Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 642
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 30
Вергилия Laughing Умирам от смях с теб всеки път  bouquet

аз един път се напънах да се впиша по-стегнато и да звуча сериозно  Crazy
Според мен , за да се храниш нормално в къщи, за  София  трябват 1000 лева .

Shocked 1000 лв.

10 лева на ден? Това да го видя, няма да го повярвам.

не съм смятала точно никога, не знам. онзи ден пазарувах напр. чушки, 8 броя ми струваха 0.47 лв запомних го, защото чак смешно ми се видя да броя такива стотинки на бабата на пазара.  Rolling Eyes напълних ги с яйце и сирене. Имаме още 4. Това е гарнитурата към една тарелка кепабчета от Лидъл /около 2.50лв бяха/ и карначе за 2.10 лв. Трета вечер го ядем това  Rolling Eyes  поглеждам в тавата до мен, има едно кебапче и едно карначе за мъжа ми. Не знам как го правим. Хем пазарувам малко, хем готвя малко, и хвърляме като за световно.

п.п. забравих да кажа, че котката изяде половин кебапче и малко карначе.

# 31
Е, ти ако го храниш с кебапчета от лидъл, нормално да не хапва много мъжът ти.  Joy
Шегувам се.   bouquet

# 32
Защо се учудвате на 1000 лева. Нима не отиват 250 лева всеки уикенд когато пазарувате за седмицата в хипермаркет,  Мъжа ми питах, токова горе долу ни излиза...

# 33
.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 23:54 от preyala

# 34
Като се замисля ние с по-малко от 200 лв. на седмца май не можем да се храним нормално  newsm78
Двама възрастни и едно дете, което яде на детска градина
250 лв. са нормална сума  Peace

# 35

250 лв. са нормална сума  Peace
Така е, сега като пътувахме по различни места лятото видях колко евтини са пазарите по провинцията, стотинки... Но то и заплатите са им малки.
Ние тук, друга България живеем  Rolling Eyes

# 36
Moга да кажа единствено за млякото, защото купувам веднъж седмично едно и също количество, което точно ни стига - 16 лв. на седмица, взимаме си сурово и подквасваме. Същото количество (2 лирта прясно и 20 кофички кисело), купено от супермаркета, би ми струвало 23,60 лв.

# 37
  • Tам през Атлантическия океан
Свалили сте летвата    Sunglasses ... щом с храна си ги мерят някои   Crazy

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 01:25 от Desss

# 38
Много некоректно задаваш въпроса си. Ако правиш някакво проучване... Зарежи го. Изобщо няма да е представително.

А, 'що? То тука никой не лъже.  Wink Wink

Айде давайте с храните, които само Гугъл знае какво представляват.  Laughing

# 39
Как си изчислявате колко давате за храна? Rolling Eyes
 Всеки касов бон ли пазите?
И всяка сметка от заведенията, в които хапвате ли входирате като разход?

# 40
  • София
И всяка сметка от заведенията, в които хапвате ли входирате като разход?
Не ги водя специално, но от приходите за месеца махнах всички покупки, сметки, спестени, транспорт и пътувания. Разликата е ~1200- 1500. Предполага се, че това е за храна, като влизат и храненията навън и алкохола. Поотделно не знам как са разпределени, но мисля, че Шантал излезе права. Поне за нас.

# 41
  • на североизток от Рая
 Шантал твърди, че в провинцията е по-евтино, но странно, аз забелязвам точно обратното.

Не съм изчислявала колко даваме за храна на месец, сигурно не мога да му хвана края, но напоследък при нас цените летят нагоре.

Освен това, моята заплата е 500 лв, как си представяте да отиват само за храна.
 Мъжът ми работи, разбира се, но не взема 1000лв. Е, и?! Доста под 1500лв влизат в семейството ми месечно. С две деца сме.

Разходите зависят и от това кой колко получава, и оттам в какви разхищения и гевезелъци може да се впусне.

# 42

Разходите зависят и от това кой колко получава, и оттам в какви разхищения и гевезелъци може да се впусне.
Точно! Те и 1000 на седмица могат лесно да се изядат и изпият.  Simple Smile

# 43
  • на североизток от Рая

Точно! Те и 1000 на седмица могат лесно да се изядат и изпият.  Simple Smile

Радвам се, че се съгласяваш с мен. Защото нещата все така се завъртат, че едва ли не всеки вади около хилядарка за плюскане месечно.
 И взех да се чудя ние с мъжа ми толкова ли гладни стоим, че  и децата покрай нас, че не можем да ударим едни хиляда лева за ядене.

Забравих да кажа, че дъщеря ни  е студентка. И си е някакъв разход и това.

# 44
Не става въпрос за седене гладни  Whistling
По-напред някой даде пример с ядене предимно на варива и подобни. Пак не седи гладен човек, но дава значително по-малко за храна.
Може да се ядат и кренвирши за 4 лв. килото, пак няма да остане гладен човек.

Общи условия

Активация на акаунт