ВМ-НВХ, част 64

• 37 100
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Шоки
Скрит текст:
Тези дни всичко живо е или с разтройство, или с повръщане. Аз още се държа, но да питам как процедирате при такива проблеми? Преди карах на препечена филия или варени картофи, но сега  newsm78  
Скрит текст:
С печени картофи, ябълков пектин на прах 3 пъти за деня, 1 прахче Пробиен и една кана чай от джоджен - да е изстинал. За един ден ми мина.
Мъжа ми го мъчи 3 дена и на четвъртия ден склони да ме послуша, като видя, че не минава. Същото пи + сокът на компот от кайсии ( беше споменала нещо личната за калий) и се оправи за един ден, ама за всеки случай повтори процедурата и на следващия ден.
Мисля, че ако е за ден - два няма да повлияе чак толкова на режима, че си хапнала печени картофи. Hug

# 661
  • Пловдив
Един глас и от мен за чая от джоджен!  Peace
Иначе, както бях писала, и децата не подлагах на диета, те сами прецениха какво да ядат, когато огладняха (чак на 2-ия ден, изкараха го по-тежко). Но въпреки това и при тях мина бързо, без никакви лекарства и хранителни ограничения.

# 662
Merelenda, не ми понася Пробиен изобщо на мен.

# 663
http://www.chocozone.net/index.php?action=8&id=2380&mode=2 това е чуждият вариант , а данните на този в България са следните : за 100 гр
energy: 602 cals
carbs: 27.8g
of which sugar : 22.6 g
fat:49.3 g
fibre: 10.5 g
protein: 6.7 g
 Не успях да намеря линк към бълг. опаковка - всъщност тя дори не е българска - никъде на нея няма текст на български език
Дори и фибрите да се добавят към въглените,пак не излиза сметката. Сигурно има логично обяснение, но явно съм прекалено разконцентрирана и в момента не го откривам. newsm78

# 664
Merelenda, не ми понася Пробиен изобщо на мен.
Шоки, ти знаеш най-добре какво ти понася. Hug
Скрит текст:
Ентерол според мен е много слаб - много, но е по-добре от нищо. Чай от джоджен върши прекрасна работа.
Други алтернативни средства извън режима на хранене:
- чай от малинови листа
- царевично нишесте разтворено в малко хладка вода ( неподходящо за режима)
- цяло бобено зърно се гълта за да спре разстройството ( изпитано, но с няколко илача наведнъж  Embarassed)
- освен прословутата оризова вода, също добре действие има и морковена вода, чай от шипки и чай от корите на ябълки ( изпитано)
- през целия ден се приема минерална вода, сок от компот от кайсии и чай от джоджен
Това съм пробвала аз, като не искам да пия лекарства или пробиотици. Помага ми. Laughing

# 665
Джоджена го слагам веднага да се запарва, мерси! Hug  bouquet

# 666
  • Пловдив
Лилава коса, не знам колко В има този шоколад, но 2 пъти го ядох и после имах киселини, та повече не бих си го купила...

# 667
Yulinga, аз едва вчера си го взех и съм изяла 2 парченца - нямам оплаквания, но не бих си взела отново - фактът,че има такава разлика в опаковките не ми харесва.
Бтв: препоръчайте някой черен  шоколад Embarassed взимала съм на линд( малко скъп ми идва ), на katy, heidi .

# 668
Аз харесвам едни лидълски със 74% какао. Кафява опаковка, шоколадът е много тъничък на големи блокчета с някакъв печат на всяко блокче. Името не помня. За 1.45 лв беше цената, май.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 19:00 от Merelenda

# 669
Лилава_коса, аз харесвам един, който се продава в Пикадили и в магазините Аванти - марката е Belgian, 85% какао. На Хайди с 85% какао е малко по-сладък от този.

# 670
http://www.chocozone.net/index.php?action=8&id=2380&mode=2 това е чуждият вариант , а данните на този в България са следните : за 100 гр
energy: 602 cals
carbs: 27.8g
of which sugar : 22.6 g
fat:49.3 g
fibre: 10.5 g
protein: 6.7 g
 Не успях да намеря линк към бълг. опаковка - всъщност тя дори не е българска - никъде на нея няма текст на български език
Дори и фибрите да се добавят към въглените,пак не излиза сметката. Сигурно има логично обяснение, но явно съм прекалено разконцентрирана и в момента не го откривам. newsm78

Косичке, в линка, който си дала, има Total Carbohydrates, които включват в себе си fiber и sugars. Понякога в състава има и sugar alcohols. Оставащата разлика е скорбяла, която не се изписва на етикетите. Т.е. имаме за 40гр шоколад: Total Carbohydrates (17гр) = fiber(5гр) + sugars(9гр) +Х(вероятно нишесте 3гр). В написания от теб пример пише само carbs: 27.8g. Ако става въпрос за Total Carbohydrates, трябва carbs 27.8g= sugar  22.6 g+ fibre 10.5 g, което е невъзможно. Това от етикета ли го преписа? Възможно е да има малки разлики в състава, но тук нещо не е наред. Възможно е да са извадили фибрите и затова да са написали само carbs. В този случай тези carbs 27.8g не са Total Carbohydrates и се връзват сметките.

# 671
Директно от етикета го преписах. Явно е така, както казваш, ГАЛИ_ГЕ. Но за по-сигурно повече от този няма да взимам  Naughty
Тъй като Пикадили ми е близко, ще си взема този на Belgian - сетих се,че веднъж го опитах и ми хареса.
И имам един въпрос - ясно ми е защо кръвни изследвания се правят на гладно, но защо не трябва да се пие и кафе дори ? newsm78

# 672
Момичета,добро утро и успешна нова седмица! Simple Smile
Бих искала да попитам-има ли осезаем ефект от този хранителен режим,в смисъл-от опит да споделите-колко горе-долу,дали и т.н.
От известно време пазех от време на време Разделно хранене,но не мога да се похваля с особени резултати..

# 673
Лилава коса, аз съм питала в лаборатория - казвали са ми, че кафе може, но да е без захар...

Незнам обаче колко е правилно...

# 674
  • Пловдив
Doux, добре дошла! HugОсезаем ефект от този режим има, и то в здравословно отношение, не само в постигане на оптимално телесно тегло.
От споделеното в темата:
- рядко боледуване и по-добър имунитет
- регулиране на хормоните при хормонални нарушения
- отърваване от зависимостта от сладкото
- прилив на енергия
- намаляване на холестерола
- нормализиране на кръвното до момент, в който вече може да се живее без хапчета срещу високо кръвно
- нормализиране на теглото
- нормализиране на кръвната захар
- липса на проблемен ПМС
Само че това следва да е режим за цял живот, а не само за "от време на време", за да се усетят ползите. Някои момичета се адаптират по-бързо, други по-бавно, дори с първоначално леко покачване на теглото. Някои не ядат млечни продукти и така успяват да отслабнат, други пък не ядат месо, но пак се придържат към режима и виждат ползата.
Има жени, свалили до 25 килограма, а има и такива, които са успели да се справят с досадните 3-4 килограма излишни кг.
Режимът е изключително подходящ за хора с инсулинова резистентност, но и за всички, които искат да намерят начин на хранене, към който могат да се придържат цял живот, без да се чувстват кой знае колко ограничени и вечно на диета.  Peace
Накратко това е. Останалото на 1-ва страница и ако имаш конкретни въпроси, насреща сме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт