ВМ-НВХ, част 64

• 37 211
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Много интересни неща споделяте, момичета.
Някои неща са ми прекалено сложни и не ги разбирам, други ги разбирам, но при всички случаи са ми от полза и много ви благодаря - на всяка една от вас. Hug

W'A'S'P', на мен от ядките бадемите не ми действат добре ако прекаля. Аз бях писала, че не хапвам ядки, но като се случи се забравям с кайсиевите ядки, но се спрях отдавна.
Не помня откога не съм яла.
Споделяш, че за хемороидите режимът ти е подействал благоприятно. Аз също имам и не бях имала проблем около 2 години, а преди това проблемите бяха незначителни. Беше ме срам да пиша затова в темата, ама да си кажа, че зарязах за няколко дена зеленчуци и хапвах само месо, масло и някой друг зеленчук в ястие, ама в мижаво количество. То просто дори не мога да отбележа колко малко.
Получих обостряне, каквото не съм получавала никога досега. Това да нямам проблем 2 години го отдавам на прием на ябълков пектин на прах - не знам дали той е помогнал, но е факт, че приемах редовно месеци наред, а след това разредих приема.
Сега го започнах отново. Обострянето стана без да съм имала запек или разстройство. Просто се събудих от силна болка и установих подуването.
По съвет на Шоки увеличавам мазнините. Започнах да хапвам сега и пресни зеленчуци, че ги бях забравила. Просто не усещах нужда. Ям в нормални количества според мен.

А за щитовидната и ехографията - веднъж годишно е достатъчно, ако не се касае за новооткрито образувание, което изисква в началото по-често проследяване.
Дори ако се установи образувание и то не расте и не е притеснително, някои пациенти правят на 2 години ехограф.
Има случаи при болни с хиперактивна жлеза, където по-често следят ехографски жлезата, но при хипофункция и липса на възли - на година, две правят ехограф. Общо взето - индивидуално е.
Ако няма възлови образувания - веднъж годишно е напълно достатъчно за проследяване.
Аз имам доста нодозни промени в структурата на жлезата - конгломерати и възел и ме следят по-често, защото все излиза нещо ново и докторът иска да проследява. Добре е, че не ми взима всеки път пари за ехографа, а само 2 пъти годишно.

И не на последно място да споделя, че при мен се размърдаха нещата. Още 1 свален килограм за няма и ден.  newsm68
Силно се надявам с този режим да успея да повлияя на здравето си, на щитовидната жлеза, на кръвната захар, на кистите в гърдите и мастопатията, изобщо на всички болежки, които имам.
Старая се да съм по-стриктна, но се притеснявам, че мазнините все още са ми малко като количество за деня. Май протеините са в повече и това ме притеснява, че не правя нещата както трябва и да не си навредя.

Благодаря за табличката ( не помня кой я сподели, май ГАЛИ_ГЕ). От голяма полза ми е и така установих, че уж мазнините, които си мислех че са много, изобщо не са и трябва да коригирам нещата. Протеините за деня ми са повече.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 10:44 от Merelenda

# 616
W'A'S'P' Hug
Merelenda   Hug Браво за раздвижването в килограмите и дано все по-хубави новини да имаш в здравословно отношение. Hug

След 2 седмици в България отчитам -2 кг и по см от обиколките, явно промяната на хранителните продукти се оказва продуктивна. Grinning

Хубав ден на всички.  bouquet

# 617
  • София
Негативна, имаш предвид при едни и същи продукти в България и ... другаде ли?
Много интересно.

# 618
Merelenda, именно високопротеиновото хранене може да ти е предизвикало кризата
При мен беше точно това в комбинация с триците и липсата на мазнини

Но все пак хората сме различни
При теб може и друго да е

Аз споделям само моите наблюдения върху моето собствено тяло

# 619
Негативна, Merelenda, браво на вас! Hug

# 620
Щерката на Андреас направи две години, майката изкара почти цялата бременност и после кърмене на режима
Детето е дълго кърмено и хранено доста режимно
Ето тортата
Скрит текст:

Диня, отгоре бита сметана
Украса боровинки

# 621

Ето тортата
Скрит текст:

Диня, отгоре бита сметана
Украса боровинки

Подобна правих и аз, но без сметана.  Grinning
Скрит текст:

А за протеините си права. От това ще да е. Затова последвах съвета на Шоки да увелича още мазнините, но включих пектинчето, докато почувствам облекчение.
Благодаря за мнението. Hug

Шоки Hug

# 622
Лилава_коса, да, това е книжката на английски. Прави ми впечатление, че тук текста малко се отличава от немския - примерно относно капсулите рибено масло в немския текст са 2-3, а в английския - 4-6 капсули, но това вероятно се дължи на факта, че единия текст е написан след другия.  Thinking

Уасп, разбира се, че можеш да цитираш, каквото си искаш! Peace Аз само синтезирах в превод нещата. Ето малко линкове по темата:
- книжката на немски - http://lchf.de/wp-content/uploads/2011/06/ketogene_ernaehrung_bei_krebs.pdf
- книжката на английски вече я е пуснала Лилавата Коса ( http://www.meandmydiabetes.com/wp-content/uploads/2010/03/ketoge … c_en-1-cancer.pdf )
- тук е статията от 2007, че започват с този опит - http://www.uni-wuerzburg.de/sonstiges/meldungen/single/artikel/wenig-kohl/
- тук вестник Ди Велт (Die Welt) пише за експеримента 1 година след започването му - http://www.welt.de/wissenschaft/krebs/article1945794/Laesst-sich … Diaet-heilen.html

В последния линк има следната информация:
- Здравите клетки получават енергия като горят напълно фруктозата (глюкозата), която с помощта на кислород се превръща в крайните продукти въглероден двуокис (С02) и вода. Раковите клетки усвояват захарта без необходимост от кислород като я превръщат до млечна киселина. Тъй като усвояването на млечната киселина е много по-бързо от това на въглеродния двуокис и на водата, туморните клетки се нуждаят от много фруктоза (глюкоза), за да задоволят нуждите си от енергия.
В крайна сметка раковите клетки се нуждаят от този процес, за да могат да си покрият нуждите от енергия и кислород, които не могат да задоволят от една големина нататък, тъй като количеството кислород в кръвта е ограничено. Чрез намаляване на приема на въглехидрати тези клетки не получават достатъчно кислород и по този начин се спира растежа им.
- Кетогенната диета не е подходяща за всички пациенти. Тя има смисъл при наличието на напреднали тумори, които вече са превключили на захранване и метаболизиране с млечна киселина. Дали това е случая при един пациент може да се установи чрез изследване с Positronen-Emissions-Tomografie (Pet).
Количеството захар, което един тумор усвоява може да бъде определено. Един сигнал, които издава това, че тумора е този тип, е прекалено усилното желание на пациента за сладко.
- За да бъде включен в експеримента пациентът трябва да отговаря на следните условия:
1. Наличен е тумор в напреднал стадий.
2. Той е диагностициран с помощта на скенер или чрез наличието на положителни туморни маркери.
3. Пациентът е в дълга терапевтична пауза, т.е. стандартната терапия е приключила.
и други.

# 623
Негативна, имаш предвид при едни и същи продукти в България и ... другаде ли?
Много интересно.

Да, уж едни и същи продукти в Чехия и България и ефектът е различен Simple Smile Може би някаква скрита захар има в чешките неща или самата смяна на обстановката си казва думата. Simple Smile

Шоки Hug

Много красиви торти.  chef

# 624
  • SA
Jana Ina, благодаря за книжката! Започнах да я чета и намирам много интересни работи в нея. Не знаех например, че при злокачествени заболявания метаболизма се променял като нормалните тькани и органи ставали инсулинорезистентни, а по повьрхността на туморните клетки се увеличавал броя на рецепторите за поемане на глюкоза. Но продьлжавам да чета...
И аз като W'A'S'P' смятам, че е добре да има линк кьм нея на 1 страница на нашата тема.

# 625
  • София
Момичета, много интересни неща прочетох в последните страници! Благодаря ви за тях!   bouquet

Аз се върнах от болница, мини операцията ми (нова ранула) мина добре. Лошото е, че имам мулти кистоза на пода, под езика, имам грозд от малки кисти, които ще излизат една след друга във вид на ранули Cry Ще се опитам да се боря с това с помощта на протеолитичните ензими (нали уж много ги хвалят за всякакви кисти).
Ако имате някаква информация за алтернативно лечение на кисти - моля, споделете я.
На всеки два-три месеца не искам да ходя да ме режат Sad

Иначе добрата новина е, че за три дни на кафе с кокос съм свалила 1,4 кг, които вероятно са задържана вода от морските ми преяждания с въглехидрати.
Сега се чудя какво да ям, което да е течно (като айрян или прясно мляко).
Мислех крем супи от зеленчуци с много масло или зехтин ...
С тези шевове под езика, които ще ми махнат чак след 10 дни направо не знам ... цяла мъка е яденето ...

# 626
Бързо възстановяване, Вив! Hug С пасатор няма ли да стане да се втечни храна, например манджи с обезкостено пилешко и зеленчуци?

Пропагандата срещу мазнините продължава:

Маслото не трябва да присъства в хладилника ни Twisted Evil

# 627
Вив, бързо възстановяване и дано повече не се налага интервенция! Hug
Не съм чувала за никакви илачи в тази насока. За ензимите, за които говориш - опитай с тях, щом има такива отзиви. А щом действат на всякакви кисти да взема да се поинтересувам и аз. Simple Smile

# 628
  • София
Благодаря момичета  Hug
Ще стане, всичко може да се пасира. Яденето е временен проблем и не ми е на първо четене.

Проблема е какво да направя, за да възпрепятствам образуването на нови кистозни образувания под езика, защото вече са ми формирани гроздовидно и чакат за да излязат. Понеже знам, че момичетата тук са много информирани, затова питам тук. Засега това, на което съм оппаднала като вариант е протеолитичните ензими, от днес ги започнах и ще видим. Ако не образувам нова ранула, значи действат  LaughingНо не бих се разсърдила на още информация ...
Извинявам се, ако досаждам с проблема си  Embarassed

Мереленда, поинтересувай се! Все пак човек докато не опита, няма как да знае.
Има тема във форума. Ако искаш ще ти я пусна, да не търсиш.

# 629
Ако взимаш някакви ензими за кисти из цялото тяло, би ли ги споделила моля, ако искаш на лични, ако искаш в скрит текст.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 19:11 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт