ВМ-НВХ, част 64

• 37 206
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
А, намерих я темата. Simple Smile
Леми, да споделиш после.

# 631
# 632
  • София
Леми, аз от днес ги започнах ензимите, та все още не бих могла да кажа дали ще има ефект против кисти. Ако не образувам нова киста, ще споделя непременно. Ще ви държа в течение.  Hug

Скрит текст:
Иначе ензимите са Серрапептаза, Наттокиназа и Бромелаин. Всичките се поръчват от Айхърб, тук ги няма.

Ей, Шоки, как ме зарадва! При първа възможност ще я поръчам!
Преди няколко дни я търсих, търсих, но явно още не беше по книжарниците.

# 633
  • SA
Вив, относно храната - може да наблягаш повече на сметаната, и в супи и бульони може да се слага.
За кистите - не сьществува ли някакьв начин хирургически да се отстрани цялото това кистозно образувание? То това ми изглежда ужасяващо- непрекьснато да ти се появяват нови кисти. Не сьм компетентна по вьпроса, но ще потьрся информация.
Негативна , този руски професор пьк поне нещо по-оригинално да бе казал! Това с вредността на маслото е вече толкова изтьркано твьрдение, че дори и да е убеден в него, не е нужно отново да го повтаря.

# 634
  • София
Кам, нямам представа, хирурга не ми предложи подобен вариант. Само каза, че ранулата е едно много неприятно и досадно нещо, от което няма отърване, ако организмът го предполага (както явно е при мен). А в конкретно моя случай и въпросният "грозд" от микро кисти - каза, че вероятно в един момент ще спрат да избиват в ранули, но кога ще е това - организмът ще реши.  Cry
Ужасяваща перспектива, дано ензимите помогнат, че не ми се мисли.

# 635
Вивиан, сега прочетох за операцията. Бързо възстановяване и дано да няма повече такива епизоди!

А книгата я видях в книжарницата (май на "Хеликон" беше) на "Цар Освободител" - близо до Руската църква и до онова голямото шарено яйце на тротоара, сигурно ще се сетиш.

# 636
Вив, бързо възстановяване!  Hug Защо ми се струва, че съвсем скоро вече те бяха оперирали? Каква е причината за пощвата на тези кисти? Какво отключва нарастването им и от къде се разбира, че е необходимо да се отстранят оперативно? Т.е. това наложително ли е? newsm78 Успех с ензимите! Аз пия серапептаза за синузит и мисля, че само тя ме спасява. Ако не успее да подейства, защото съм изпуснала момента, добавям и бромелайн. Дано и на теб помогнат! Heart Eyes

# 637
Чета и аз сега темата за ензимите. Оказа се, че съм чела началото, ама после съм забравила за тях, понеже не се записвам в темите, но са ми интересни тези на Пинк. От тях се информирах преди година за витамин Д, за рибено масло, за пектин и още много неща.
Ще дочета темата, да не занимавам вас с въпроси. Simple Smile

Обаче пак ще питам нещо. Embarassed
Тези маслини, които продават в метални кутийки - в нашия магазин има едни гръцки, които са на много хубава цена и съм взимала веднъж, два пъти от тях. Черни са, има и зелени.
Знаете ли в каква "саламура" ги слагат в кутийките, не знам дали така се казва? Не е черна, както при насипните, за които споделихте, че вероятно са боядисани с текстилна боя.

# 638
Jana Ina, благодаря ти
 Hug

Ооо Вив,  Hug , хайде дано да е за последно
Силно се надявам да успееш да откриеш причината за тези кисти и повече да не те мъчат

Интересно заглавие са избрали за житното шкембе
Ама 150% вярно

Снощи правих за първи път пюре от грах (да уточня, че е подходящ в малки количества за либерален вариант на режима)
От доста време му се каня, подкокоросана от разни кулинарни гурута
Наистина е нещо много вкусно
Сега остава да взема няколко големи миди, за да пробвам комбинацията, че обикновено все така го сервират по Masterchef

Да, кам, раковите клетки имат много повече инсулинови рецептори от обикновените клетки
И именно това се опитват да постигнат с химиото, да убият тези рецептори
Нещо, което се постига и с диета и то по много по-щадящ начин
Дано опитът на тези медици навлезе по-скоро в св.практика, за да спести мъките на милионите болни и да не им се отнема шанса

Без да искам вместо тук първо кликнах дюканската тема
Там отново има размирици
Не им харесва на хората догмата в тези теми, ама гуруто е над всичко за някои, за съжаление

Мер, нямам на идея за маслините
И аз знам, че се ползват бои
Ама какво да се прави, взимаме каквото се продава
А лятото в гръцко пазаруваме и влачим към БГ и ядем на корем докато стане време да си заминем
В София това лято намерихме гръцки магазин близо до Попа, имаше доста гр.стоки, вкл и маслини
Намира се на булеварда с тролеите, в посока към СУ, отляво, малко след Мистър Пица

Когато четох темата на Пинко за ензимите, се разтърсих доста тогава из тукашните форуми
Проучването показа, че човек адаптиран към режима и без здр.проблеми нямал нужда от допълнителни ензими и интересът ми приключи до там
Но ще ми бъде интересно как се повлиявате от тях в комбинация с режима

# 639
Благодаря ти, W'A'S'P'  Hug
Заинтригуваха ме ензимите от гледна точка на заболяванията. Днес ще изчета цялата тема.
Честно казано, ако не бях болна изобщо нямаше и да се сетя за някакви добавки, ама гледам здрави хора се интересуват, което ме учудва. Честно! Никога не ми е идвало наум преди да се ровя в сайтове, за да търся добавки с цел превенция. Може би там ми е била грешката - не знам!

Днес в магазина ще прочета на кутийката на маслините какво пише, че ми стана интересно. Че са гръцки ясно. Ама ми е любопитно за тая "саламурка". Едно време като бяхме деца родителите ми носеха зехтин в големи метални кутии и маслини също, ама имам някакъв спомен, че въпросните маслини бяха в зехтин. newsm78

# 640
Аз пия серапептаза за синузит и мисля, че само тя ме спасява. Ако не успее да подейства, защото съм изпуснала момента, добавям и бромелайн. Дано и на теб помогнат! Heart Eyes

Яна,
Скрит текст:
а какъв  е твоят случай със синузита? Мен също ако ме хване грип или дори настинка, силен синузит почти винаги правя. В такива случаи ли го ползваш това нещо? Rolling Eyes. Или става дума за постоянна хрема, да не е на алергична основа?

# 641
  • София
Вив, бързо възстановяване!  Hug Защо ми се струва, че съвсем скоро вече те бяха оперирали? Каква е причината за пощвата на тези кисти? Какво отключва нарастването им и от къде се разбира, че е необходимо да се отстранят оперативно? Т.е. това наложително ли е? newsm78 Успех с ензимите! Аз пия серапептаза за синузит и мисля, че само тя ме спасява. Ако не успее да подейства, защото съм изпуснала момента, добавям и бромелайн. Дано и на теб помогнат! Heart Eyes

Янче, много интересно за серрапептазата и влиянието й върху синузита! Как точно я пиеш?

Аз сега, докато бях в болницата дистанционно лекувах гърлото на голямата щерка с нея, заболя я точно в деня, когато постъпих, а тя винаги прави гнойни ангини. Веднага й казах да прави гаргара със серрапептаза и отделно да пръска със хексорал. Още на следващия ден на обяд гърлото вече не я болеше  Shocked Според мен не е от хексорала, защото винаги до сега се образува гной, независимо от пръскала и всякакви илачи, които прилагам. Явно серрапептазата е помогнала и спасихме гнойната ангина и АБ! Честно казано съм донякъде скептична, но факта си е факт. Ще продължа да я ползвам за гърло при децата и да наблюдавам.

Относно моята епопея с кистите пиша в скрит текст, да не занимавам всички  Embarassed
Скрит текст:
Да, оперираха ме през юни, но тогава операцията беше много по-сложна. Ранула (това е подезична киста, като балонче под езика се получава), която имах преди около 5 години, и която аз неглижирах, тъй като не боли нито пречи по някакъв начин, та тази ранула, ако не бъде почистена навреме си прави гнездо, лека полека надолу и се увеличава като размер. В моя случай се разрастна отдолу, под челюстта и около езика, вътре, в гушата (извинявам се за обяснението).2-3 години ходех като хамстерче, с топчица на гушата, но от страх все не се решавах да легна под ножа. Опитах с хомеопатия (хомеопат от форума, уж много добър  Tired нищо не стана, само удължих времето, в което кистата растеше... Та най-сетне се реших и ме оперираха през юни. По време на операцията хирурзите са видяли гроздовидно образувание от микро кисти в пода, под езика. Нямам представа от какво се е провокирало  Sad Но ми обясниха, че ще избиват във вид на под езични кисти, докато в един момент просто ще спре този процес, но кога ще е това - никой не знае. А ако не махна поредната излязла под езика ранула, ще образува ново леговище надолу, на гушата и ще трябва отново да ме режат отвън. А така операцията е с местна упойка и от вътре, под езика. Много по-лесно  Embarassed .
Като цяло - наложително е да се махне на време всяка ранула, за да се спася от външен достъп до нея, през врата в един по-късен етап. Много коварно нещо, а както хирургът ми ми каза - и досадно. Веднъж образува ли се, не спира да се появява.  Embarassed
От какво се провокират - не знам. И на мен ми се иска да имам отговор на този въпрос.

Момичета, имам следния въпрос, свързан с режима.
Тъй като в момента ми е почти невъзможно да хапвал нормална храна, карам основно на мазно кафе и кисело мляко максимум по 2 кофички на ден ям) Иска ми се да се възползвам от този момент и ако мога да вляза в кетоза за колкото се може по-дълъг период. Но имам някакъв спомен, че млякото пречи на кетозата и излизаш ...
Посъветвайте ме какво кремообразно нещо да хапвам, за да мога да поддържам кетозата.
Карфиола как е като продукт? Мислех да си правя крем супички
Яйчен пастет с повече зехтин ...
Сметаната?

# 642
Пасирана пилешка или телешка супа?

# 643
Вив, а Пинк казва, с протоелитичните ензими да се консумира кисело мляко или пробиотици.
Ако не приемаш мляко, да имаш предвид пробиотиците, докато пиеш ензимите. Hug

# 644
  • София
Пасирана пилешка или телешка супа?

Да, супер  Hug
А за млякото какво ти е мнението? Пречи на кетоза, нали?

Да, пия си пробиотик аз, почти постоянно. А и сега ще направя един курс с по-силен, че отново съм на АБ в момента и ще трябва да възстановя флората.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт