Колко ви струва храната на месец у дома?

• 105 756
  • 1 880
  •   4
Отговори
# 795
Абе, то е ясно, че има и такива,  Aludra, но масата не са балами.

Много важен е и националният вкус, който у нас е формиран на база тежки, ориенталски манджи.

# 796
Докато не осъмне човек с някакъв здравословен проблем, от който да се поуплаши, е рядкост да се откаже от нещо вредно, което обича. И ММ пиеше по 2л./ден кола, въпреки че много добре знаеше колко е вредна, докато не му откриха проблем със стомаха. Сега ми прави забележка на мен като си отварям 1 път седмично от промоционалните кенчета от Петрол, които са по 150 мл. Laughing

# 797
Оранжева мандаринка , виждам, че не си наясно. Живей си живота и си мисли, че калориите единствено влиялят върху теглото на хората и че всички дебели са дебели защото ядат много  Laughing. Ако искаш обаче можеш да прочетеш малко за инсулина (анабол) и какво прави той и какво се случва в организма на 10% от населението на Бг, които страдат от подобни проблеми, тогава ще разбереш и примера с динята и крилцата.

Иначе нелепото според теб изречение за "не се пълнее от количество, а от некачествена храна" често е свързано с бялото брашно и бялата захар. Т.е. много от по-бедните хора ядат повече хляб за сметка на бавни въглехидрати и протеини, защото това им дава моментна енергия и ги кара да се чувстват добре. Също и проблема с евтините колбаси, които имат повече въглехидрати отколкото протеини заради "добавките" в тях. Да не говорим за по-мазното, но и по-евтино месо колко и защо е вредно и защо от него се пълнее. Та така... Разсъждавам си просто.

# 798
  • Пловдив
Цитат
Живей си живота и си мисли, че калориите единствено влиялят върху теглото на хората и че всички дебели са дебели защото ядат много
Цитираното никога не съм го твърдяла, особено пък във втората част, но виждам, че си неспособна да разбереш. Живей си живота.
За инсулина може да съм чела и повече от теб.

# 799
В предпоследния си пост го твърдиш... В предпоследния пък казваш цитирам "Въпреки модата да се твърди обратното, дебелината определено идва от количеството".

# 800
Ще те разо1аровам. Познавам 1овек с диабет и високо кръвно, на когото сервираш контрафиле, приготвено без мазнина, а той се цупи. Не дай си боже във фурната да е било изпе1ено. Трябвало да е със сланина и да се пържи в половин литър олио. Не може да си добави сол в яденето, понеже не било вкусно, ако не го готвиш със сол.Сервираш му варени картофи и някакъв подходящ за него зелен1ук (за който преди това е мрънкал, 1е трябва да го яде, за да му спадне захарта), зелен1укът отива в кофата, а картофите сърфират в мазнина.

За някои хора вкусното  е приоритет  . Peace

Национални манджи не знам кои са , но всяко семейство си има своя типична кухня .
У нас никога не са се яли сланини , мас , масло на филии , пържено , запръжки , дреболии и мазни храни като цяло . Гъби също . Кока кола . Натурални сокове . Те да не са полезни , случайно ?

Газирани , като цяло , мнооого рядко се купуват . И не заради спестовност или здравословни проблеми , просто не харесваме .
Предпочитаме бира , вместо газирано .

Колбасите ги харесвам , обичам меки , не сухи , поне не са толкова солени , не казвам , че са полезни .  Peace
То и за приготвянето на храна по заведенията има доста теми и филми с доказателства , че хич не е наред хигиената и други неща , но хората си ходят по заведения . Wink

# 801
Гъби аз ям вместо риба. Съдържат фосфор.

# 802
Joy Все не го разбират /яденето на хляб/ възпълни дами...
Скрит текст:
Миналата година ме категоризира като дебела.
Сега, след спад в кг, възпълна.
Интересно, като напиша ,че кг са в норма, как ще ме характеризираш?Мърмореща киселячка?    Laughing

Краси - човек, имал проблеми с килограми, холестерол и подобни - напълно естествено започва да се храни иначе, за да бъде как да го кажа - в крак, в норма. Тогава става като с лисицата и гроздето. Същото се отнася до човек, нереализиран професионално - започва да отрича подобна реализация. Не се прави, че не разбираш, защото зная, че ти самата си много наясно... Peace

# 803
Много хора наистина имат грешна представа, кои храни са полезни и кои вредни, за да е здрав човек.

# 804

А омега мастните киселини?

# 805
  • София
Ама то на масова психоза заприличва тая тема вече. Кравата ще издоим, месо ще сушим, готвено само басмати с карфиол и рукола е здравословно... smile3544
Това последното да не вземете да го готвите, сега си го измислих.

# 806
  • до най-прекрасния мъж
Check Please, не обикалям. Носят ми го вкъщи. Всичко е въпрос на проучване и добра организация. От една кофичка спестявам 1,50 лв., а ние ядем доста. Да речем, че спестявам около 45-50 лв. месечно. Но не е от нямане, а от това, че млякото ми е под носа и не виждам защо да търся и да ям кой знае какво мляко, произведено кой знае къде и при каква хигиена. Все пак у дома знам най-добре как си приготвям храната.

# 807
Много хора наистина имат грешна представа, кои храни са полезни и кои вредни, за да е здрав човек.

Така е.
Както и схващането, че ако човек яде, каквото си иска, но не му се лепи, значи е здрав. Да, не при всеки килата са фактор, но вредната храна си "работи" незабелязано и се показва чак, когато проблемът е сериозен.

И все пак говорим за личен избор, всеки да си яде, каквото си иска, въпросът беше колко му струва това в пари  Simple Smile

# 808
Ама то на масова психоза заприличва тая тема вече. Кравата ще издоим, месо ще сушим, готвено само басмати с карфиол и рукола е здравословно... smile3544
Това последното да не вземете да го готвите, сега си го измислих.
Joy Joy Joy Joy Кефиш

# 809

А омега мастните киселини?
Не мога да ям риба по здравословни при1ини, затова - други изто1ници на полезностите, а и си спестявам живака. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт