Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 687
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 75
Явно Човечето е добра  в сметките,  браво, мъжа и има добра къщовница, която се грижи за семейния бюджет,  аз никога не бих могла да правя такива разбори.  Peace

Според мен е до желание  Thinking
Аз например нямам никакво желание и намерение да правя сметки, но ако се пробвам - знае ли човек, може и аз да успея, въпреки че ми звучи ужасно изнервящо  Grinning

# 76
400 ЛВ за храна Laughing

# 77
Свекърва ми участваше в някакви статистики, при които всеки ден попълваше какви продукти е закупила в някакъв списък. Но имайки предвид колко е пестелива тя, се притесних, че статистиките ще показват някакъв абсолютен жизнен минимум. И ако на базата на това е трябва да се определят средни заплати и пенсии, е повече от ясно защо няма никакво развитие по въпроса  Mr. Green

# 78
Хич не ща да смятам, защото знам какво ще излезе - един куп пари за нищо.  Peace

# 79
Според мен е до желание  Thinking
Аз например нямам никакво желание и намерение да правя сметки, но ако се пробвам - знае ли човек, може и аз да успея, въпреки че ми звучи ужасно изнервящо  Grinning

Направих го тогава, защото всички казваха, че не е възможно. Но наистина е доста труд и не бих се хванала пак...

На нас една манджа от половин кг. месо едвам ни стига за едно ядене..

Ако е само месо и при нас 2 по половин до 1 кило на ядене Simple Smile
Но като гледам кантара, и по-малко трябва да ядем (аз де, мъжът ми и детето са точно по нормите Mr. Green)

Явно Човечето е добра  в сметките,  браво, мъжа и има добра къщовница, която се грижи за семейния бюджет,  аз никога не бих могла да правя такива разбори.  Peace

Ако мъжът ми го види това, ще падне от смях  Mr. Green той е по тези неща, удари едно рамо да го съставя  Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 18:54 от Не се сърди, човече

# 80
На Човечето бих й преотстъпила за малко мъжа ми и сина ми да я видя каква сметка ще направи.  Mr. Green

# 81
На Човечето бих й преотстъпила за малко мъжа ми и сина ми да я видя каква сметка ще направи.  Mr. Green

Е, какво има толкова да се плаша, записвам просто това, което се купува и слага на масата. Не съм тръгнала да правя икономии, че да ме притесняват ящни  Simple Smile
М/у 2 и 3 г. детето ми ядеше тройно, и отгоре, отупваше си по 2 големи бутчета само на 1 ядене.

# 82
  • В заешката дупка
Аз с абсолютно минимални усилия винаги мога да проверя колко харчим за храна, за децата, за забавления и т.н.; този месец, миналия, последните 3,6,9 месеца, последната година, миналата и т.н.; какви са ни приходите по различни периоди, какво е процентното съотношение на разходите по групи към доходите; мога да сравнявам периоди, а също и да сравнявам доходите и разходите ни със средното ниво на семейства с нашите характеристики (4 членни, живеещи в съшия квартал, в съответната възрастова група като нас и т.н.). Всичко това  - в онлайн банката, която разполага с всичките необходими данни, защото ние, както и масово хората тук, кеш не ползваме. Системата допуска неточности - не е чак толкова прецизна, но общо взето може да даде ориентировъчна информация.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 19:42 от ЧеКа

# 83
Mного, пределно много за тъпия български стандарт - да получаваш малко, а да даваш много. Боклуците с които се тъпчем са скъпи, а "био" боклуците още по скъпи. Ядем отрова и си плащаме. Стандарта ни не отговаря на цените, които ни се предлагат - да, да, и в чужбината е скъпо, много скъпо, ама там вземат според стандарта си, да се оправят, ние тука не...тука цените са рай за европейците с ниски доходи, а за нас непосилни, да, да, клишета...ама ... е вярно....Купища пари за едното л@йно...да изядем, да изсерем и после - та запек, та дрисък, та хапове за едното, та хапове за другото, та тва, та онова, реклами, бизнес, алъш верша да върви...Некачествена храна на качествени цени, това е, ядем, каквото има, отделяме колкото можем, като не можем - стоим гладни...и си викаме - един ден, един ден, ще си купя това, ще имам онова и този ден я дойде, я не...ама надежда, кво да прайш...С една дума всичко отива за тоалетната ....

