ВМ-НВХ, част 64

• 37 247
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
И аз така съм чувала за калция. Hug
Бях си предписала сама, защото ме боляха ставите, а той изобщо не ми помогна. Laughing Ама като питах доктор се оказа, че трябва от В  групата да пия ( за моя случай) и нещата си дойдоха на мястото.

# 586
Да, калцият няма особено отношение към ставите... За ставите има други неща, но щом твоят случай е специфичен (предполагам, че заради щ. жлеза), тогава сигурно има точно определени решения. Радвам се, че са се наместили нещата. Simple Smile

Между другото, чела съм, че при дефицит на вит. К2, усвоеният калций може да отиде на неправилни места (за това е ставало въпрос), като едното е да се натрупа в сухожилията около ставите (калциране) или под формата на шипове в ставния хрущял. Така че ето връзка между калция и ставите, но не е благоприятна Wink

# 587
и последно по тоалетната тема  Embarassed
Скрит текст:
на село беше така с клекало
е не знам колко е здравословно това клечене, аз лично не можех да свърша на 100% всичко там и от позата ме болеше ужасно корем после цял ден
та се наложи докато не се смени да се стискам и да ходим по заведения и с цел посещение до нормална 00

Шоки, за мен по-скоро е престъпно да се промиват мозъците на хората с гниенето на мършата в тях и възвеличаването на храната за птици и крави като най-доброто и за човека
за манипулациите да не говорим
но тук са намесени много фактори
има голяма доза ню-ейдж и разни други сектистки залитания
ненапразно всички от веганската тема бяха активни и в темата за неасистираното домашно раждане
и като стана белята и се изпокриха като мишки
някои то тях намериха поприще в темите за детско хранене и за съжаление там промиват мозъците на майчетата
има и още ама е твърде хард за нормални хора   Sick

Боже, това е ужасно!

За клечането: ако ти е трудно и те болят крайниците или кръста, значи имаш намалена подвижност на ставите и можеш да се контузиш. По принцип се кляка само по един начин и той е до упор, т.е. до най-ниската точка. Ако клякаш над паралел на колената, реално не клякаш истински и ще те заболи всичко, включително коремът. Клековете си имат чалъм и понеже повечето хора не клякат достатъчно след ранна детска възраст и забравят как става, губят умения и когато им се наложи да клекнат - хоп! Болки.

Друг е въпросът колко чист е бил онзи кенеф, за да ти е спокойно да клякаш до долу.

# 588
Рядко влизам и не винаги имам време да пиша ( пък и не винаги съм капацитет някакъв  Wink
Понеже 6 години работих в АГ болница мога да споделя наблюдения .
Като всички хора и лекарите много се различават .
Има акушер - гинеколози които водят раждането до почти пълно разкритие в изправено положение . Някои жени го толерират - други не , предпочитат да са легнали . Общо взето ми се струва че разкритието е по - бързо при правите жени , но не знам дали наблюденията ми са репрезентативни .
Освен това окситоцинът не е задължителен , моето раждане приключи за 1.40 мин от пукването на мехура до появата на момъка Simple Smile И окситоцин изобщо не е бил обсъждан , макар че бях на 30 години .
Така че изобщо не е редно всички да са под общ знаменател , има и добри лекари , такива които правят верните неща във вярното време ( макар по мое убеждение сред акушер гинеколозите читавите да са най - малко Simple Smile

# 589
Тони, вероятно зависи много от болницата, а и наистина от лекаря Peace

Да съобщя радостна вест Sunglasses Андреас Енфелт обръща внимание днес на статия, публикувана в шведския сайт www.dagensmedicin.se (според собственото описание на сайта това е независим вестник, насочен към цялата система на здравеопазването - доста авторитетен източник е в Швеция). Става въпрос за резултати от проучване на израелски учени с диабетици втори тип, неизползващи инсулин, но всички с наднормено тегло или затлъстяване. Сложили ги на нискокалорийна диета, като ги разделили на 2 групи: първата група трябвало да закусва солидна белтъчинно-мазнинна храна (в стила на английската закуска, т.е. например яйца с бекон), като калориите на закуската да бъдат 1/3 от дневните, а втората група трябвало да закусва по-въглехидратно и нискомазнинно с калории в размер на 12% от дневните. След 13 седмици първата група била намалила гликирания си хемоглобин с 4,62% за разлика от втората - само 1,46%. Кръвното (систоличното налягане) намаляло с 9,6 мм в първата спрямо 2,4 мм във втората група. В първата група 31% били успели да намалят приеманите лекарства, а във втората група 17% били принудени да ги увеличат.  Sunglasses Така че изводът за диабетиците, а и за всеки с ИР (защото тя е "преддверието" към диабета), е да се храни преобладаващо белтъчинно-мазнинно на закуска Sunglasses

# 590
Ето и трета и четвърта част от серията на Дж. Стантън за калориите:

http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/09/iii.html

http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/09/4.html

yulinga и kameloth   bouquet

# 591
мерси Шоки
от статията за инсулина най- ме впечатли твърдението, че има връзка със стареенето на организма
хайде дано да е така

Аги,
Скрит текст:
съвсем до долу си беше и пак бяха големи мъки (болеше ме коремът от позата, не крайници или кръст), та не е за мен това, колкото и да го рекламират колко било полезно, не го вярвам, сори

# 592
мерси Шоки
от статията за инсулина най- ме впечатли твърдението, че има връзка със стареенето на организма
хайде дано да е така

Аги,
Скрит текст:
съвсем до долу си беше и пак бяха големи мъки (болеше ме коремът от позата, не крайници или кръст), та не е за мен това, колкото и да го рекламират колко било полезно, не го вярвам, сори

УАСП,
Скрит текст:
По принцип в палеосредите са много луди по тази теория. Даже има някаква амер. фирма, която прави специални дървени столчета, които се слагат пред клекалото, за да стъпиш на тях и така да клекнеш над тоалетната чиния. Доколко е вярна тази теория и аз не знам, но знам че при клякане не се напъвам изобщо. Но всеки е различен и не работят едни и същи неща. Някои даже дотолкова се вманиачават, че махат всички столове от къщи и седят на земята. Разбира се има и умни изобретения като по-висока маса за компютър, за да не седиш и да се изкривяваш по 8ч на ден, а заставаш до нея прав. Иначе не пречи човек да си има столче да посядва, но не и да се схваща от целодневно седене.

# 593
да, Аги, знам
именно заради тази масова истерия съм още по-скептична

да се оплача
от есенната фермерска разпродажба взех цвекло
за първи и последен път
това чудо се вари  над 3ч, аман значи
повече няма да си го причинявам, има го готово консервирано

# 594
Lemy, някак си не мога да си представя да се заситя само със супа. Май съм по-голям фен на салатките. Wink
Лора, благодаря за линковете!   bouquet Ще ги прегледам и ще си дръпна книжките, които ми харесат. Пък ти не се притеснявай, щом всички показатели са ти в норма, значи няма проблем!  Peace
Шоки, много интересни неща превеждаш!   bouquet
Bibita, има много изследвания, които показват, че ефект от пирема на омега-3 има дори да не се приема витамин Е към него. Иначе идеята е, че витамин Е е мощен анти-оксидант, както и има хормоно-регулиращо действие. В палео книгата ми май препоръчваха 400мг дневно, но аз го пиех до сега по схема 1-15 ден, изписан от гинеколог и имам подозрението, че от него задържам кг. Дали в него е причината не знам!
Гали, за мезе ни взе ти, ей!  Laughing Е, аз нали поисках позволение от висшите инстанции, та мога да се похваля с -2кг, които упорито ме мъчиха нагоре-надолу, но след като почнах да ям само мазнини и зеленчуци се разкараха.  Peace

За килограмите в повече моето мнение е, че хората ядат много повече, отколкото тялото им има нужда, прекалява се с въглехидратите ежедневно и на всичкото отгоре всички работим основно в офиси, седнали на компютри, т.е. обездвижени сме. Нали има една поговорка - здрав дух в здраво тяло. Е, ако човек се храни по нашия начин и се движи достатъчно всеки ден, то не виждам как точно ще бъде с наднормено тегло!  Hug

Вчера изчетох брошурата (50+страници  Mr. Green) на една университетска болница, в която подлагат пациентите, болни от рак на кетогенна диета. Тази брошура е като книжка и съдържа всичко, което пациента трябва да знае. В момента прилагат от няколко години успешно това хранене като част от лечението при пациенти с рак на гърдата, но в други отделения също са започнали от скоро да прилагат този начин на хранене. Основната цел е да започне да се прилага при пациенти с рак на гърдата, на дебелото черво и на други по-разпространени онкологични заболявания. Доказали са до тук, че в повечето случаи туморите спират растежа си или започват да се смаляват само чрез промяната в храненето. Също така диетата се прилага и при пациенти, които са на химио- и/или лъче-терапия. При тях се наблюдава по-добра поносимост към лечението, както и по-бързо възстановяване след вливанията или облъчванията. Идеята за този начин на хранене при болни хора базира на храненето на ескимосите и масаите. Правилото в първата фаза, която е най-строга, е да се ядат макс. 40-50гр. въглехидрати (от зеленчуци, несъдържащи скорбяла) и 4-6 с.л. полезни мазнини дневно. Като 3-4 с.л. са за хора, които трябва да отслабнат, а 6 за тези, които не искат да губят от теглото си. Ако човек не може да си ги набави с храната, защото не е свикнал да яде мазно, то може да набави необходимото количество мазнини с 2-3 капсули омега 3 (от риба). Относно белтъчините (месо, риба, яйца, млечни) препоръчват да се запази количеството, което човек до сега е ял. Така се получава хранене с 80% мазнини, 15% белтъчини и 5% въглехидрати. Тази фаза е планирана за 3 месеца, когато се правят пълни изследвания, за да установи има ли резултат. В по-тежки случаи я удължават. Пише, че за да се подържа стабилна кетоза, процентът на мазнините от общите калории трябва да е 70-75%. След това се преминава в поддържаща фаза - вече не кетогенна, която допуска до 70гр въглехидрати дневно и запазване на приема на белтъчини и мазнини като в първа фаза. Това хранене го водят вм-нвд. Wink

# 595
Благодаря ви за разясненията относно вит. Е и какво бих могла да ям, за да залъжа глада си за сладко. Hug
За сега /4 дни/, се справям добре. Мазнините сигурно са ми в повече. Знам ли, може би прекалявам, но иначе не бих била сита, поне на този етап. Предполагам, че с времето организмът ми ще се задоволява и с по-малко. Набавям ги от зехтин, краве масло, авокадо, маслини, кокосово мляко и малко кашкавал. Протеините ми са от яйца, риба, пилешко, телешко, киноа. Купила съм си и амарант, ще търся идя как да го готвя. Въглехидратите са предимно от салата, елда ще включа /по 2 лъжици някои дни/, 1/4 ябълка или банан на ден.

# 596
Jana Ina, права си за супата, и аз направих днес, но не можах да мина само с нея а добавих и малко сланинка  Laughing

# 597
Здравейте, отдавна не съм писала Hug Да докладвам, че всичко е ок и съм стриктна.

След 6 месеца на режима минах на изследвания и резултатите са в норма. Кръвната захар е спаднала от 5.8 (реф. 6.1) на 5.3, надявам се с времето да имам още по-голямо подобрение, защото доста близо си беше до горна граница. Rolling Eyes

Резултатите за ЩЖ уж са в норма, но четох, че трябвало ТСХ-то да е ниско, а ФТ-тата високи, при мен е обратното. newsm78

Скрит текст:
FT 3    4.62   pmol/l   (3.10 - 6.80)
FT 4   14.92 pmol/l    (12.00 - 22.00)
TSH  3.710 mIU/l         (0.27 - 4.20)

anti Tg ( TAT )   27.67   IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )   11.49   IU/ml   < 34

Ами това е!   bouquet Тегленето утре, че дънките ми хлопат, а отдавна с кантара не сме се срещали.

Благодаря на всички за полезната информация в темата. Hug

# 598
Негативна, а някога ехография правили ли са ти на щитовидната жлеза?

# 599
Merelenda, не са. Според теб има ли нужда?

Общи условия

Активация на акаунт