ВМ-НВХ, част 64

  • 37 135
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: X
Зависи от количеството
Ако е до 50-100 гр наведнъж е ОК
Но пред мляко предпочитам сметана (течна или квасена), има достатъчно мазнини и два пъти по-малко В


Все искам да  споделя голямото мо разочарование от Джейми Оливър от онзи ден
Случайно попаднах на новото му предаване "Вечера за 15мин"
Човекът е почнал да прокламира нискокалорични и обезмаслени продукти
Явно и него не го е подминала вълната
А е започнал яко да се закръгля
С какво ли още ще ни изненада
Жалко, толкова го харесвах и купувах книгите му, изгуби ме като фен

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 11:37 от Анонимен

# 646
  • София
  • Мнения: 10 858
Еми чудесно  Hug Да живее сметаната!!!
Така и така я обожавам, щом мога да й се отдам, ще го направя  Crazy
Ограничено разбира се.


Благодаря ти!

# 647
  • Мнения: X
Разбира се, че ограничено
Иначе няма смисъл

Все пак един телешки бульон си е най-доброто
Особено сега както застудя

# 648
  • София
  • Мнения: 10 858
Ще се разтърся за някакви телешки кокаляци с мръвчица по тях  Wink , благодаря ти за съветите Уасп  Hug Ще приложа всеки един от тях и дано успея да вляза в кетоза за по-дълъг период.
От всяка ситуация трябва да се извлича най-доброто, нали така  Mr. Green

# 649
  • Мнения: 6 422
От млечните по принцип най-силен инсулинов отговор дава прясното мляко, след това киселото, изварата, котидж сиренето, рикотата. По-слабо вдигат инсулина сирената, а най-слабо - сметаната. Това съм намерила като информация. Причината за този силен инсулинов отговор е суроватката. Съответно където има суроватка, има повече повишение на инсулина - прясно мляко, кисело и т.н. Също така когато има повече мазнини и по-малко белтъчини, както е сметаната, не се повишава инсулинът. А маслото съвсем не го повишава, така казват.

Много хора не могат да поддържат кетоза с млечни или най-много да може да употребяват по малко сметана. Но дали има кетоза, или няма, може да се знае само с тестване с глюкомер, който отчита кетоните в кръвта. Обаче ориентировъчно аз бих заложила на неголеми количества сметана и сирене или кашкавал и на неограничена (според нуждите) консумация на масло, ако целя кетоза. Бих изключила напълно прясното и киселото мляко, котидж, рикота, извара.

Вчера и днес го проучвам този въпрос за инсулина и млечните и достигнах засега до горната информация. Няма много писано, т.е. достатъчно изчерпателна и надеждна информация, но със сигурност прясното мляко повишава най-много инсулина.

А иначе всякакви пасирани храни и крем супи стават според мен - наистина и карфиол, и броколи, и печена или варена тиква, и тиквена супа, и други зеленчукови пасирани.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 13:20 от Cioccolata

# 650
  • София
  • Мнения: 10 858
Шоки, страхотна информация, така класифицирани млечните е много лесно да се ориентира човек, копирам си я, защото е ценна.
Благодаря ти!!!   bouquet
 
Ще направя днес една супа топчета с телешка кайма и зеленчук за домашните, а на мен ще си я пасирам.

Заредих се с масло на Пилос, за първи път взимам, но съм запомнила, че много го хвалите тук. Също и сметана си купих, наистина има разлика с нашите марки.

Благодаря момичета  Hug

Хубава неделя  Hug

# 651
  • Мнения: 6 422
За киселото мляко ми се иска да имаше повече информация, но изглежда, че за цели храни е правено едно проучване, в което киселото мляко е било подсладено и с плодове Rolling Eyes И инсулиновият му индекс е значително по-висок отколкото дори на белия хляб, но за сладка храна това е логично. Защо не са тествали натурално кисело мляко - мистерия... Rolling Eyes

А иначе имаше някакво шведско, ако не се лъжа, в което давали на деца да пият обезмаслено и пълномаслено мляко и установили, че веднага развиват инсулинова резистентност (веднага, т.е. за 2-3 седмици май беше).

Да, ама също наскоро писаха по шведските сайтове, че деца, които пият пълномаслено мляко, а не обезмаслено, имат по-малък риск за затлъстяване.

Също така, в млечните има една естествена трансмазнина, която е полезна и се асоциира с понижен риск за диабет.

Явно няма абсолютна яснота, нито пък може да се каже еднозначно за всички. А сигурно зависи и от това дали става въпрос за сурово и натурално мляко, непастьоризирано и нехомогенизирано, или за магазинно...

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 13:28 от Cioccolata

# 652
  • Мнения: 12 707
Шоки, ценно инфо - наистина. Отбелязвам си го и аз. Hug

Аз сметаната напълно я спрях. Залагам само на масло и на мазнините в месото. Не е внушение, не ми действа добре на стомаха. Нито заквасената, а я обожавам иначе, нито тази животинската на Пилос.
Подувания, болки, къркорене, проблем с изхожданията - всички екстри.
Преди консумирах всекидневно по кофичка кисело мляко и не съм имала проблем - явен, но може и да съм се заблуждавала.
Прясно мляко - капка в кафето, както казва Милко - за вкус. Laughing
Кисело мляко не съм яла отдавна, но сирене и кашкавал си хапвам редовно. И капката прясно в кафето.

# 653
  • Мнения: 6 422
Е, то може да си има отделни непоносимости. Прясното мляко се понася най-трудно, но човек трябва да си следи.

Скрит текст:
Аз съм се подредила с някакъв стомашен вирус и имам страхотно разстройство вече близо 24 часа, а през нощта вдигнах и малко температура Embarassed Снощи се подлъгах да ям, защото не мислех, че е толкова сериозно. Днес на обяд също хапнах, полакомих се, но сега няма да вечерям, а утре сигурно ще карам на варени яйца и сирене, ако въобще ям нещо. Такова чудо не ми се беше случвало от много време. ooooh! Взех си ентерол, дано да има ефект, ама обикновено от тези лекарства ефектът е прекалено силен. ooooh! Но да се оправям поне.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 17:14 от Cioccolata

# 654
  • Мнения: 30
Tъкмо  бях решила да похваля един шоколад и се радвах,че като проценти какао това е процентът, който ми харесва  Shocked Намерих опаковката на същия( 77% какао ) в интернет и какво се оказа - има разлика цели 13 грама във въглехидратите  newsm78 Това не ми се беше случвало - шоколад със 77% какао на едно място да е с 29 въглени, а на другото с 42 Confused  Не искам да издребнявам, но това си е съществена разлика.
Бтв: утре сутринта ще ходя да си пускам ПКК и като излязат резултатите ще пиша как са.
Последните два дни краката са ми отекли и някак си ми тежът, а нито с въглени съм прекалила, нито със сол....( като цяло се чувствам някак си подута и тежка, а не съм пред цикъл) странна работа Embarassed извинявам се,че пиша глупости и знам,че в сравнение с болежките на другите в темата моите изглеждат смешни, но не виждам причина и ми е интересно защо е така.

# 655
  • София
  • Мнения: 10 858
Шоки, ако е вирус, доколкото знам, каквото  да правиш, той си продължава около 3 дни (ентеровирусите). Ентерола са млечно кисели бактерии, които нямат отношение към спирането на разтройството.
Оводнявай се добре, да не се обезводниш, всичко друго ще мине до 3 дни, с или без лекарства  Hug

# 656
  • Мнения: 6 422
Вив, благодаря ти Hug Да, знам, аз имам дългогодишен опит и ги знам тези неща. Ама малко подцених положението този път явно. Embarassed

# 657
  • Мнения: 20 886
Шоки
Скрит текст:
Тези дни всичко живо е или с разтройство, или с повръщане. Аз още се държа, но да питам как процедирате при такива проблеми? Преди карах на препечена филия или варени картофи, но сега  newsm78  

# 658
  • Мнения: 200
Tъкмо  бях решила да похваля един шоколад и се радвах,че като проценти какао това е процентът, който ми харесва  Shocked Намерих опаковката на същия( 77% какао ) в интернет и какво се оказа - има разлика цели 13 грама във въглехидратите  newsm78 Това не ми се беше случвало - шоколад със 77% какао на едно място да е с 29 въглени, а на другото с 42 Confused  Не искам да издребнявам, но това си е съществена разлика.

Може ли линкове с двата вида данни!

# 659
  • Пловдив
  • Мнения: 1 665
Шоки, и аз изкарах този вирус. Ядох си каквото ми се ядеше, режимно, но не ми се ядеше много, та по-малко. Разстройството мина бързо, лекарства не съм пила. Но беше събота и неделя, та за понеделник бях вече добре, поне докато бях навън.  Mr. Green Пих само витамин C, но не знам доколко помогна. Като цяло изкарах вируса много по-леко от останалите вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт