Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 762
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 800
Ако правилно помня, а аз помня добре, човечето казва свинските 25 минути, пилешките - 40.

# 1 801
Море, мерите си ги, Човече, и още как. Половината форум си е мерене. Sunglasses

# 1 802
  • София
Телешкия стек около 8 минути, свинските вратни - 15, на оребрен тиган с дебело дъно и капак. Това е.

# 1 803
  • Пловдив
На колко градуса ги пече Човечето?

# 1 804
Краси - интересно ми е, с оглед на факта, че се опитваш да разбираш от готвене - та и според теб ли месото не се начуква, овкусява и пече под фолио първите минути - да са стане крехко или е най-добре без нищо само във фурната? Ама честно те питам  Laughing

Аа, нямам претенции да разбирам от готвене.Но определено се старая това, което приготвям, да се хареса и да искат повторение.
Скрит текст:
Относно месото:приготвяла съм по много начини.И съм начуквала, и съм мариновала, и с фолио съм пекла, и без.
Най-вкусно, най-крехко и съответно най-неполезно   Laughing   ми се получаваха свинските пържоли, овкусени, заляти с прясно мляко/готварска сметана, колкото да ги покрие и печени първите 10-на минути (след достигане на 200 градуса на фурната) под фолио и допечени за коричка още 10-на минути без фолио.
И другото, което най-много се харесваше-тънки свински или телешки шницели, панирани и запечени на тиган в масло.Стават за по 4-5 минути от всяка страна.Ако е по-силен котлона, и за по-кратко.
Когато съм мариновала за дълго време, обикновено една нощ, но поне за 10-на часа, задължително слагам и някаква киселина-лимонов сок, бяло вино, балсамов оцет малко.....киселината отпуска мускулните влакна, разрушава някакви мускулни връзки и после месото не става стегнато, твърдо и сухо.
Ако не се пече направо във фурната, а по-скоро първо се задушава в повече течност, не е необходимо да се слага фолио.То първо си се задушава в течността, а после, с постепенното й извиране, се запича.

# 1 805
Според мен най-вкусни са пържолите на тези от ВМ-НВх, защото предимно това ядат, трябва да се шпионира тяхната тема за подробности.

# 1 806
Според мен най-вкусни са пържолите на тези от ВМ-НВх, защото предимно това ядат, трябва да се шпионира тяхната тема за подробности.
Тъй, тъй  Laughing
С много масло и сланинка.

# 1 807
Благодаря ти  Peace
Същите са и моите наблюдения и опит.
Скрит текст:
Месото като цяло има причина защо да се начуква. Маринатите също много помагат. А защо пържолата с мляко да е най-неполезна - това е една от любимите ми? От друга страна, за да има задушаване - трябва да има капак/фолио, сама знаеш. Иначе става полуварено-полупечено и на вкус...няма да коментирам дали може да се сравнява с другите начини...

# 1 808
Хахаххаха, т.е. мен, щото за мой ужас само месо ям  Tired, т.е. скатавам и не ям, но го приготвям. Предимно на скара. А едно време най-обичах свинска пържола, ама на тиган!

пп - ма какво масло, каква сланинка, ние трябва да ядем възможно най-"чисто" месо и възможно без никаква мазнина. Иначе питайте ме дали няма да им набия сметаната  Twisted Evil

# 1 809
Благодаря ти  Peace
Същите са и моите наблюдения и опит.
Скрит текст:
Месото като цяло има причина защо да се начуква. Маринатите също много помагат. А защо пържолата с мляко да е най-неполезна - това е една от любимите ми?

Скрит текст:
Може би точната дума не е точно неполезна, а.....прекалено киселинна.От това, което съм чела, се получава прекалено окисляване на организма.И месото дава кисела реакция, и млякото допълнително натоварва киселинно.И за да се неутрализира тази киселинност, т.е., да се възстанови нормалното Ph на организма, трябва да се комбинира с много зеленчук-карфиол, брюкселско зеле, краставици, тиквички, зеленолистни, спанак, моркови, аспержи......
А масово хората ги комбинират с картофи/ориз.

# 1 810
С гъби основно  Joy
Разбрах те  Peace

# 1 811
Мазнините са изключително важни за работата на мозъка, не се лишавайте напълно от тях, особено децата Peace .

# 1 812
  • София
Мазнините са изключително важни за работата на мозъка, не се лишавайте напълно от тях, особено децата Peace .

Точно така, четох преди време, някакъв диетолог, който беше казал, че мозъка ни е съставен от холестерол ...  Peace

# 1 813
viliko, не си спазила нито температурата, нито времето. Така че моята рецепта не си правила. Иначе по това, което описваш - така ги правехме преди и наистина ставаха кошмарни  Sick
Не те карам да ги пробваш, щом не искаш  Peace

# 1 814
  • Пловдив
viliko, не си спазила нито температурата, нито времето. Така че моята рецепта не си правила. Иначе по това, което описваш - така ги правехме преди и наистина ставаха кошмарни  Sick
Не те карам да ги пробваш, щом не искаш  Peace
Дай рецепта! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт