Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 877
  • 281
  •   1
Отговори
# 240
Слагаме си само задължителните.Говорихме с педи-то и тя ни каза за ротарикса но предпочитаме да не я слагаме едно че е безбожно скъпа(около 130 лв.) едно че няма смисъл тя предпазва само от ротавируси ,ами другите вируси които също причиняват диария и повръщане, за тях какво друга ваксина ли ще измислят. Не виждам защо да си товаря детето с нещо подобно !
Точно.  Дъщеря ми  няколко пъти като малка изкара ротавирус.Два-три пъти като бяхме на море.Нито е влизала в б-ца,нито е ваксинирана с Ротарикс.Неприятно е ,но не е страшно.Първият път  джипито по тел . каза  с какво да я лекуваме , следващите пъти сама я лекувах.Давах и и черен въглен за разтройството ,но той също чисти червата .Т.е. + бактерии и т.т. . За 2  дни .

# 241
Тази ваксина не беше ли забранена за употреба?

# 242

Не.

# 243

Не.
Имам спомен, че преди 2-3 години я забраниха, поне в западната преса имаше такива публикации.
Да не са две ваксини?

Да, намерих публикацията CNN 2010, официално се препоръчва да не се ползва, защото била заразена.

Надявам се на нашия пазар се ползва друга, не тази, която се препоръчва да не се употребява в САЩ.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 14:29 от Aludra *

# 244
  • София
Спрян и забранен е предишния вариант, не ротарикс. Иначе тъй като е жива ваксина и се прилага на капки през устата, а не стерилно, винаги има опасност да е замърсена.

# 245
По съвет на педито не сложихме ротарикса. Според нея дори и с ваксината пак може да си лепне ротавирусче.

# 246
  • Варна
Гаранция 100 % никъде,никога няма...разбира се,4е ваксината няма да предпази за всеки един от 1223354321214-те рота-разновидности на вируса,който както вси4ки други се развива и мутира постоянно,за един ще действа,за друг-не...слага се за да не проте4е по-тежко болестта,което няма как да знаем Wink да не дава Господ...просто 4ревните влакънца са "запознати" с вируса 4рез капко-ваксината и се смята,4е АКО попадне в тялото,организма е изработил някаква защита и няма да се допусне по-сериозно заболяване....сложихме я,да..единствено тя ми се струва разумна от вси4ки "препоръ4ително,не задължителни"..няма как да се предпазиш на 100 процента и да се ваксинираш за вси4ко...но,това,4е някое е изкарало 2-3 пъти лек ротавирус не ми е успокоение,4е и ако не дай Боже моето го лепне няма да стане сериозно...3 страшни слу4ая имаше наскоро...болници,усложнения..мани мани... #Crazy

и забелязвам "тенденция",в пове4ето анти-ваксина -родителски мнения, 4е не било цената пре4ката.....да,ама не !300 кинта не са малко,но да не плюем по другите "ненормални" които я сложихме

Wink

Hug

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 13:13 от nevvy

# 247
  • София
слага се за да не проте4е по-тежко болестта,което няма как да знаем Wink да не дава Господ...просто 4ревните влакънца са "запознати" с вируса 4рез капко-ваксината и се смята,4е АКО попадне в тялото,организма е изработил някаква защита и няма да се допусне по-сериозно заболяване....
Не, васкината е срещу 5 конкретни ротавируси и ако пази, пази само тях, по никакъв начин не намалява силата на останалите ротавируси и стомашни вируси и не пази от по-серизно разболяване от всички други ентеровитуси.

# 248
аз лично не съм я слагала! Не съжалявам. Една моя колежка сложи такава ваксина на детенцето си (вече на 3.8 месеца е) и 2 пъти се разболя от някакъв ротавирус и двата пъти до системи Sad. Ние не сме си слагали и засега не сме лепвали такъв вирус (моята е на 3г и 3 мес)- Слава Богу! Може би си зависи всичко от имунитета на детенцето, а това с ваксините аз лично не го признавам, че имам наблюдения на близки хора около мен- все не говорят добре за каквито и да е ваксини..

# 249
Тази тема е адски безсмислена. С изключение на 2-3 обосновани поста от определени потребителки, всичко друго са някакви лични разсъждения без особена логика.

# 250
  • Варна
слага се за да не проте4е по-тежко болестта,което няма как да знаем Wink да не дава Господ...просто 4ревните влакънца са "запознати" с вируса 4рез капко-ваксината и се смята,4е АКО попадне в тялото,организма е изработил някаква защита и няма да се допусне по-сериозно заболяване....
Не, васкината е срещу 5 конкретни ротавируси и ако пази, пази само тях, по никакъв начин не намалява силата на останалите ротавируси и стомашни вируси и не пази от по-серизно разболяване от всички други ентеровитуси.

именно за  "тези 5"  говорех...  Flutter

# 251
  • София
Ок, просто така написано звучи, че ще намали силата на всички. А всъщност рекламата на ваксината е, че би трябвало да изгражда пълен имунитет срещу тези 5 вируса, щото ако и срещу тях не изгражда пълен имунитет поне за 3те години, значи съвсем не разбирам предназначението и смисъла на тази ваксина.

# 252
Тази тема е адски безсмислена. С изключение на 2-3 обосновани поста от определени потребителки, всичко друго са някакви лични разсъждения без особена логика.

хихи, така е Laughing. Който си е дал мнението за или против+ аргументи, ОК, ама от там нататък е само бла-бла-бла.

# 253
Освен задължителните ваксини не съм и нямам намерение да слагам други.

# 254
може би авторката събира мнения като статистическа информация...

Общи условия

Активация на акаунт