# 84
  • Ямбол
Ти пък, Тумбо, много бързо стигна до срането. Първо е удоволствието да обикаляш в магазина. Ако прескочим това с пазаруването, после идва приготвянето, сготвянето. Аз и това не уважавам много, но после идва най-приятната част, поднасянето на масата, събиране на членовете вкъщи около нея, хапване, пийване, приказки. После още няколко неприятни части и чак на сутринта идва срането.
Боклуци, моклуци, който ги смята постоянно е пак толкова застрашен да хване някоя болест от нерви.

# 85
Много малко . Wink Съпоставимо е с Човечето .
И сумата е постоянна всеки месец , с разлика +/- не повече от  10 лв.
Също така знам във всеки момент колко точно , защото си водя отчет на всички разходи . Татко ме научи на това .  Grinning Обичам да си следя финансите по принцип .
Алкохол , цигари и безалкохолни не се купуват . Месо - малко . Плодове и зеленчуци - задължително . Мляко също .  Peace
Село и помощ с храни от друго място нямаме .
Навън също не се храним .
Аз не закусвам , обядът ми в работата е символичен , вечерям в къщи .
Детето се храни основно в къщи , давам джобни за закуски , но тях не ги включвам в сумата за храна .

# 86
  • София
Ами то 2/3 от първоначалния списък са си боклуци.
За тези, например, съм изхарчила сумарно сигурно 5 лева през последната година.

Варива- ориз, боб, леща, макарони, спагети;
Тестени изделия- брашно, хляб, закуски, кроасани;
Колбаси- салами, луканки, пушени и сушени меса;
Консерви- домати, пипер, краставички, лютеница, кетчуп, риба тон, русенско варено, сладка, компоти;
Плодове
Сладкарски продукти- пасти, торти, сухи пасти, вафли, шоколад, бисквити;
Ядки, сушени плодове;
Безалкохолно, мин. вода (без алкохол и цигари);
Други пакетирани продукти- захар, олио, оцет;

# 87
Ти пък, Тумбо, много бързо стигна до срането. Първо е удоволствието да обикаляш в магазина. Ако прескочим това с пазаруването, после идва приготвянето, сготвянето. Аз и това не уважавам много, но после идва най-приятната част, поднасянето на масата, събиране на членовете вкъщи около нея, хапване, пийване, приказки. После още няколко неприятни части и чак на сутринта идва срането.
Боклуци, моклуци, който ги смята постоянно е пак толкова застрашен да хване някоя болест от нерви.

Айде, айде, цял ден пазар, три часа готвене и най накрая 10 минути ядене - пиячката не я смятам..щот на маса се стои най много когато има питиета, инак всичко се "изяда" за 10 - 20 минути и кой отде е, един пред тв, друг пред компа, трети на дивана...И к'во пак до л@йното опряхме... а за това кой сутрин, кой следобед, кой вечер, няма правила да знаеш... Laughing .. кой когато му се до.... Laughing Laughing Laughing , щом стомаха е пълен, ще преработи...кога...само перисталтиката може да каже.... Laughing

# 88
Хм..., Асос не ги ядеш ли принципно тези неща?
Защото иначе само един пакет ориз е около 2 лв. средно.
Едно пакетче ядки също около 2 лв., ако са фъстъци да речем.
Лютеница под 2 лева бурканчето също рядко намирам напоследък, освен ако не е онова купешкото Хоро.

# 89
....
Лютеница под 2 лева бурканчето също рядко намирам напоследък, освен ако не е онова купешкото Хоро.
Искаш да кажеш "доматено пюре" щото лютеница на пазара няма.

Общи условия

Активация на акаунт