Къде в Пловдив? - 45 тема

• 63 212
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Сладък рай Peace
И едно местенце, на 15тина км от Пловдив, при интерес мога да пиша на лични

# 181
  • Пловдив
Къде и как мога подам молба или сигнал за едно ромско семейство,което живее във ведомствено жилище в блок с българи. Rolling Eyes
Все си мисля,че ако си плащат,закона е на тяхна страна и не могат да ги мръднат от там...

# 182
  • до най-прекрасния мъж
Къде и как мога подам молба или сигнал за едно ромско семейство,което живее във ведомствено жилище в блок с българи. Rolling Eyes
Все си мисля,че ако си плащат,закона е на тяхна страна и не могат да ги мръднат от там...
С какво са прегрешили ромите? Мисля, че в Общината могат да ти съдействат, ако създават проблеми, не поддържат жилището или не спазват обществения ред. Ако нищо нередно не правят, нямаш причина да искаш изселване. Иначе, имаше някъде из нормативната уредба възможност за изселване дори на собственик на жилище при определени условия, но не съм на 100 % какви са те.

# 183
Мами, има ли място в Пловдив, където дете на 4г. да може да бъде записано на някакъв спорт?
В момента се оглеждам за народни танци (ако някой знае къде се провеждат, моля да пише. Аз ще отида да питам за възрастта).
Намерих плуване за малки в Тримонциум, но....басейнът им е дълбок и моят син го е страх да влезе. Дават му пояс, но като не усеща дъното и не иска да влиза. Чудя се дали да продължавам да плащам, за да го водя с идеята, че все ще се отпусне по някое време  newsm78 Ама доста е скъпичко.
За бойните спортове почти съм сигурна, че няма да го вземат на 4г, но все пак, ако някой знае дали някъде вземат, да пише.

Благодаря от сърце на всички, които се включат.

Здравей, в Школа за народни танци "Луди Млади" има група за деца, тази седмица започват. Ще водя моята дъщеря там. Познавам ръководителите и учителите (страхотни са, всички страшно много си ги обичаме), ходих там в групата за напреднали, после се преместих и в ансамбъла, но забременях и то баш преди едно супер важно участие  Mr. Green . Залата им е в Панаира, Палата 4, входът откъм реката (удобно е за паркиране). Залата това лято я освежиха и ѝ поставиха климатик. Мисля, че месечната такса беше 20 лв. за детския ансамбъл, но провери за всеки случай. Според графика в сайта им репетициите са в сряда и петък от 17:15 ч.

Препоръчайте ми къде могат да ми направят вкусна торта за повод, около 40 парчета, освен вкусна, да бъде и с хубава декорация?!
Винаги съм доволна от "Мон Шери", както и от "Паризиана"-та в Тракия  Peace.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 09:17 от k_viktoriya

# 184
  • Пловдив
Ами какво правят ромите ли?Едва ли е нужно да съм подробна... Mr. Green Представи се само,че цял блок са длъжни да търпят викове,крясъци не на 1,а на 2 семейства,които живеят с 5 деца в този апартамент.Да не ти казвам какво е лятото и че не можеш да си отвориш нормално прозорците,щот виковете са страшни Crazy При това постоянно отключват входа на някакви хора,които идват и купуват от тях нещо,най-вероятно цигари.Единият от мъжете си спира най-нагло колата напреки на другите спрели и все трябва да ходиш да го викаш ooooh! Под терасата им е пълно със шишета,които най-вероягтно ще кажат,че не са изхвърлили те.

Просто нямат работа там...има толкова свободни апартавенти из Столипиново,да ги пратят там! #2gunfire

# 185
  • до най-прекрасния мъж
Ами какво правят ромите ли?Едва ли е нужно да съм подробна... Mr. Green Представи се само,че цял блок са длъжни да търпят викове,крясъци не на 1,а на 2 семейства,които живеят с 5 деца в този апартамент.Да не ти казвам какво е лятото и че не можеш да си отвориш нормално прозорците,щот виковете са страшни Crazy При това постоянно отключват входа на някакви хора,които идват и купуват от тях нещо,най-вероятно цигари.Единият от мъжете си спира най-нагло колата напреки на другите спрели и все трябва да ходиш да го викаш ooooh! Под терасата им е пълно със шишета,които най-вероягтно ще кажат,че не са изхвърлили те.

Просто нямат работа там...има толкова свободни апартавенти из Столипиново,да ги пратят там! #2gunfire

Ясно, разбрах те! Значи пречат! А домоуправителя къде е, той не може ли да подеме нещо? Доколкото си спомням ти си под наем на това място, поразпитай съседи какво е правено до сега, пречат ли и на тях. Възможно е да са писали вече до районното кметство, но проблемът да не е разрешен. Вероятно има начини, събери повече инфо и действай, дори да се наложи ти да си инициатора на подобни действия. Щом може да се изсели собственик, какво остава за наемател. Навремето, в Тракия такава е била политиката на държавата - да ги интегрира, като засели първите етажи на жилищните блокове с роми. В нашия район също има 1-2 останали семейства, другите сами си се изнесоха към Столипиново, но не създават проблеми. Иначе, навремето бях видяла кон да качват в един от апартаментите и то в центъра на Тракия, а така също и да се греят с дърва от паркета в апартамента. Кошмар просто.

# 186
  • Пловдив
mystic woman,сигурно ли е,че са на жил фонд?Нашите "късметчета" също мислехме,че са на жил фонд,но след проверка се оказа,че 90 и някоя година купуват жилището от жил фонд и са собственици.Те отказваха да плащат разходите по входа-ток за стълбището и чистачката.Иначе са си нормални хора.Не цапат повече,не викат и не вдигат шум повече от нас.Вече плащат,след като приложихме неконвенционални методи  Mr. Green

# 187
  • Пловдив
 Peace
Ами ще разпитам по-подробно...Съседката ми каза,че навремето са мъчили да съберат подписка,ама май до никъде не са я докарали.И като я питах-ти как издържаш?Казва-питаш ли ме?От от 80 и някоя си година са тук Crazy А са под тях и е страшно просто/все едно са ти вкъщи/.Питам я дали вика полициция-каза-Не,щото ме е страх да не направят нещо на децата ми...

А домоуправата е външна.Ще звънна пак да питам. Peace
Ние сега се нанесохме,но ако знаех,че тия са там,не бих... Stop

# 188
  • до най-прекрасния мъж
С роми е много трудно, ако не са свестни, каквито тези очевидно не са. А обаждането в полицията би следвало да е безопасно от гледна точка на това, че полицаите са задължени да не дават инфо по сигнал на кого са на мястото.

# 189
  • Пловдив
С роми е много трудно, ако не са свестни, каквито тези очевидно не са. А обаждането в полицията би следвало да е безопасно от гледна точка на това, че полицаите са задължени да не дават инфо по сигнал на кого са на мястото.
Това ми беше следващия въпрос...при такива сигнали не би ли следвало да са анонимни,поне за нарушителя Rolling EyesЩото иначе...

# 190
  • до най-прекрасния мъж
Това ми беше следващия въпрос...при такива сигнали не би ли следвало да са анонимни,поне за нарушителя Rolling EyesЩото иначе...
Ако имаш време, отиди до Общината и виж кога е приемното време на районния кмет. Поговори откровено с него, обикновено са разбрани хората и биха ти дали насоки какво да направиш в случая. Кажи, че пречи и на останалите, но хората се страхуват за жилищата и децата си и не подават сигнали. Но първо, събери повече инфо какво и от кого е правено. Ако се наложи и до РПУ-то отиди и там попитай. Трябва да са анонимни, да, иначе ще доведе до саморазправа от страна на нарушителите.

# 191
  • Балчик
Здравейте , момичета,
търся инфо  за д-р Янковска - Дерматологична клиника на ул. "Янко Сакъзов " № 32
Нищо не намирам в нета.
Благодаря!  Peace

# 192
  • Пловдив

Да, да ама не.............
Последният път като идва полиция за самонанесли се комшии, на висок глас съобщиха името на човека, който е подал сигнал..........

# 193
Моля, препоръчайте ми фото, където да си направя паспортни снимки, но да е склонен фотографът да обработи кадъра, че ми трябва за кандидатстване за работа, а съм много нефотогенична Sick

# 194
  • Пловдив
Мами, има ли място в Пловдив, където дете на 4г. да може да бъде записано на някакъв спорт?
В момента се оглеждам за народни танци (ако някой знае къде се провеждат, моля да пише. Аз ще отида да питам за възрастта).
Намерих плуване за малки в Тримонциум, но....басейнът им е дълбок и моят син го е страх да влезе. Дават му пояс, но като не усеща дъното и не иска да влиза. Чудя се дали да продължавам да плащам, за да го водя с идеята, че все ще се отпусне по някое време  newsm78 Ама доста е скъпичко.
За бойните спортове почти съм сигурна, че няма да го вземат на 4г, но все пак, ако някой знае дали някъде вземат, да пише.

Благодаря от сърце на всички, които се включат.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=581562011880360&set= … ype=1&theater   - много съм доволна от тези народни танци. На друга форумка детето също ходи на тях и мисля, че и тя е доволна, ако иска може да сподели Simple Smile Малката група започват днес, но не е проблем записване и по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт