ВМ-НВХ, част 64

• 38 059
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
но дали тази липса на косми по краката е признак точно за това... newsm78
според моите наблюдения:
1.който има едно автоимунно заболяване,в един момент развива и други
2.който няма установено автоимунно заболяване,но има симптоми е въпрос на време при първия стрес или занижен имунитет да се "отключи"
Та водена от горното някъде попаднах на автоимунно заболяване,при което организма се обърква и остава без окосмяването си на обичайни за това места,а се появяват на необичайни.Ами при мен си го ома този проблем тези дни,особено зле беше положението след 4-тия месец без цикъл,ако не ми беше дошло сигурно щях на мъж да заприличам вече  Laughing

# 241
W'A'S'P' пробвай ако искаш да сложиш на бялата риба отгоре и малко сусамов тахан, става още по хубава, с лека коричка.  Simple Smile

Мис вал,
Скрит текст:
то от лекар до лекар има голяма разлика. Иска ми се да мога да ти помогна, защото знам какво е да си в такова положение. Аз лично, след толкова дълго време проблеми, бих влязла в болница да ми направят необходимите изследвания, за да се види поне какво е положението. Peace

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 13:45 от Lemy

# 242
  • Бургас
 Lemy,
Скрит текст:
Не се притеснявай мила  Hug  имам си ВАС и за сега друго не ми трябва.До този момент лекарите само са ми навредили,не са ми помогнали.Съгласна съм,че от лекар до лекар има разлика,аз все още съм в търсене на моя,но не нормален,а холистик или натуропат,нещо от този род.Тези проблеми съм ги имала и преди,просто не съм им отдавала такова значение поради липса на време и те са отшумявали,но сега прекарвам по 6-8 часа на бюро без да имам реално какво да правя,така че си се "филмирвам" къде реално къде не,но с проба грешка(и благодарение на писаното тук и в други теми ) си помагам доста повече от периода януари досега,от колкото години наред с изследвания и слушане на лекари.Така,че не ме мислете момичета,аз наистина имам склонност да преувеличавам често,а и дори да не е така,както казах по-горе ВИЕ ми стигате да се чувствам добре  Hug 

# 243
  • София
Леми, препоръката за рибата и тахана определено ще я пробвам.
Тоя тахан ... голяма любов ми е. Затова и не го купувам, че има ли, не мога да се спра ...

Аз не мога да си представя (а и не искам, пу-пу) да смятам водораслите за храна.
Аквасорс мисля, са "виновниците" за тая мода, там всичко е Суперхрани. Защо тогава са на капсули?
Хранели клетките ... ми че коя храна не храни клетките?
Пари браче  Whistling
Всичко живо се втурна да прави и продава "Суперхрани" за пари, защото има кой да вярва и да плаща. За мен това е истината. И като всяка мода ще е докато не отмине.

# 244
Мис вал
Скрит текст:
Последно от мен по въпроса - мисля, че е време да се замислиш и за обикновен лекар. Само за информация - аз лежах тук, вярно, преди доста години беше, но съм доволна от лекарите. Д-р Николов го хвалеха пациентите в отделението като чудесен професионалист, иначе аз бях при Дереджан.

http://www.rilski.com/clinics/gastro_structure.html
 Hug

Вив, домашните които не ядат риба, на тази рецепта се разсипаха да ядат. Аз слагам сол и черен пипер, и ги намазвам със смес от зехтин, лимонов сок и тахан, най отгоре парчета масло.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 13:44 от Lemy

# 245
mis_val, струва ми се, че си много претоварена (ако не от работа, то със сигурност психически), изнервена, объркана Sad Опитай да поуспокоиш топката, не го мисли толкова, спри за известно време да четеш и да търсиш, а остави да мине малко време и да ти се поизясни картината. А и сигурно трябва и да се поуталожи този стрес, за да се почувстваш по-добре. Постепенно ще се нареди всичко! Наистина ти го пожелавам! Hug

Lemy, тази рецепта за рибата звучи страхотно! Simple Smile Аз много обичам бяла риба, но нещо замразените не ми харесват... Иначе ми носят прясно уловен шаран от време на време - той си става много вкусен, ако се опече, а не му трябва и кой знае какво. Ще се поогледам пак за някакъв вариант за замразена бяла риба, но не бях доволна нито от треската, нито от пангасиус и тилапия Embarassed

# 246
  • София
Леми, направо лигите ми потекоха  Crazy
Благодаря за тази рецепта! Даже може да я впишеш горе при рецептите, за да не се загуби, защото е разкошна.

# 247
Ок, ще се помъча да я спретна, защото всичко слагам на око, забравих да добавя бялото вино.
Скрит текст:
Всъщност е мой вариант на тази рецепта,но и аз като Уасп я пека.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1999210

Шоки, аз се бях отказала от замразените филета, според мен 60 % от тях е вода, и дори като я пека пак е като варена. Последните пъти я правих с пангасиус на промоция от 3 лв. за кг., та не ме беше толкова яд за водата която изтече.Но и хванах цаката - размразявам я, изцеждам водата и я слагам в тава във фурната да се позагрее  и там, тя съответно пуска още доста вода, изцеждам я и чак тогава почвам да я осолявам и да слагам подправките

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 13:46 от Lemy

# 248
# 249
Joya, колко са големи децата ти и съответно какви количества вит.Д и омеги даваш?
Шоки, ако може да хвърлиш едно око:
Скрит текст:
Малката ми дъщеря се храни изключително ВМ-НВХ, като даже въглехидратите почти липсват. Не обича зеленчуци много, картоф и ориз не хапва, хляб- много рядко, от плодовете - само ябълка и диня. Набляга на свинското, каймата /домашно смляна/, яйцата, по-рядко пилешко и риба, от около година хапва млечни, но не са й в менюто постоянно. Има проблем с растежа и кг - доста под нормите е /особено кг: на 6г няма 15 кг/. Преди няколко месеца се доказа, че има изоставане в костна възраст с около 2,5 години. Предполага се, че е резултат от "нерационалното"/разбирай без мляко и млечни/ хранене и фамилно нисък ръст. Растежен хормон за сега не е изследван. За информация само да кажа, че беше с АБКМ и не е консумирала никакви млечни 5 години. Ще съм безкрайно благодарна на съвет за подходящи добавки и препоръки относно храненето. Извинявам се, че питам тук, но темата за инсулина, растежния хормон и връзката им с израстването при децата ме подтикна  Embarassed

Цитат
Давам линк към статия за нисковъглехидратното хранене и защо е по-благоприятно за организма от други хранителни режими: http://www.todaysdietitian.com/newarchives/080113p12.shtml
Поредната със сигурност интересна статия, която не мога да прочета  Sad Защо не го учих този език преди време?!?!  ooooh!

Здрасти, голямата ми дъщеря е на 6 и половина варира 15 килограма горе долу, +/-1 килограм, не е недохранена, прди беше злояда сега взе да си хапва. Яде по моя режим + от време на време хляб и бонбони ъф корс, ако успее да докопа. Понякога картоф, ориз но не на манджа а на супа. колкото съм стриктна с мене си за добавките толкова и с тях. Давам витамин Д когато се сетя и колкото се сетя но минимум 400 уи. Като е болна съм и изтисквала цяла пипетка в устата около 4000 уи. Ама еднократно. Омега давам също на око, когато се сетя, а се сещам основно като вземе да се сополиви. Това със костната структура не го знам какво е, моята имаше проблеми със свода на крака и в бг ми казваха да яде че е недохранена  newsm78 Тук (в Канада) ми казаха че няма проблеми със свода, че е много добре, рпавиха и пълни прегледи, защото чуха лек шум в сърцето и нищо му няма на детето. Възползваме се че е лекичка и с леки кости и ходи на гимнастика. Ако на детето му няма нищо здравословно не виждам защо те притеснява теглото и ръста. Аз съм ниска 158, и мъжа ми не е много висок, децата ни са дребнички и нежни, не очаквам при моя ръст детето да стане 170, но аз лично съм била най-най ниска в класа, поизрастнах в пубертета. Дъщеря ми се роди 2700 със зверски рефлукс, запек и колики почти до 1 година, чух какво ли не от лекари, водих я къде ли не...вече не се впрягам, ако няма ясен проблем , а слава богу няма, нека си е лекичка. Особено акто гледам и децата тук какви са.... Мъжа ми в бг носеше размер М, тук дори на С ръкавите  му висят, да не говорим че от тинейджърския щанд има дрехи които на мен ми седят естра въпреки екстра килата ми....

# 250
Ходих да се зареждам с месо аз. Доволна от покупките се прибрах, но не съм разбрала, че в Лидъл имало кокосово мляко. Пила съм големи количества от кокос, но не съм купувала конкретно кокосово мляко.
Принципно млякото от кокосовия орех ми е едно блудкаво, съвсем леко дъхаво на кокос, а гледам, че много хвалят лидълското мляко.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 18:59 от Merelenda

# 251
Здравейте, да попитам кое е за предпочитане: тънкия пакетиран бекон, който след пържене става почти като пергамент, или "беконът", който се продава в месарниците - дебел, чисто месо със сланинка.

Вторият ми звучи по-добре, че пакетираният има всякакви добавки, но пък не ми е много ясно как да се сготви туй дебело нещо...

# 252
Ох, не мога, сега ще прочета всичко, което не съм чела още, но гледах тъкмо реклама на маргарин с масло  #Shocked още съм безмълвна...
Скрит текст:

# 253
  • SA
Ули, ами те българските масла са повечето такива. Имат немалък процент растителни мазнини, който предполагам реално дори е по-висок от отразения на етикета.
karmelita_007 , аз бих си купила от месото сьс сланинка. Най-много ми допада изпечено на скара.  Simple Smile

# 254
Шоки, тази статия за фалшивия СПКЯ е доста интересна. Разказва за една блогърка, Gokaleo се казва, която твърди едва ли не, че НВД е измислица и се е излекувала от затлъстяване с 3000 калории дневно, много картофи и овес и ежедневни тежки тренировки. Вярно е, че тя е отслабнала доста, но не е била затлъстяла, а сега е заприличала на мъж направо с 10-15% подкожни мазнини. Направо е културистка. Тя например е била с фалшив СПКЯ. ВСъщност в този блог имаше статията за целулита - че едва ли не е естествен за всяка жена и не е причинен от съвременния начин на живот.

Има разни блогове, които плюят по НВД, твърдейки, че всичко е само калории, и тя пише един от тях. А този линк, който си дала, е на една мацка, която се е излекувала с палео и пише супер емоционално и праволинейно. Много ме радва!

Скрит текст:
Има и още нещо - съмнява ме, че приятелката ми, която има СПКЯ, е същия случай като Гокалео - поднормено тегло и затова аменорея и акне. Защото при нея всички хормони са наред - обаче само тестостеронът е завишен. А тя е много слаба от няколко години. Просто искаше да се храни здравословно и отслабна много, но не е на нашия режим, а по-либерален. Но все пак съм я виждала, че си хапва много по мъничко. А като дете си беше с нормално тегло. Как си обяснявате тази ситуация? Според мен е недостатъчен процент подкожни мазнини и ниско активно тегло. Тя е висока 1,55.

И искам да помоля за едно разяснение: вярно ли е, че при СПКЯ настъпва и безплодие? В смисъл, че след като няма овулация няма и как да се забременее. Защото някой беше споменал, че имал СПКЯ, а е раждала деца въпреки това. Долкото разбирам от прочетеното в статията на Шоки, при СПКЯ забременяването е практически невъзможно и то не може да "излекува" синдрома. Освен това в статията се говори за аменорея заради физиологичен стрес - дълги периоди на умишлен глад, диети и т.н., които се съпровождат със съвсем леко повишаване на мъжките хормони и често се бърка с истинския синдром. СПКЯ е като диабет на яйчниците и се проявява единствено при затлъстели момичета в пубертета с мног оранна менструация. Освен това има типични кожни симптоми, които се проявяват при всички пациентки - потъмняване на определени кожни участъци, кистозно акне и т.н. и т.н.

Ако една жена не е имала тези симптоми, значи просто няма кисти, а има проблем с кортизола, подобен на този при анорексичките, само че се проявява при нормално тегло при целенеасочени ограничителни диети и дълги години глад (орторексия). На мене ми се случи така - като бях да уча в чужбина навремето имаше много емоции, много стрес, учене, ядене на боклуци, а аз освен това минах на своя измислена диета да ям супер по малко от всичко - по една малка чинийка храна на ядене, в повечето случаи боклуци. Отслабнах още след голямата ми диета, но още на 6 месеца от престоя ми (бяха 10 общо) имах проблеми с цикъла - беше странно кратък по 2 дена, а като се върнха в БГ лятото ми спря за 2 месеца. Много се уплаших. Тръгна сам като започнах да се храня по-нормално, но след това изведнъж ми порасна апетита, преместих се да живея в общежитие, започнах да пълнея и т.н. гадости.  Cry Общо взето много стрес, водещ до отслабване и после водещ до напълняване. 

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 22:42 от AGLIKKA

Общи условия

Активация на акаунт