Детето ми е на година и половина и не ходи

• 41 358
  • 119
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ама по отдалеко че ако не се получи и задуха вятъра в лоша посока  да не се натоварваш още повече...
Мерси, ама то в такава ситуация има ли леко...ще се пробвам съвсем тактично, без диагнози и дефиниции...

Аз съм го виждала да седи в количката, не знам дали седи само на стол или легло.

# 61
Да ти кажа, ние сами се усетихме, след като на година и три не беше останало и едно връстниче на нашето положение, нищо чудно скоро и те да достигнат до този извод. Ако поне седи, това е това е хубав знак, виж, ако не стои самичко на тази възраст, не е никак добре.

# 62
И аз се присъединявам към групата-просто,защото моят син проходи късно-на 1,6год.Сега е на 1,10,но започвам да се притеснявам все повече.Ходи,но не обича да го прави изобщо-по-точно у дома обикаля напред-назад,но когато излезем на разходка прави 10 крачки и вдига ръцете да го взимам.Това страшно ме изнервя.Не тича,просто защото не може.Не иска да говори,изобщо сравнявайки го с наборите му откривам огромни разлики.Вече се притеснявам и не знам какво да правя.

# 63
И ние така...Поне сега ходи та не се спира, инак за разбирането и говора сме на светлинни години.

# 64
Да ви попитам нещо-във вашия род има ли такива лениви роднини?Например при нас може би(казвам  може би-защото ми се иска да е така) късното прохождане е генетично заложено.Таткото е трудно подвижен от малък(хич не обича да ходи пеша-мързи го много-само с кола се придвижва),неговия баща е същия.Аз също не обичам разходките,предпочитам да си стоя у дома.

# 65

Джулия, ние сме на логопед с Мария следващия месец, защото въпреки че повтаря като папагал всичко, което чуе, все още не прави връзка дума-предмет. Не млъква, но си приказва на бебешки. Казва "мама", но не знае, че аз съм мама.Не посочва и с пръстче предмети, нито казва "чао"  и да маха с ръка. Притеснявам се малко, че поради факта, че чува два езика, може би е малко объркана, та реших да не оставям нищо на случайността и да направим консултация.

Радвам се, че малката не се спира и чакам скоро да се похвалиш и с напредък в проговарянето  Hug , което съм сигурна, че ще стане.

bjovana, надявам се и твоят сладур скоро да тича  Hug

# 66
и нашата така казва две три неща, но не ги облича в смисъл и съдържание. Уж мъжа ми проходил на 2 години, чак не ми се вярва Thinking, но се радвам, че ако не друго поне е станала много общителна, че се бяхме притеснили и за аутизъм - маха на хората, усмихва им се, танцува и т.н.

# 67

Аз мисля, че ще наваксате във всичко. Както ти казах, моят братовчед до 3 години казваше само "еооо", после изведнъж проговори.
но се радвам, че ако не друго поне е станала много общителна, че се бяхме притеснили и за аутизъм - маха на хората, усмихва им се, танцува и т.н.

Това е много добър знак  Hug Hug Hug

Аз съм накупила книжки с големи картинки и повтаряме животните и разни предмети. Надявам се логопедът да ни покаже игри и упражнения, които може да правим у нас. Много деца не говорят на нейната възраст, но нищо не пречи да направим една консултация.

# 68
Какви ли не животни показваме, само патето познава и казва и то пак невинаги. Уж и котето познаваше, вече и него забрави. Та с животните твърдо удряме на камък, но както казваш при вас е друго, в двуезична среда е и не на последно място е и доста по малка от моето дете. Всичко ще е наред Hug

# 69
Аз мисля, че и при вас с малко повече усилия всичко ще е наред. Виж как те изненада с прохождането, дай боже и с проговарянето да е така!

# 70
Какви ли не животни показваме, само патето познава и казва и то пак невинаги. Уж и котето познаваше, вече и него забрави. Та с животните твърдо удряме на камък, но както казваш при вас е друго, в двуезична среда е и не на последно място е и доста по малка от моето дете. Всичко ще е наред Hug
Здравей!
А зоопарк имате ли ,че не виждам откъде си.Или да я водиш на село при домашни животни/кокошка,агънце/ и ако може да ги пипне даже.Моето момче хич не обича да рисува и оцветява.Ама хич.А това в определена възраст 2-4 години е любимо занимание на децата и усвояват доста неща.Е моя и сега в градината е зле с рисунките.На таблото едни хубави рисунки а на моя пълни драскулки.Еми не му е интересно.Имам познато дете момиченце което не играе с кукли.Обича момчешки неща.А е на 4 години.Може животните да не са ви силната страна.Тя може да си ги познава но не проявява интерес да ти "говори" за тях.Замени ги с друга задачка със същия смисъл например плодове,коли , герои от приказки,камиони ....

# 71
Напротив, много ги обича дори, имахме и коте, на кученца много се радва навън, но някакси и още не може да облича формата в съдържание и понятие, както казах. На мен въобще не ми е притеснително че още не може да говори, а че не разбира и че това което уж е научила след време го забравя. Ще ходим регулярно на прегледи и ще видим какво ще ни кажат.....

# 72
Джули, хубаво е, че я водиш на логопед. Но според мен редовната рехабилитация е по-важна. Първият ми син проходи на година и четири, но след много месеци усилена рехабилитация. Иначе и след това не обичаше да ходи и го правеше по необходимост само и съм го носила гюленцето до три години и повече. Чак сега (първи клас е) се пораздвижи - водим го и на спорт, но си е флегматичен. По мои наблюдения масово децата не искат да ходят и след прохождането и вдигат ръце за носене.
По принцип щом пълзи и се движи по мебели и т.н., наистина е въпрос на време, но можеш да помогнеш на процеса.

# 73
Ана, проходихме и не се спира:)

# 74
Опс  Embarassed, как си личи, че не прочетох цялата тема. Много се радвам! Скоро да се похвалиш, че и устата не можеш да й затвориш!

Общи условия

Активация на акаунт