ВМ-НВХ, част 64

  • 37 291
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 200
Краси, дозата прави отровата.

http://www.ketogenic-diet-resource.com/ketoacidosis.html
Цитат
Here's a table with actual numbers to help show the differences in magnitude:
Body Condition    Quantity of Ketones Being Produced
After a meal:                                            0.1 mmol/L
Overnight Fast:                                    0.3 mmol/L
Ketogenic Diet (Nutritional ketosis):            1-8 mmol/L
>20 Days Fasting:                                    10 mmol/L
Uncontrolled Diabetes (Ketoacidosis):    >20 mmol/L


Състояние на тялото   Количество произведени кетони
след хранене                                         0.1 mmol/L
след нощно гладуване(нехранене)        0.3 mmol/L
кетогенна диета(хранителна кетоза)     1-8 mmol/L
повече от 20 дневно гладуване             10 mmol/L
неконтролиран диабет(кетоацидоза)     >20 mmol/L

неконтролиран е в смисъл, че тялото не може да се справи само

Аз не съм се стремяла умишлено да изпадам в кетоза, но вероятно съм била в дадени моменти. Всеки здрав организъм изпада в лека кетоза в определени моменти и без това да е целенасочено. При гладуването и плодуването също разчитат на кетоза.

# 466
  • Мнения: 6 425
ГАЛИ_ГЕ, благодаря, че постна стойностите!  bouquet

# 467
  • Мнения: 73
Лора_,и аз знам за много такива случай,но от изброените по-горе изследвания не знам кое първо да направя,не мога да си позволя всички наведнъж,това за антитела кое е ?
ТАТ и МАТ са антителата, около 30 лв са двете общо. За съжаление са платени.

"Шоки", за съжаление е точно такова положението. Преди 3 години отново пострадах от това същото джипи- изпрати ме вкъщи с грип да пия Тайлол хот, след 3 дни влязох в болнца с добре развита пневмония. Естествено това преля чашата (май съм си доста търпелива) и намерих ново джипи, нещата не са много различни сега.

Аз всъщност тогава бих си платила, но не знаех какво, никой от тези лекари не ме насочи, не заподозря даже, не си направи труда да поговори с мен. Само стандартните въпроси-колко си висока, колко тежиш, кръвно и чао. А е факт, че в момента процента на жените с проблем на ЩЖ е доста висок.

# 468
  • Мнения: 200
Покрай последните вълнения, забравих да ви кажа, че моят мъж изяде всичката пастърма (1,2кг. прясно месо), която произведох за първи път в хладилника  Joy Успях да я опитам, хареса ми, обаче е голяма краста. Няма спиране, до изяждане  Laughing Сега съм заредила нова партида. Направо ще стана спец. Sunglasses

# 469
  • Бургас
  • Мнения: 255
Лора_,  bouquet на 2-ри съм в лабораторията

# 470
  • София
  • Мнения: 10 858
Ооо, Гали, палиш ме   Sunglasses Другата седмица ще метна и аз една!
Зимата като правех и аз, точно същата работа - почнеш ли, няма спиране. Такава вкусотия  Crazy
Само трябва да се внимава с пресоляването, че веднъж не спазих времето за киснене в солта и стана отровно солена. Даже още имам във фризера.

Краси, имам чувството, че търсиш себе си, надявам се не ми се сърдиш! Имам чувството, че съзнателно или подсъзнателно усещаш, че ВМ-НВХ е правилният начин (това обяснява и присъствието ти тук), но се опитваш съзнателно да извадиш нещо гнило от този режим, само и само да убедиш себе си в правилността на вегетарианството и полезността на умереното хранене и слушане на тялото. Не ме разбирай погрешно, нямам никакво желание да се конфронтирам или нещо подобно, но така ми изглеждат нещата.   bouquet

Много благодаря за всички обяснения, които ми дадохте относно кенотите в урината и въобще дискусията, която се разрази беше много интересна! Обичам подобни дискусии тук, човек научава толкова нови неща  Hug Благодаря!
Иначе, не, въобще не съм се стреснала от тях, дори напротив, зарадвах им се, но исках да ви питам, правилно ли се радвам  Blush

Вчера със сигурност развалих всичко, защото ядох диня. Реших да й отдам дължимото и да се сбогуваме за този сезон. Виждам, че вече излизат тиквите, обожавам ги!

Аз съм от онези, незнаещи добре английски, та основно разчитам на вашите преводи и доклади. Защото текстовете свързани с по-сложна материя са ми трудни, определено. Embarassed
И много благодаря, че го правите!   bouquet

Отново препоръчвам на всички, които искат наистина да задълбаят в даден въпрос и да научат повече, а не знаят добре език - четете блога на Шоки. Труда, който е вложен там е безценен!
Дори съм се замислила дали да не си принтирам всички статии и да си ги направя в папка. Това е страхотна информация.   bouquet

# 471
  • Мнения: 13 436
Покрай последните вълнения, забравих да ви кажа, че моят мъж изяде всичката пастърма (1,2кг. прясно месо), която произведох за първи път в хладилника  Joy Успях да я опитам, хареса ми, обаче е голяма краста. Няма спиране, до изяждане  Laughing Сега съм заредила нова партида. Направо ще стана спец. Sunglasses
Изивнявай ако вече си дала рецепта, а аз съм я проспала, но може ли да споделиш как я правиш   bouquet отивам да ровя в рецептите да видя дали не е там Simple Smile

# 472
  • София
  • Мнения: 488
Момичета, влизам да ви разкажа нещо, което ми направи впечатление снощи.
Бяхме на кино, филмът беше Коза ностра с Р. де Ниро и Мишел Пфайфър. Та те са мафиотско семейство, пратени във Франция като защитени свидетели. И сцената беше следната: героинята на Мишел Пфайфър се жалваше от френската кухня и че във всичко слагат сметана и масло. И каза нещо от сорта:"Толкова много масло, т.е. мазнини, а нашият организъм не е проектиран да може да се справи с тях и те остават в нас, отлагат се и артериите ти стават твърди като стик за голф."
Слава богу в следващото изречение възхваляваше зехтина, а не някой маргарин, например...
Но такива подхвърляния (колкото и невинни да изглеждат - все пак е във филм) само затвърждават представите на хората, а не всеки има време да се интересува от всичко и така се поддържа заблуждението #Cussing out
Извинете, че е малко  offtopic, но не можах да се въздържа да не ви разкажа.

# 473
  • Мнения: 12 744
След като се прибрах преди 15 дена от село, където прегрешавах близо 2 месеца, но задържах теглото, вече имам свален килограм на режима, като гледам въглените да не надвишават 100 г.
На обиколка нищо не съм свалила, но кантарчето се задържа с едно кило минус. Голям кеф. Laughing
След толкова месеци затишие, най-после мръдна. Пу-пу Mr. Green

# 474
  • Мнения: 200
Ули, аз за първи път я правя. Мен Вивиан  Hug ме запали в една по-стара тема. Четох, четох и накрая направих нещо, което се оказа сполучливо и вкусно. Не съм описвала как я правих, но ще се опитам след малко.

# 475
  • Мнения: 546
Лора, и аз съм с TSH в норма, а anti TPO са завишени. Заради доказана ИР ми пускат всички хормони веднъж годишно. Това лято за пръв път ми пуснаха и антитела. Много ме изненадаха техните стойности, тъй като освен трудно отслабване и лесна уморяемост, нямам други симптоми. А и тестостерона също беше над горната граница, което пък съвсем ме озадачи. По-запознатите, ако могат да внесат яснота как се повлиява тестостерона от този начин на хранене, ще съм безкрайно благодарна  Embarassed Честно казано се притеснявам, че от месото и яйцата, той ще скочи още.
Mis_val, стискам палци за добри резултати. Но каквито и да са, определено е по-добре да си наясно, отколкото да гадаеш какво точно се случва.
Гали_Те, и аз ще съм благодарна на рецепта  Hug
Merelenda,   bouquet браво! Сега ще се заредят едно след друго килцата надолу  Wink

# 476
  • Мнения: 12 744
Лора, и аз съм с TSH в норма, а anti TPO са завишени. Заради доказана ИР ми пускат всички хормони веднъж годишно. Това лято за пръв път ми пуснаха и антитела. Много ме изненадаха техните стойности, тъй като освен трудно отслабване и лесна уморяемост, нямам други симптоми. А и тестостерона също беше над горната граница, което пък съвсем ме озадачи. По-запознатите, ако могат да внесат яснота как се повлиява тестостерона от този начин на хранене, ще съм безкрайно благодарна  Embarassed Честно казано се притеснявам, че от месото и яйцата, той ще скочи още.
Mis_val, стискам палци за добри резултати. Но каквито и да са, определено е по-добре да си наясно, отколкото да гадаеш какво точно се случва.
Гали_Те, и аз ще съм благодарна на рецепта  Hug
Merelenda,   bouquet браво! Сега ще се заредят едно след друго килцата надолу  Wink
А дано!  Hug
За антителата - и аз бях така отначало. Проблеми с килограмите се появиха с появата на заболяването. Първо имах само високи антитела, а хормоните бяха в нормите. Заболяването се отключи на по-късен етап, като предположенията за причини бяха: няколко изкарани цистита, възпаления на очите, дисбактериоза и проблеми със стомаха и т.н., и като второ предположение - стрес. А, забравих - имаше и трето предположение: престимулиране на имунната система с алое, ехинацея, дяволски нокът и подобни имуностимуланти.
Много, много трудно свалям килограми. Стоя на една цифра, независимо какво ям. Започнах да свалям килограми, откакто се лекувам със Сиофор и спазвам режима. Имах период , в който прегрешавах  доста, но килца не съм качила. Започнах ноември миналата година, като бях много стриктна около месец-два и свалих 2-3 кг. После включих малко въглехидрати и до януари, февруари - не помня вече, бях свалила 7 кг. После станаха 8 и се стопирах за много време, именно когато бяха и прегрешенията лятото, а сега вече ги отчитам - 9 кг.
Реално, на хапчета и режим съм. Ако спра хапчетата не знам дали ще свалям, но предполагам, че ДА, понеже бях спряла свалянето на килограмите, но ето, че сега като съм по-стриктна и за 15 дена падна още едно килце.

За тестостерона не знам как стоят нещата. Ще чакам и аз запознатите да споделят.
И да споделя нещо за мастопатията с кисти, която имам в гърдите, че като не ям бяло брашно и изделия с бяло брашно има голяма промяна. Болките изчезват. А лятото като прегреших се върнаха и то с пълна сила. Не знам дали има общо, но само бялото брашно беше прегрешението, та няма друго какво да е си мисля аз.

# 477
  • Бургас
  • Мнения: 255
 Yoya,не мога да кажа научно как са нещата,но мога да споделя моя опит,отново с догадки,но както казах аз се ориентирам не по изследвания,а по симптоми
Та след като няколко месеца нямах цикъл в един момент освен,че започна да ми капе косата,получих силно окосмяване на брадичката,на ръба на долната устна и от едната страна на скулата 2 много черни и дъли косъмчета,което се получава при увеличаване точно на тостестерон.От януари се храня НВХ,а малко по-късно да кажем от март  ВМ-НВХ,освен че днес както писах МЦ си ми дойде на време за пръв път от януари,което ще рече че ми се наместват хормоните  Grinning  излишното окосмяване по лицето драстично намаля,това на скулата специално и под ръба на долната устна вече е в миналото.Т.е според мен режима регулира нивата на тостестерона в правилната посока  Peace
Знам,че това е мнение базирано на мои наблюдения и мои си раазсъждения,но както казахте единодушно всички по-нагоре имаме глави на раменете си,всеки да си прецени има ли какво да извлече ценно от споделената информация  Hug

# 478
  • София
  • Мнения: 10 858
Момичета, ето това е темата за мезетата и пастърмата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=614548.0

Има много рецепти, всеки може да си хареса и други неща   Heart Eyes Много полезна темичка за нашия режим!

С две думи - парче месо (бонфиле, контрафиле, врат без кост, бут) се почиства от жилите и се заравя в морска сол за 24 часа и нито минута повече (става много солено).
Вади се измива се, намазва се съвсем леко с олио, колкото да може да залепнат подправките и се овалва в смес от подправки по избор (червен, черен пипер, чимен, чубрица, сминдух, риган).
Ако е лято - оставя се да се суши в хладилника, на решетка, като се обръща от време на време.
Ако е зима - се окачва на проветриво и студено място.
Пастърмичката е готова за около 7-10 дни  Heart Eyes

# 479
  • Мнения: X
Момичета, влизам да ви разкажа нещо, което ми направи впечатление снощи.
Бяхме на кино, филмът беше Коза ностра с Р. де Ниро и Мишел Пфайфър. Та те са мафиотско семейство, пратени във Франция като защитени свидетели. И сцената беше следната: героинята на Мишел Пфайфър се жалваше от френската кухня и че във всичко слагат сметана и масло. И каза нещо от сорта:"Толкова много масло, т.е. мазнини, а нашият организъм не е проектиран да може да се справи с тях и те остават в нас, отлагат се и артериите ти стават твърди като стик за голф."
Слава богу в следващото изречение възхваляваше зехтина, а не някой маргарин, например...
Но такива подхвърляния (колкото и невинни да изглеждат - все пак е във филм) само затвърждават представите на хората, а не всеки има време да се интересува от всичко и така се поддържа заблуждението #Cussing out
Извинете, че е малко  offtopic, но не можах да се въздържа да не ви разкажа.


Да, за съжаление този тип пропаганда се среща не само в пресата, ТВ и лекарския кабинет, но и в много филми и книги
Интересно само защо пропускат и френския феномен, оплаквайки се от френската кухня

И в момента в клюкарската тема за храната се възмущават как диабетици ядат картофи плувнали в олио
Сякаш че мазнината им е проблемът

Изобщо догмите така са завладели обществото, че не знам дали някога ще се спре да се бърчи нос и да се говори за "мазнотии"

Относно лицевото окосмение, на мен ми порастна мустак на Дюкан  Laughing
Сед около година на режима, вече е незабележим
А тогава си беше доста видим  Embarassed


И ние скоро ще правим пастърма
Чакаме да излезе само добро филе и на добра цена
Само да напомня, че който суши месото навън, да вземе мерки против птиците
Мен именно заради тяхната наглост тук ме е страх да ползвам балкон за такива дейности

Общи условия

Активация на акаунт