ВМ-НВХ, част 64

• 37 959
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
mis_val, а пробиотици приемаш ли? Или пробиотични храни? Ти си споменавала, че си заквасваш мляко, предполагам, че ти помага.

# 106
  • София
Може би един мощен пробиотик би подпомогнал нещата доста.
И аз мисля, че трябва да включиш някакъв такъв продукт. Дори да не помогне (което не вярвам), не би навредил.

# 107
  • Бургас
Шоки,нещо това мляко всеки път ми действа различно и не го хапвам редовно.Пробиотици,този от който бях най-доволна не ми е по джоба все още за по-продължителна употреба,а с другите пак е едън път добре един път зле,но тези дни смятам да започна пак с лактофлор,цена качество ме устройва
Иначе неделя хапнах домашно приготвено кефирна мляко,може и да си внушавам,но добре ми подейства,а вчера ми дадоха и Камбуча гъба
За себе си съм стигнала до извода,че както на мен ,така и на всеки пътят към доброто здраве идва от ензимите и пробиотиците,но най-добре от естесвени източници
Но е ясно,че не е само храната,като осъзнах че се храня емоционално,това ме насочи и на ниво мислене,сега работя и над това,но ми е доста трудно
Стреса при мен е голям,макар сама да си го правя този стрес,но ...Макар тук до някаква степен да отричате ГНМ,аз както направих с обединяване на знанията си относно храненете(Зоната,специфична въглехидратна,ВМ_НВХ,д-р Емилова,д-р Михайлов  и т.н.),така направих и с темите свързани с болести и подсъзнание,ами доста неща ми се вързаха да ви кажа.Но още работя по въпроса да си помогна,защото доста неща открих като проблеми,но засега не съм преодолялал много от тях.Докато успея обаче се ТЕС-ам  Laughing  там казват не е нужно човек да осъзнава,просто се ТЕС-а и оздравяването е налице,та нищо не губя и пробвам,лошото е че съм доста непостоянна и така малко се губи ефекта,трябва да се ТЕС-ам и за непостоянство   hahaha

# 108
  • SA
mis_val , аз си мисля, че всичко при теб е започнало с някакви неясни като причина ( поне за мен) храносмилателни разстройства, които вероятно са довели до дефицит на важни вещества- витамини, минерали, може би аминокиселини, есенциални мастни киселини... нарушенията в мозьчните ти функции, които описваш говорят за това. Сьщо така си отслабнала страшно много - 52 кг. на такьв рьст е ужасно малко. Отделно стреса сьщо си е оказал влияние. При това положение не е учудващо, че цикьльт ти е спрял. Тялото в такива моменти решава, че не е подходящо време за раждане на деца и насочва усилията си кьм собственото си оцеляване. Доколкото разбирам цикьльт ти не се е вьзстановил до този момент. А как си с теглото? Нормални ли са вече изхожданията ти? Изследвани ли са ти хормони на щитовидната жлеза и дали е мислено за някакво заболяване, което причинява малабсорбционен синдром?
С една дума, на мен ми се струва, че при теб липсата на цикьл е нещо вторично, в резултат на другите проблеми, които имаш.
И на мен ми е интересно наблюдението ти вьрху "Зоната". За тази диета - аз мисля, че се разчита на две основни неща - вьглехидратно ограничение + калорийно ограничение. Наистина, това безумно теглене, мерене и изчисляване на грамчета е отегчително, а и доста безсмислено, но някои хора ги влекат такива неща.  
Всьщност, ти си отговорила на голяма част от нещата, докато пишех.
Само да допьлня, че според мен причината за разстройството ти едва ли е само в дебелото черво. Такава загуба ( като вода) се дьлжи по-скоро на лошо усвояване на храната в тьнките черва и бьрзото й преминаване през целия стомашно-чревен тракт. Пробиотици сьс сигурност са ти нужни.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 12:30 от kameloth

# 109
  • Бургас
kameloth,абсолютно и според мен липсата на цикъл е вторично
Аз преди време споменах,че хомеопатката на която сега ходя работи с един уред,който изследва доста неща,последните 2 пъти нямах проблем с витамини и минерали(в началото ми липсваше почти всичко,а както Тони предположи и вит А и вит Е)Но онзи ден когато пак ходих даде,че имам липса на Магнезий,завишен Калций,липса на витамини Б,фолиева киселина и още едно беше  newsm78 както и да е ...
Та даде още ,че имам завишени стойности на Кортизол(дано не бъркам),което води до бъбреци,а четох че прогестерона има отношение с това как функционират бъбреците,та се връзват нещата,някой спомена и хипофиза,може ли повече инфо за това?
С теглото отдавна нещата са различни,даже веднъж се оплакох,че много вързо тръгнаха нагоре,като цяло тези дни варирам между 57,5 до 60,тези дни са си направо асансьор като имат пряко отношение с изхданията,които никога не са само добре или само зле
Има една ЧИПС диета,която е компилация на специфичната въглехидратна,там пише че е нормално когато червата са раздразнени да има различни реакции от едни и същи продукти.Та при мен е такам,като цяло съм се поориентирала кое как ми действа,но никога на 100%,защото тези различия всеки път доста ме объркват.Та по въпроса с ходенето,нямам еднозначен отговор,просто мога да кажа,че като си гледам записките съм все по-добре(защото ако не са те определно бих се филмирала,че се влошавам )
Хормони са ми изследвани ТСХ-в норма,естрадиол-в норма,прогестерон-нисък.Ендокриноложката ми опипа гушата(не знам дали така се казва) не откри нищо обезпокоително,но аз като чета имам абсолютно всички изброени симптоми на Хашимото,даже отговарям на описанието на Мереленда з а Базед с погрозняването,но това второто се беше случило преди години.Като цяло отговарям на доста симптоми свързани с различни автоимунни заболявания,а аз съм от хората,чиито мислене е такова,че съм склонна към автоагресия и това съчетано с неправилна храна е разковничето според мен
Аз и с нашия решим(ВМ_НВХ) съм се чувствала в Зоната(говоря само и единствено за споделеното чувство,усещане,не за режима като цяло),но тук няма точни мерки,а аз съм научена да съм стриктна и да знам къде са границите,това е едно нещо което тук ми липсва,но не наистина защото това с границите мисля е поредния проблем който е време да преборя,а само защото като няма граници просто не знам кога съм прекалила с количествата

# 110
По отношение на теглото, когато така, насилствено, е свалено толкова много, след това връщането става бързо и обикновено под формата най-вече на мазнини. Това е наблюдавано всеки път в експериментите с гладуване.

Що се отнася до нашия режим, той по начало предполага да се регулира чувството за глад и така количествата да бъдат подходящи за организма според нуждите (това включва и физическата активност - при повече движение е нормално да се огладнява и да се яде повече). Но не винаги става бързо, понякога си отнема време, а могат да се намесят и други фактори - хормони, нарушения на чревната флора.

# 111
  • SA
mis_val , тези изследвания при хомеопатката, ако са правени с някакьв апарат дето като го хванеш само, отчита една камара неща - не им имай чак толкова вяра.
За теглото - при теб сьс сигурност имат значение и загубите/ задьржането на вода, оттам и по-големите вариации.

# 112
  • Бургас
Cioccolata,хормоните съм сигурна че при мен играят съществена роля,но съм и сигурна,че след време нещата ще се нормализират,просто понякога малко полудявам като нещата излязат извън контрол,а е ясно че не винаги нещата се развиват така както ни се иска
Мереленда,по въпроса с р-вата,има доста химия в някои маслини,имай го в предвид,а при мен понякога прекаляването с мазно ми дества така,особено ако е топло,със студеното по-рядко имам проблем  newsm78.Например 1 ч.л. течно кокосово масло(в случая не топло) може веднага да ме прати в т-ната,докато от хладилник мода да изям и 20-30 грама и всичко е наред.Така е и с мазна пържола или мазен бульон  newsm78
kameloth,то е много важно на тези апарати да може и да ги разчиташ,тук в Бургас е пълно с такива,но тя най-вярно ги казва нещата,проверено
Друг е въпросът,че понякога и греши,но голяма част от нещата отговарят и доста ми помагат да се ориентирам за някои неща,а иначе  винаги си имам едно наум

# 113
mis_val, и аз да препоръчам пробиотик ( помня, че ти преди време беше споменала някакви скъпи ( вероятно по-добри), ама не са ми по джоба). Откакто Lemy спомена си взимам Пробиен саше ( 10 броя) за 6.20 лв. Страхотна цена и съм много доволна от него.
Не съм купувала скъпи пробиотици. Досега съм пила предписани ми от гастроентеролог: Лакто 4, Лактофлор, Линекс. Но откакто взимам Пробиен саше вече усетих, че пия пробиотик, ако мога така да го нарека.
Пие се по 1 саше дневно, като не се съобразяваш с храна. Не се съхранява в хладилник.
Опитай... аз съм много доволна. Hug
Lemy скоро ми сподели, че има и Пробиен саше + В комлекс, но последния път като взимах забравих да питам за такъв. Може да вземеш от него.
Иначе за разстройството - явно е било от конкретна храна, защото и мъжа ми го хвана ( а на него такива неща много рядко му се случват). Двамата пихме по 1 саше Пробиен и край.

# 114
mis_val, аз нямах предвид толкова половите хормони, колкото кортизол и тези на щитовидната жлеза. Но да, всичко е свързано.

# 115
  • SA
Ами, не знам как ги разчитат тия резултати точно. Но мисьлта ми беше, че в доста големи болници липсва вьзможност за изследване на някои елементи, витамини и т.н. Да не говорим, че това са скьпи изследвания. Пьк тези апаратчета, дето станаха толко популярни напоследьк - за 30 лв. едва ли не ти правят пьлен телесен анализ.  Simple Smile Та аз не вярвам на техните резултати ( лично мнение  Embarassed).
Важното е с времето да се чувстваш все по-добре, mis_val !  Hug

# 116
  • Бургас
Момичета,благодаря ви отново   bouquet
А това с кортизола има ли как да го повлиая?
Merelenda,аз нещо не съм доволна от пробиен,но виж лактофлора,доста по-добре ми действа и е по-евтин,сега дочетох че си писала за пробиен с б-комплекс,определено ще се поинтересувам

# 117
За кортизола знам, че трябва повече спокойствие, сън, почивка, не трябва да се претренирва (особено е противопоказно дългото и интензивно кардио), може медитация за овладяване на стреса.

# 118
Мис вал,
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 15:17 от Lemy

# 119
  • Бургас
Cioccolata   bouquet
Lemy,блатен аир си имам,но питай ме колко пъти съм го пила  Embarassed
Объркана съм си по рождение  Laughing  но за режима не съм ,99 % ВМ-НВХ спазвам,като цяло режимите които споменавам се препокриват,взимам от тях само определена информация
Благодаря за информацията,която ми даваш.
Всичко което ми пишете имам предвид,не всичко спазвам,защото като се влоша премахвам всичко и започвам от А,Б и така като нещата се поуспокоят добавям по нещо ново за да видя как ми действа

Общи условия

Активация на акаунт