Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 765
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 785
  • София
Хех, не знаех, че още някой начуква пържолите. Винаги ми е било някаква соц отживелица това.

И да, готвене си е. Всяко нещо, което ми отнема повече от едно вдигане на телефона, си е готвене за мен. Само си омаловажавате усилията ми се струва. А можеше да сте на спа по същото време, нали Simple Smile

Задушените зеленчуци - само с много масло. Иначе са ми безвкусни, да.

# 1 786
 newsm78 Соц отживелица??? Няма нищо по-вкусно от тънко и крехко месо. Иначе ти може и на буци да си правиш пържолите, все тая.

# 1 787
Нито ги пържа, нито ги начуквам. Слагам ги в тигана без допълнително мазнина, защото взимам вратни, а не сухи. За не повече от 8 минути са готови. Добре, нека е готвене, значи готвя за 10 минути.

# 1 788
Ние след като открихме как трябва да се пекат на фурна, вече не ги пребиваме от бой с чука (доста години правихме истински начукани подметки обаче) Simple Smile стават много по-крехки и вкусни. Не ги и мариноваме преди това, само в тавата мажем с олио, малко червен пипер и сол. Никаква разправия не е. От миенето до вкарването в печката са не повече от 5 мин. Но си го броя за готвене, всяко нещо, което води до приготвяне на храна го наричам така  Simple Smile

Но си зависи и от месото, не всяка част от животинката може да стане крехка. За тези части със сринцовка вкарваме сол и вода (когато се пече цяло парче месо).

# 1 789
Когато бързам, никога не ползвам фурната.

# 1 790
На фурна свинските стават за 25-30 мин. Когато бързам ми е по-добре с нея, защото само ги слагам вътре и не ги поглеждам повече. Така имам време да си взема душ, да сложа масата, да нарежа салата. Иначе трябва да стоя до тях на котлона. Но всъщност просто са ми по-вкусни на фурна, другото са оправдания  Mr. Green

# 1 791
а, премерете си ги сега и ... пържолите и начините, няма лошо. Crazy

# 1 792
Има много видове, да - най-лесния е да си ги купиш от ресторанта наблизо  Peace
Що се отнася до технологията за приготвяне на месо - всеки, който има мерак - може да се порови и да види коя е най-добрата предварителната подготовка на всеки вид месо  Peace

# 1 793
Не си ги мерим, споделяме си хитрини. Знаех от човечето за техните пържоли от стари теми, само че още не съм ги правила като тях.
пп: аз не твърдя, че моите са най-вкусни, сигурно не са.

# 1 794
Не опитвай, аз пробвах и ги изхвърлих  Joy
Без фолио само на фурна 40 минути - става кокалче...Без да се обижда човечето, само си споделяме... Peace

# 1 795
На фурна свинските стават за 25-30 мин. Когато бързам ми е по-добре с нея, защото само ги слагам вътре и не ги поглеждам повече. Така имам време да си взема душ, да сложа масата, да нарежа салата. Иначе трябва да стоя до тях на котлона. Но всъщност просто са ми по-вкусни на фурна, другото са оправдания  Mr. Green
И аз ги обичам повече на фурна.  Simple Smile Simple Smile
Преди ги запечатвах на тиган ( особено ако са котлети) и после във фурната. Ставаха убиец и много крехки. Вече директно ги слагам във фурната. Първо покрити с фолио, после махам и запичам.
При мен времето за печене е малко повече, но то зависи и от фурната. Simple Smile

# 1 796
а, премерете си ги сега и ... пържолите и начините, няма лошо. Crazy

От такива отплесвания от темите съм научила най-големите хитрости и полезни съвети. В Готварския не влизам, скучен ми е. Така че не виждам нищо лошо в споделянето Simple Smile за мерене не става дума.

Не опитвай, аз пробвах и ги изхвърлих  Joy
Без фолио само на фурна 40 минути - става кокалче...Без да се обижда човечето, само си споделяме... Peace

За 40 мин. определено ще станат на кокалче  Simple Smile

# 1 797
С оглед на факта, че бях намалила фурната, защото инак от 10тата минута тръгнаха да стават с тъмна коричка. После имах гости и нямах време за фолио - пак пробвах за доста по-малко минути- съжалявам, но не е моя вкус. Няма нищо общо с начукано месо с  подправки и сол, печено под фолио  Peace

# 1 798
Не опитвай, аз пробвах и ги изхвърлих  Joy
Без фолио само на фурна 40 минути - става кокалче.....
Какви 40 минути?     Shocked
Ти си готвила на телето/прасето прабаба му.....     Laughing

# 1 799
Краси - интересно ми е, с оглед на факта, че се опитваш да разбираш от готвене - та и според теб ли месото не се начуква, овкусява и пече под фолио първите минути - да са стане крехко или е най-добре без нищо само във фурната? Ама честно те питам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт