ВМ-НВХ, част 64

• 37 245
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Merelenda, не са засега. Според теб има ли нужда?
Според мен да, но аз не съм доктор. Hug

# 601

Благодаря ти Hug Ще гледам да я свърша тази работа. Hug

# 602
Заради тсх-то ли?
Питам от чисто пациентско любопитство.

# 603
Jana Ina, много обнадеждаващо звучи това, което пишеш за кетогенна диета при ракови заболявания. Аз съм чела, че когато я прилагат, винаги е не само кетогенна, а и хипокалорийна, и ми се струва, че и тук е така. Но поне е стъпка в правилната посока.

# 604
Заради тсх-то ли?
Питам от чисто пациентско любопитство.
И аз от пациентска преценка мисля, че е височко, а ФТ4 е по-скоро към долна граница, отколкото средна, до по-висока. Пак от пациентска преценка - лека хипофункция на щитовидната жлеза.
Естествено, може да е много шум за нищо от моя страна, но споделям, понеже ме попитаха дали има нужда според мен.
Знаем, че фактор са и годините, особено след 45 г -50 г, където дори може да е нормална стойността и да не налага лечение.
Просто предположение от моя страна.
Негативна, не съм доктор и не вземай мнението ми за меродавно. Hug Просто предположения на неспециалист.
Леми Hug

# 605
Много ти благодаря, Merelenda  bouquet В момента нямах възможност да мина през доктор, пуснах изследванията на сляпо, но ще се постарая да мина през консултация. Hug

# 606
  • SA
Jana Ina, кьде се намира тази болница? Наистина, обнадеждаващо звучи този подход.  Simple Smile
Bibita, киноата и амаранта по-добре да ги броиш кьм вьглехидратните храни - вьглехидратите в тях са няколкократно повече от протеините.

# 607
Kameloth, тъкмо проверявах колко въглехидрати имат. Мерси ти, ще се съобразя с това!  bouquet

Какво мислите за балсамовия оцет? На този, който бях купувала преди уж са му добри хранит. стойности, ама знам ли? Май по-добре без него! newsm78

# 608
Шоки, честно казано не пише нищо за хипокалорийно хранене. Даже има една сметка, която да онагледи идеята как да се разпределят дневните калории. 2500 kcal за деня трябва да се разпределят на 207 g мазнини, 25 g въглехидрати и 132 g белтъчини.  Peace На мен 2500 kcal дневно не ми се струват малко.  Thinking
Кам, става дума за гинекологичната клиника към университетстката болница във Вюрцбург, Германия. Техния експеримент, за който писах, е започнал през 2007 година и продължава. Книжката е от 2012 и там са представени първите резултати и наблюдения. Сега забелязах, че пациентките, които са участвали са били с рак на гърдата, с рак на кожата и с рак на панкреаса. Пише също, че не за всяка пациентка диетата е подходяща. Има тумори, които преработват глюкозата в млечна киселина, с която тумурите се хранят. Такъв е случая при 30-50% от всички тумори в напреднала фаза по света. За да изберат пациентките, докторите взимат проба от тумора и патолозите тестват дали става въпрос за този тип тумор. Ако е така, жената се включва в експеримента, защото нейните ракови клетки са подходящи и правилни, и най-вероятно ще реагират на промяната в храненето като се спре приема на глюкоза във всичките му видове. По примеr на тази болница УБ в Манхайм, пак в Германия също е започнало да провежда този тип лечение, но все още няма дългосрочни експерименти.

# 609
Jana Ina, права си, а аз съм се подвела по 2 причини: чела съм, че на някои места предлагат калорийна рестрикция за пациенти с рак (нещо от сорта на 1200 калории на ден май беше). От друга страна ти писа за 4-6 лъжици мазнина, което аз го интерпретирах като всички мазнини за деня и ми излезе ниско количество, особено като за кетоза, а то всъщност е повече, защото мазнини има и в месото, и в яйцата, и в ядките, в млечните Embarassed А идеята с калорийната рестрикция е, че тя също е ефективна или поне това показват експерименти с животни. Не знам доколко е правилно толкова сериозно болен човек да се подлага на калорийна рестрикция обаче... Затова, ако същият ефект може да се постигне с кетогенна диета, е много по-добре - най-малкото хората ще се хранят достатъчно и с нормална и вкусна храна, а и организмът ще си набавя необходимото. Тези стойности, които посочваш, са абсолютно перфектни. А много хора дори няма да успеят да приемат толкова храна/калории, особено ако са на химиотерапия... Но и да се налага зорлем класическа калорийна рестрикция с всичко, което тя предполага (психическия тормоз, ограничаването на мазнините и увеличаването на въглехидратите, за да се хапне все пак нещо) - това ми се вижда неправилно, колкото и да може да даде ефект. Така че браво, че прилагат такова лечение някъде. Дано на повече места да последват примера.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 09:22 от Cioccolata

# 610
Jana Ina, много интересно, благодаря за информацията  Hug
Има ли някъде линк към нея или публикувани статии , даже и на немски?

С твое  разрешение ще те цитирам в темата за рака при спайдърите
Даже ми се ще линк към тези два поста да има на първа страница в темата ни, още по-добре и ако има и линк към самата болница с това инфо

Иначе не знаех, че само някои ракови клетки произвеждат млечна коселина, мислех че важи за всички
Само не разбрах, това хранене основната терапия ли е или е съчетано с химио и лъчетерапия?

Биби, балсамовият оцет е ОК, все пак е подправка и се ползва в малки количества
Но ме съмнява, че имаш предвид истински балсамов оцет, той е супер скъп, почва от 100 евро за литър, всичко останало е химия за съжаление
Аз бих ползвала обикновен, от бяло или червено вино, но и там е проблем да се наери истински в БГ, но има
Ако целта ти е сваляне, бих заложила само на зеленчуци
Още повече, че тези елди , амаранти и подобни не са човешка храна
Когато почвах режима, дойдох от Дюкан и по навик си хапвах трици и лен, докато едно момче тук не ме попита защо ям храна за птици
А и защо точно си се спряла на ябълка и банан, особено второто е само захар и ще ти провали режима
В началото ако имаш много за сваляне, карай само на зеленчук и чак когато стигнеш едно приемливо ниво, разнообрази с малко ягоди, малини и подобно, а не банани
Иначе в началото няма проблем да се яде повече, докато организмът свикне и превключи на мазнинен метаболизъм
Някои автори даже съветват тогава да се консумира много масло, за да се започне този процес от диетичната мазнина и после преминаването към телесната мазнина е по-лесно за тялото

Негативна, супер реузлтат, много се радвам
Относно ЩЖ, и аз смятам че ТСХ е високо, въпреки че е уж в граници
Не знам какви са препоръките за честота на ехо и мануален преглед, но не е зле да го правиш
Аз го правя веднъж годишно, за съжаление не мога по-често
Иначе бих си назначила преглед зиме, пролет, есен, но за съжаление тук не става, а до БГ пътувам само лятото
От момичетата в темите за ЩЖ ми прави впечатление, че сезоните силно влияят върху тези стойности, особено зимата, когато отчитат покачване на общия хормон

Хайде слънчева събота от мен
 Hug

# 611
Добро утро  kaffeetrmker_2
Мисля,че намерих книжката, за която говореше Jana Ina - http://www.meandmydiabetes.com/wp-content/uploads/2010/03/ketoge … c_en-1-cancer.pdf  ???
Щ е я дам на една позната , която в момента ходи на химио да я прочете (стига да прояви желание)  Sad
Шоки, и твоят блог ще го препоръчам
Бтв: Когато пресмятате броя въглехидрати, включвате ли фибрите или не ? Thinking
И нещо странно да споделя - последните два дни си правих омлет със спанак, сирене и яйца - много вкусен, но като че ли от този спанак ми става тежко (а едва 200гр е ) Thinking А аз съм от хората, които могат да ядат много мазно и да нямат проблем - дори ако не е мазно, все едно не съм яла.  newsm78
Хубави почивни дни  Wink

# 612
Спанак и коприва съдържат много фибри
Преди ги обожавах и смятах, че последвалото подуване на корема е нещо нормално, докато на режима не рабрах, че няма нужда от такива мъки за правилно функциониране на отд.система
Тогава след такава храна трябваше да лежа с часове по корем , докато тази топка от фибри се придвижи до края и после следваха родилните мъки в 00, което е напълно ненужно от сегашната ми гледна точка и събран опит

Да не говорим, че от фибрите от дюканския ми период си докарах и хемероиди, които после мистериозно изчезнаха след година на режима

Мерси за линка, ще го погледна
Дано го има и на немски за една близка с този език

# 613
Още повече, че тези елди , амаранти и подобни не са човешка храна
Когато почвах режима, дойдох от Дюкан и по навик си хапвах трици и лен, докато едно момче тук не ме попита защо ям храна за птици
Joy
Четох някъде преди време за семената, че ако ставаха за ядене нямаше да се размножават растенията. Т.е. растението прави семето "отровно", за да е сигурно, че ще продължи да съществува.
Но при това положение дали така стоят нещата и с ядките  Thinking

# 614
Да, същото е
И ядки и семена съдържат фитична киселина, което е именно тази раст.отрова

Общи условия

Активация на акаунт