ВМ-НВХ, част 64

• 38 082
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Cioccolata,хапвам месо и яйца всеки ден,изключение е в дните в които ям риба,зеленчуци към всяко хранене,просто тез пусти мазнини,като започна да ги ям и понякога нямам спирачки
Относно това,което е писала W'A'S'P',може вече да ми е студено,но определено това лято усетих ефектите от режима,през деня жегите не ме мориха много,вечер не съм ходила с дългите ръкави както предни лета,само остава сега и зимата да се регулират нещата и ще е супер

# 286
  • София
Менюта ...
ами примерно:

Риба (скумрия печена със зехтин) + салата
Ребра или всякакво свинско + салата
Яйца с масло + някакъв зеленчук
Яйца с кокос (омлет) + салата
Сирене или кашкавал + салата
Свинско с гъби и сметана + салата
Телешки кюфтета + салата
Шкембе
Дреболии (подсети ме Yoya  Heart Eyes), сърца, дробчета и т.н + гъби, + салата
Свински дроб на грил тигана + салата
Пилешка супа със зеленчуци
Някаква манджа с месо и зеленчук (каквато измисля за деня да сготвя)
Авокадо + месо (или яйце, или кашкавал, или сирене) + салата
В изключително редки случаи си взимам заквасена сметана от 400 гр. но обикновено ми държи ситост много кратко, затова я избягвам. А и много прекалявам с нея.

Понякога си хапвам допълнително по няколко маслини към храната.
Салатите винаги са ми обилно поляти със зехтин. Страшно го обичам
Също така, понякога ям само само голяма салата с повече зехтин. Напоследък си правя карфиол на пара с маринования лук на Уасп, маслини и много зехтин. Това ми е обяда.
Режимни десерти не правя, не съм и ги опитвала дори.
Алкохол - 1-2 пъти седмично, бяло вино мах. 3ч.

Ядки, кисело мляко, прясно мляко, черен шоколад от 85 % нагоре - в много, много рядък случай. Веднъж на месец, най-много, и то по малко.

Плодове - може би веднъж седмично хапвам по нещо (според зависи какво имам в къщи, праскова, ябълка, диня ...)

Кафето с много кокосово масло ми е всекидневен придружител  Heart Eyes Обикновено това ми е до обяд, а често и до вечерта.

Така и така съм написала, да попитам дали са ми добре менютата?
Проценти никога не съм смятала и понеже не слабея особено бързо, да не би да бъркам някъде.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 13:50 от Вивиан

# 287
Шоки, не знам дали прекалявам с мазнините, мислех си, че не много, но... По твой съвет спрях да смятам и да изчислявам. Деня започвам с мазно кафе/с приблизително лъжица-две кокосово масло/, обядвам яйца с краве масло/около 20-30гр/, или някакво месо със зеленчук, или пък кашкавал с масло или маслини. Вечерята е салата с месо, дреболии, риба или яйца. Като не добавям на пържолата масло, просто салатата е със зехтин примерно. Маслини обаче ям доста, а ако следобедните часове ми прегладнее посягам към млечни. От ядки се въздъжам, макар, че се случва да хапна, но не повече от шепа на ден. Плодове не консумирам всеки ден, а когато го правя обикновено е ябълка преди или след тренировка. Притеснявам се за количествата храна, които приемам. Струва ми се, че са още по-малко от преди. Яйцата - две на ядене, месото максимум 150 грама. Но не мога да изям повече. А след тренировка пък въобще не ми се яде. Даже някой път хапвам малко кис.мляко, колкото да съм яла нещо. Пия вино обаче веднъж-два пъти седмично. По около чаша, но винаги сутринта след това съм страшно подута и отекла. Ще пробвам да намаля млечните, макар че много ги обичам и ще ми липсват. И виното....мъчно ми е, но ще го спра. Надявам се наистина да е някакъв адаптационен период. Все пак съм пробвала различни диети преди това и съм свикнала да се храня доста "икономично". Иначе отоците са от ИР и автоимунния тиреоидит. Много ми пречат в борбата с кг, а и като са малко за сваляне, е още по-трудно. 

# 288
Сега прочетох Вивиан. Храним се подобно, а и двете прегрешаваме с вино  Embarassed И аз ще следя за корекции и коментари. А за топлинния ефект - още не съм забелязала, но ще се радвам много на такъв.

# 289
А защо пиете кафето с масло? За да не закусвате или?  Simple Smile
Аз се справям чудесно с две хранения. Закуска и вечеря. Порциите ми не са големи. Не броя калории и не гледам грамажите, освен грамаж на въглехидрати различни от зеленчук. Simple Smile

# 290
А защо пиете кафето с масло? За да не закусвате или?  Simple Smile
Аз по принцип не закусвам, но ако не ям до към 12 ч. например, започваше да ми става лошо. А с маслото не само, че ми е добре а и мога да не ям до 13-14 ч. без проблем. От скоро си позволявам да го пропусна няколко сутрини, но към обяд започва едно зверско стържене в стомаха ми. Crossing Arms

Yoya, и аз си позволявам бяло вино, и добре, че явно не ми е проблем.  Sunglasses

# 291
  • София
И аз като Леми.
По принцип не закусвам, към 10-11ч започвам да огладнявам, а вече към 12-13 съм озверяла от глад. А с мазното кафе мога да не ям цял ден, особено ако си добавя по-щедричко кокосово масълце  Heart Eyes

Забелязах, че кафе с краве масло ми държи по-кратко ситост.
И е адски вкусно  Embarassed

# 292

попаднах на този сайт за магнезий

http://mountheal.com/blog/

# 293
Шоки, честито и от мен!

По-назад прочетох за Роуздейл. В някои блогове и форуми се препоръчва да се набляга на полиненаситените мазнини за по-бързо изпадане в кетоза и отслабване , въз основа на едно проучване
Differential Metabolic Effects of Saturated Versus Polyunsaturated Fats in Ketogenic Diets

Цитат
http://jcem.endojournals.org/content/89/4/1641.abstract

Differential Metabolic Effects of Saturated Versus Polyunsaturated Fats in Ketogenic Diets
1.   Brian S. Fuehrlein,
2.   Michael S. Rutenberg,
3.   Jared N. Silver,
4.   Matthew W. Warren,
5.   Douglas W. Theriaque,
6.   Glen E. Duncan,
7.   Peter W. Stacpoole and
8.   Mark L. Brantly
- Author Affiliations
1.   Department of Medicine (Divisions of Endocrinology and Metabolism and Pulmonary Medicine) (M.L.B.) and General Clinical Research Center (B.S.F., M.S.R., J.N.S., M.W.W., D.W.T., P.W.S.), College of Medicine, University of Florida, Gainesville, Florida 32610; and Department of Epidemiology (G.E.D.), Nutritional Sciences Program, University of Washington, Seattle, Washington 98103
1.   Address all correspondence and requests for reprints to: Dr. Mark L. Brantly, P.O. Box 100255, Gainesville, FL 32610-0255. E-mail: warren@ufl.edu.
Abstract
Ketogenic diets (KDs) are used for treatment of refractory epilepsy and metabolic disorders. The classic saturated fatty acid-enriched (SAT) KD has a fat:carbohydrate plus protein ratio of 4:1, in which the predominant fats are saturated. We hypothesized that a polyunsaturated fat-enriched (POLY) KD would induce a similar degree of ketosis with less detrimental effects on carbohydrate and lipid metabolism. Twenty healthy adults were randomized to two different weight-maintaining KDs for 5 d. Diets were 70% fat, 15% carbohydrate, and 15% protein. The fat contents were 60 or 15% saturated, 15 or 60% polyunsaturated, and 25% monounsaturated for SAT and POLY, respectively. Changes in serum β-hydroxybutyrate, insulin sensitivity (SI), and lipid profiles were measured. Mean circulating β-hydroxybutyrate levels increased 8.4 mg/dl in the POLY group (P = 0.0004), compared with 3.1 mg/dl in the SAT group (P = 0.07). SI increased significantly in the POLY group (P = 0.02), whereas total and low-density lipoprotein cholesterol increased significantly in the SAT group (both P = 0.002). These data demonstrate that a short-term POLY KD induces a greater level of ketosis and improves SI, without adversely affecting total and low-density lipoprotein cholesterol, compared with a traditional SAT KD. Thus, a POLY KD may be superior to a classical SAT KD for chronic administration.
•   Received October 15, 2003.
•   Accepted January 15, 2004.

Накратко: В класическата кетогенна диета преобладават наситените мастни киселини. Данните от проучването показват, че в краткосрочен план, полиненаситените киселини предизвикват по-високо ниво на кетоза и подобряват инсулиновата чувствителност.

# 294
В краткосрочен план може, но в дългосрочен откъде ще идват тези полиненаситени мазнини? От олио? Аз не бих си причинила това.

Yoya, да не би пък да приемаш по-малко храна от необходимото? newsm78 Защото освен това тренираш. А от колко време си на режима?

# 295
Шоки, честито и от мен!

По-назад прочетох за Роуздейл. В някои блогове и форуми се препоръчва да се набляга на полиненаситените мазнини за по-бързо изпадане в кетоза и отслабване , въз основа на едно проучване

Накратко: В класическата кетогенна диета преобладават наситените мастни киселини. Данните от проучването показват, че в краткосрочен план, полиненаситените киселини предизвикват по-високо ниво на кетоза и подобряват инсулиновата чувствителност.

На цената на какво? Освен това, за да си сигурна, че проучването е достоверно, трябва да се прочете целият доклад и да се огледат лабораторните данни, защото именно там се случват най-големите стъкмистики. Освен това поли мазнините се предлагат едва ли не за лечение на хронична ИР, което значи че се ползват безсрочно, или поне докато се отслабне. Обаче нали именно наличието им в храната води до възпаления, атеросклероза и причиняват самата ИР? А и в природата никъде не се среща животно, чиято мастна тъкан е полиненаситена - винаги е наситена или мононенаситена. Тези изводи изкарват едва ли не яденето на рафинирано олио изключително здравословно за достигане на хранителна кетоза и абсолютно допустимо за отслабване? Освен това самият факт, че изследването е кратко, не доказва абсолютно нищо в дългосрочен план. Ескимосите са в целоживотна кетоза заради традиционното им хранене и въпреки всичко не го правят със соево олио, а с китова мас, нали така? Този Роуздейл ми е много съмнителен!  Rolling Eyes

Ето нещо ново и интересно! Американски невролог прави "мозъчната" версия на житеното коремче на д-р Уилям Дейвис: http://drperlmutter.com/about/grain-brain-by-david-perlmutter/ Книгата му обяснява как зърнените храни предизвикват деменция, алцхаймер, аутизъм и много други мозъчни дегенеративни заболявания. За лечения предлага кетогенна диета.  Grinning

# 296
Шоки, мерси за инфото за Омегите. Явно Папазова грешно е казала, понеже няколко човека го чухме. Явно пропорциите са обратно.
Но така или иначе си права - много трудно би се получило това, което препоръчват.

Мерси за инфото за мазното кафе.
Аз закусвам заради хапчетата, макар да не съм гладна, ама няма как. Хапвам малко и после чак вечерта.
Не огладнявам, но явно зависи и какво се хапва, за да не огладняваш. Или просто организмът свиква.
Зависи и дали човек спортува, дали ежедневието му е динамично, дали си стои вкъщи, или работи зад бюро.

# 297
Да, Папазова може да е казала грешно или просто самата тя да черпи информация от източник с объркано съотношение (напълно е възможна дори грешка в превода).

# 298
Да, Папазова може да е казала грешно или просто самата тя да черпи информация от източник с объркано съотношение (напълно е възможна дори грешка в превода).
Много вероятно. Peace
То наистина е невъзможно да се постигне съотношението, освен ако човек не я кара на въздух.  Laughing
Пробвах се аз, ама... абсурд!
Другите съотношения, както си ги посочила са постижими. Hug

# 299
Честно казано, не ме вълнува колко е достоверно, което и да е проучване. Аз съм си постигнала целите, споделям личен опит и давам линкове с различни мнения. Не е задължително да ги одобрявам. Но не скачам да критикувам, ако някой сподели нещо различно. Който има глава на раменете, да чете и да мисли. И да не вярва на всичко написано в темите!!! Понякога грешен превод, грешна интерпретация....
Ето за любознателните едно ръководство за кетоза http://josepharcita.blogspot.com/2011/03/guide-to-ketosis.html#33MM
Това са храни с различни видове мазнини:
Скрит текст:

http://josepharcita.blogspot.com/2011/03/guide-to-ketosis.html#33MM
♥ Green = Excellent: Low Carbohydrates, High Polyunsaturated Fats
♣ Blue = Excellent: Low Carbohydrates, High Saturated Fats
♦ Orange = Good: Low Carbohydrates, Low-Moderate Fats
◌ Purple = Acceptable: Moderate Carbohydrates, High Polyunsaturated Fats
∗ Grey = Acceptable: Moderate Carbohydrates, High Saturated Fats
⊗ Red = Barely Acceptable: Moderate Carbohydrates, Low-Moderate Fats

The numbers on the side represent the macronutrient content per 100 grams in the following order:

grams of fat, grams of protein, grams of total carbohydrate / grams of fiber

Don't worry if the numbers don't add up to 100 grams because there are other things such as water composing the mass of the food. Also, these numbers are just a rough guideline and may be slightly different depending on the brand. A perfect ketogenic ratio occurs when the grams of protein are slightly more or the same as the grams of fat.

Cheeses ↑

♣ American Cheese  31, 22, 2/0
    ♣ Blue Cheese  29, 22, 2/0
    ♣ Cheddar Cheese  44, 32, 2/0
    ♦ Cottage Cheese, 1% milkfat  1, 12, 3/0
    ♣ Cream Cheese  34, 6, 4/0
    ♣ Feta Cheese  21, 14, 4/0
    ♣ Gouda Cheese  27, 25, 2/0
    ♣ Mozzarella Cheese, whole milk  22, 22, 2/0
    ♣ Parmesan Cheese  29, 38, 4/0
    ♣ Provolone Cheese  27, 26, 2/0
    ♣ Ricotta Cheese, whole milk  13, 11, 3/0
    ♣ Swiss Cheese  28, 27, 5/0

Dairy ↑

♥ Almond Milk (unsweetened)
    ♣ Coconut Cream
    ♣ Coconut Milk (unsweetened)
    ♣ Egg  *****
    ♣ Greek Yogurt, whole milk
    ♣ Heavy Cream
    ∗ Ice Cream (unsweetened)
    ♣ Sour Cream
    ♦ Soy Milk (unsweetened)
    ♣ Whipped Cream (unsweetened)

Dressings ↑

⊗ Balsamic Vinegar
    ♥ Blue Cheese
    ♥ Creamy Caesar
    ♥ Ranch

Fats & Oils ↑

♥ Almond Butter
    ♥ Almond Oil
    ♥ Avocado Oil
    ♣ Butter
    ♥ Canola Oil  *
    ♣ Cocoa Butter
    ♣ Coconut Oil *****
    ♥ Fish Oil (cod liver)
    ♥ Flax Seed Oil
    ♥ Grape Seed Oil
    ♥ Hemp Seed Oil
    ♣ Lard
    ♥ Macadamia Oil  *****
    ♥ Mayonnaise
    ♥ Olive Oil
    ♣ Peanut Butter
    ♥ Peanut Oil
    ♥ Safflower Oil
    ♥ Sesame Oil
    ♥ Soybean Oil
    ♣ Sunflower Oil
    ♥ Sunflower Butter
    ♣ Vegetable Oil  *
    ♥ Walnut Oil

Fish ↑

♦ Anchovy  10, 29, 0/0
    ♦ Bass  5, 24, 0/0
    ♦ Burbot  1, 25, 0/0
    ♦ Carp  7, 23, 0/0
    ♥ Cavier  18, 25, 4/0
    ♦ Flounder  2, 24, 0/0
    ♦ Haddock  1, 24, 0/0
    ♦ Halibut  3, 27, 0/0
    ♥ Herring  12, 23, 0/0
    ♥ Mackerel  18, 24, 0/0 *
    ♥ Salmon  12, 22, 0/0
    ♥ Sardines  11, 25, 0/0
    ♦ Sole  2, 24, 0/0
    ♦ Tilapia  3, 26, 0/0
    ♦ Trout  8, 27, 0/0
    ♦ Tuna  6, 30, 0/0
    ♦ Tuna (canned)  8, 29, 0/0

Flours/Meals/Powders ↑

◌ Acorn Flour
    ♥ Almond Flour *****
    ♥ Almond Meal
    ∗ Cocoa Powder (unsweetened)
    ♥ Flax Seed Meal *****
    ♦ Protein Powder
    ♦ Psyllium Husk
    ◌ Sesame Seed Flour
    ♦ Splenda

Fowl ↑

♦ Chicken, Breast  8, 30, 0/0
    ♣ Chicken, Legs  13, 26, 0/0
    ♣ Chicken, Wings  19, 21, 0/0
    ♣ Duck  28, 19, 0/0
    ♣ Goose  22, 25, 0/0
    ♣ Quail  14, 25, 0/0
    ♦ Turkey, breast  7, 29, 0/0
    ♣ Turkey, ground  13, 27, 0/0
    ♣ Turkey, bacon  28, 30, 0/0

Fruits, low sugar/glycemic ↑

♥ Avocado  15, 2, 9/7
    ⊗ Blackberry  0, 1, 10/5
    ⊗ Cranberry  0, 0, 12/5
    ♦ Lemon  0, 1, 11/5
    ♦ Lime  0, 1, 11/3
    ◌ Olive, green  15, 1, 4/3
    ⊗ Raspberry  1, 1, 12/6
    ⊗ Rhubarb  0, 1, 5/2
    ⊗ Tomato  0, 1, 4/1

Fruits, moderate sugar/glycemic ↑

⊗ Apple  0, 1, 6/0
    ⊗ Strawberry  0, 1, 8/2
    ⊗ Watermelon  0, 1, 8/0

Meats ↑

♦ Beef, Corned  1, 9, 0/0
    ♣ Beef, Ground, 70% lean  18, 26, 0/0
    ♣ Beef, Ground, 80% lean  17, 27, 0/0
    ♣ Beef, Ground, 90% lean  12, 28, 0/0
    ♣ Beef, Hot Dog/Frankfurter  18, 31, 2/0
    ♣ Beef, Ribs 
    ♣ Beef, Roast  17, 26, 0/0
    ♣ Beef, Pastrami  6, 22, 0/0
    ♣ Beef, Sausage  12, 6, 1/0
    ♣ Beef, Steak, Filet Mignon  18, 20, 0/0
    ♣ Beef, Steak, Ribeye  17, 27, 0/0
    ♣ Beef, Steak, Round  10, 34, 0/0
    ♣ Beef, Steak, Sirloin  14, 27, 0/0
    ♣ Beef, Steak, Striploin  10, 34, 0/0
    ♣ Beef, Tongue  22, 19, 0/0
    ♣ Balogna (pork/beef/chicken)  23, 11, 6/0
    ♣ Lamb, Chops  14, 26, 0/0
    ♣ Pepperoni (pork/beef)  44, 23, 0/0
    ♣ Pork, Bacon  40, 38, 1/0
    ♣ Pork, Chops  5, 24, 0/0
    ♣ Pork, Ham, 11%  9, 23, 3/0
    ♣ Pork, Liverwurst  28, 14, 2/0
    ♣ Pork, Loin  10, 28, 0/0
    ♣ Pork, Prosciutto  18, 29, 4/0
    ♣ Pork, Sausage  28, 19, 3/0
    ♦ Veal  10, 30, 0/0
    ♦ Venison, Steak  2, 30, 0/0

Nuts/Legumes ↑

◌ Almonds  49, 21, 22/12
    ♥ Brazilnuts  66, 14, 12/8  *
    ♣ Cashews  44, 18, 33/3
    ∗ Coconut  33, 3, 15/9
    ♥ Hazelnuts  62, 15, 18/9
    ♣ Macadamias  76, 8, 14/9
    ◌ Peanuts  49, 26, 16/8
    ♥ Pecans  72, 9, 14/10 *
    ◌ Pistachios  44, 21, 28/10
    ♥ Walnuts  65, 15, 14/7

Seeds ↑

♥ Chia Seeds  31, 16, 44/38 
    ♥ Flax Seeds  42, 18, 29/27  *
    ♥ Hemp Seeds  45, 37, 7/3
    ♥ Pumpkin Seeds  46, 25, 18/4
    ♥ Safflower Seeds  38, 16, 34/0
    ♥ Sesame Seeds  50, 18, 23/12
    ♥ Sunflower Seeds  50, 19, 24/11

Shell Fish ↑

♦ Clams  2, 26, 5/0
    ♦ Crabmeat  2, 19, 0/0
    ♦ Lobster  1, 21, 1/0
    ♦ Mussels  4, 24, 7/0
    ♦ Oysters  2, 7, 7/0
    ♦ Shrimp  1, 21, 0/0
    ♦ Squid  7, 18, 8/0

Vegetables, low sugar/glycemic ↑

♦ Arugula  1, 3, 4/2
    ♦ Asparagus  0, 2, 4/2
    ♦ Bok Choy  0, 1, 2/1
    ♦ Broccoli  0, 3, 6/2
    ♦ Broccoli Rabe  0, 3, 3/3  *
    ♦ Cabbage  0, 1, 6/3
    ♦ Cauliflower, raw  0, 2, 5/3 *
    ♦ Celery  0, 1, 3/2
    ♦ Chard  0, 2, 4/2
    ♦ Chicory Greens  0, 2, 5/4
    ♦ Cucumber  0, 1, 2/1
    ♦ Eggplant  0, 1, 3/3
    ♦ Endive  0, 1, 3/3
    ♦ Fennel bulb  0, 1, 7/3
    ♦ Garlic  0, 6, 33/2
    ♦ Green Bean  0, 2, 7/3
    ♦ Jalapeno  1, 1, 6/3
    ♦ Lettuce, Green Leaf  0, 1, 3/1
    ♦ Lettuce, Romaine  0, 1, 3/2
    ♦ Parsley  1, 3, 6/3
    ♦ Radish  0, 1, 3/2
    ♦ Spinach  0, 3, 4/2
    ♦ Soy Bean  9, 17, 10/6
    ♦ Zucchini  0, 1, 3/1

Vegetables, moderate sugar/glycemic ↑

♦ Artichoke  0, 3, 11/5
    ♦ Brussel Sprouts  0, 3, 9/4
    ⊗ Carrots, raw  0, 1, 8/3
    ⊗ Celeriac  0, 1, 9/2
    ♦ Kale  1, 3, 10/2
    ♦ Kohlrabi  0, 2, 6/4
    ♦ Mushrooms  0, 2, 5/2
    ♦ Okra  0, 2, 7/3
    ⊗ Onion  0, 1, 9/2
    ♦ Pepper, sweet, green  0, 1, 5/2
    ⊗ Pepper, sweet, red  0, 1, 6/2
    ♦ Pepper, hot, red  0, 2, 9/1
    ♦ Pepper, sweet, yellow  0, 1, 6/1
    ♦ Pumpkin  0, 1, 6/0
    ♦ Snow Pea  0, 3, 7/2
    ♦ Spaghetti Squash  1, 1, 7/0
    ⊗ Turnips  0, 1, 6/2

3N. Step by Step Guide to the SKD, TKD, and CKD ↑

All of the figures and ratios found in the step by step guide below are taken directly from

Общи условия

Активация на акаунт