  Mr. Green

~Sleepwalker~, обикновено (не винаги) двегодишните са минали през "фаза" новородени... Моите са на 6 и 2 години и факта, че са си добре с доста спестени ваксини не е ли по-показателно, отколкото ако бяха на по 2-месечна възраст?

# 170
  • София

Още по-видно е, че разлика не правиш. Питах те за новородено, ти даваш пример с 2 годишно.
Не мога повече...
Стига глупости, новородено се води бебе до 1м, на което още не се слага Ротарикс, на 4-5-6м отдавна не е новородено. Ако си нямаш работа, иди в Клюкарника да се заяждаш на дребно.

# 171
  • София
Не съм слагала и нямам такива намерения.

# 172
  • София
bubcheto15,
Колкото и да не е за вярване, но още когато влязох в темата за първи път, преди да отговоря, изчетох всички постове. Беше ми любопитно горе-долу колко хора са сложили ваксината и какво им е мнението.

Спорът ни е безсмислен, и влиза в категория спам. Ти не вярваш, че тази ваксина пази, аз пък от личен опит знам, че точно ротарикса ни спаси и миналото, и по-миналото лято когато абсолютно всички деца около нас се бяха тръшнали - повечето и до болница стигнаха.

Всичко останало, което си пишем е просто 'мерене' на гениални и иронични мисли.
Заради такива като теб, това е поредната тема, която се напълни с нападки и репчене.
Т.е. е безполезна.

Хайде със здраве  Peace

# 173
  • California
Бубчето, въобще не се заяждам, ваксината на моите я сложиха на 2 месеца като бяха - такава е схемата тука.
А за другото - не знам защо споменаваш твоите деца, след като никое от тях не е бебе. Нали за ваксината говориме в тази тема, а тя (ваксината) е за бебета. За по-големи деца и възрастни е ясно, че доста по-леко минават всякакви чревни и други разстройства, включително и ртотавирус.

# 174
Всеки си прави избора сам за себе си, какво сте седнали да се заяждате. Големи жени сте, а не деца!

# 175
  • София
На мен ми е крайно интересно как точно знаете, че Ротарикса ви е спасил, някакви изследвания ли направихте, та сте наясно, че заради него не е хванат ротавирус и от къде знаете, че е бил ротавирус избщо тов, от което са е натръшкали всички около вас?
 ~Sleepwalker~ , ваксината пази деца до 3г, тъй като се води, че до тази възраст се обезводняват най-лесно. Колкото и да ти е странно, и двете ми деца са били бебета, едното все още е в обхвата на възрастта, която се покива от Ротарикс.
Голямата хвана стомашен вирус за първи път на година и половина, отново с 1 нощ повръщане, малката беше около годинка, повърна 3 пъти. Не са се обезводнявали, не са им включвали системи, не сме влизали в болница.
Спора много отдавна е безмислен тотално, защото всички сме излезнали от възрастта, на която трябва да сме взели решението и сме го взели. Няма как нещо да се променя, аз съм доволна, че не съм я сложила, защото не е била необходима на мойте деца, вие твърдите (не знайно как) че тя ви е спасила, ок.
Това на което аз лично наблягам е да се прави изследване на фекалии преди прием, ако някой го прочете и го направи преди да даде ваксината, значи темата не е никак безмислена.

# 176
Няма нужда да се карате! Всеки сам преценява за себе си и за детето си. Но правете разлика между стомашно разстройство и ротавирус. Не всяко стомашно разстройство е ротавирус, за установяване има изследвания. Племеницата ми изкара Ротавирус преди месец (на 6 г. е), изкара го много тежко и сестра ми каза, че симптомите нямат нищо общо с обикновено разстройство и повръщане.

# 177
  • в огледалото на живота
Аз пък много бих искала да разбера има ли разлика от ротавирус и ентеровирус .....
Изчетох сумати неща и не мога да стигна до някакъв извод.... Rolling Eyes

# 178
  • София
Ми доколкото попадам на статии, ротавирусите са вид ентеровируси, или казано по друг начин - всички ротавируси са ентеровируси, но не всички ентеровируси са ротавируси Simple Smile

# 179
  • в огледалото на живота
Ми доколкото попадам на статии, ротавирусите са вид ентеровируси, или казано по друг начин - всички ротавируси са ентеровируси, но не всички ентеровируси са ротавируси Simple Smile
Това ми е ясно .... Simple Smile
С две думи все е вид  вирус,ама разсъждавах просто четейки коментарите относно ваксината тук.... Wink

Общи условия

Активация на акаунт