Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 857
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 590
  • в рока
Купувам домашно сирене ,директно от производител-5лв килограма.Май даваме най-много пари за месо(когато ММ си е у дома) и млечни продукти.Плодове купувам 2 пъти най-много в седмицата и то най-вече заради малкия ако се излъже за банан или ябълка.Зеленчуци-домат и лук трябва да има постоянно.Ядки не купувам-никой от нас не ги обича.Газирано също.Сладичко си хапвам всеки ден

# 1 591
Със закуска, с хляб, с обилна вечеря или с нещо следобедно?
Съжалявам, ама има някакви минимални показатели, по които може да се съди най-малкото дали е достатъчно за един организъм еди колко си кила - това ядене. Защото с това - определено може да се отслабне  Peace

Не закусва и няма следобедна. Не яде хляб и вечерята му е нормална.
1900 калории са му необходими за неговия ръст и тегло и не е никакъв проблем да си ги набави и без хляб.
Много хора нямат представа от това кое колко калории е. Една порция боб с шопска салата идва към 800 калории. Без хляб.

# 1 592
Явно са ти калпави палачинките.

Laughing Само това ли успя да измислиш?

# 1 593
  • в рока
Купувам домашно сирене ,директно от производител-6лв килограма,прясно мляко също -1лв литъра.Май даваме най-много пари за месо(когато ММ си е у дома) и млечни продукти.Плодове купувам 2 пъти най-много в седмицата и то най-вече заради малкия ако се излъже за банан или ябълка.Зеленчуци-домат и лук трябва да има постоянно.Ядки не купувам-никой от нас не ги обича.Газирано също.Сладичко си хапвам всеки ден.

Айде стига сте си мерили мъжете,чакам вече и други мерки Mr. Green

# 1 594
  • София
Явно са ти калпави палачинките.

Laughing Само това ли успя да измислиш?
Шегувам се, виж, че и ти се смееш. Sunglasses

# 1 595
Със закуска, с хляб, с обилна вечеря или с нещо следобедно?
Съжалявам, ама има някакви минимални показатели, по които може да се съди най-малкото дали е достатъчно за един организъм еди колко си кила - това ядене. Защото с това - определено може да се отслабне  Peace

1900 калории са му необходими за неговия ръст и тегло и не е никакъв проблем да си ги набави и без хляб.
Много хора нямат представа от това кое колко калории е. Една порция боб с шопска салата идва към 800 калории. Без хляб.

Извини ме - но питам конкретно за 100гр ребърца с един домат и бучка сирене. Не за боб или броколи.

Иначе ми е ясно, че когато човек обича нещо - може да изяде доста повече от онзи, който не му е така любимо. Мъжът ми не е много по сладкото, палачинки повече от 3-4 не изяжда. Но принцеси омита по 5-6 спокойно.  Wink

А що се отнася до месото - аз кашкавал под 13 читав не съм намирала. Пък месо по 8-9лв купувам задоволително.
Днес си взимам тук при нас питка с кебапче. Отдавна си взимам на една цена - левче. Днес поисках в питката лютеница с боб. И изведнъж 1.50. Питам защо - ами така - боб и лютеница са по-скъпи от каймата. При положение, че беше 4 бобенца и зацапанко само с червено - демек не повече от лъжичка... Joy

# 1 596
Това не е ли стандартна порция в ресторант? Защо да не се наяде? Те са си мазни ребрата.

# 1 597
Това не е ли стандартна порция в ресторант? Защо да не се наяде? Те са си мазни ребрата.

Да, да питам ли сега кой е ял ребра - демек, че не е само месо  ooooh!
Порция под 300гр ребърца не съм виждала. Аз изяждам около 400 вкъщи.

# 1 598
Извини ме - но питам конкретно за 100гр ребърца с един домат и бучка сирене. Не за боб или броколи.

Аз разбрах, че ме питаш "Със закуска, с хляб, с обилна вечеря или с нещо следобедно?" и затова отговорих - с подходяща вечеря.

За онова, което си писала:
- 100 гр. ребърца за към 300 калории
- 1 домат към 40 калории
- бучка сирене, колко е това? 100 гр. сирене са около 250 калории.

Общо обяд с около 600 калории. Съвсем нормално, според мен.

# 1 599
Ми то какъв е тоя домат 40 калории, като аз мисля, че е не повече от 20-30 първо и второ ти наистина виждала ли си 100гр ребърца колко е? Ама конкретно?

# 1 600

На теб мъжът ти сигурно е джудже и по цял ден си седи в къщи, за това и не му трябват повече калории Simple Smile
Нужните калории при мъжете са около 2200-25000, а за жени около 1950! Wink
То ако боба и салатата са 800 калории, ами то по добре да ядем мак Доналс Wink Peace

п/с 250гр боб са около 230 калории ... баси и салатата хахахахах

# 1 601
 Joy Мале, позамислих се, ако животът беше такъв, какъвто го описвате - 100гр кокалчета  достатъчни за обяд и с 200гр пиле от оня ден - да нахраним 4членно семейство два пъти...

# 1 602

А що се отнася до месото - аз кашкавал под 13 читав не съм намирала. Пък месо по 8-9лв купувам задоволително.
Ама купуваш килограм кашкавал и го хапвате няколко дена ( примерно), а месото заминава за ден.
Пита се, за какво харчиш най-много, а не кой е най-скъпият продукт който купуваш? Не вярвам всеки ден да купуваш кашкавал по килограм?
Кажи сега, за какво харчиш най-много?  Simple Smile

# 1 603
Като се замисля най често купуваме няколко неща на фона на всичко останало. У нас винаги  има маслини, зехтин, лимони, плодове, марули или айсберг марули ,авокадо, зелен лук, сирене ,сушени меса /риба и домати. В събота взехме над 15 буркана с маслини, и близо 3 кг бяло сирене ,но в индивидуни пакетчета от 300 грама за да са лесни за консумация .
Иначе месо,млечни и зеленчуци /плодове са най-редовните неща, с което зареждам количката си в магазина. Напоследък мъжа ми си купува вечер да замезва и със слънчогледови семки след салатата и мезето ,а после ми обяснява как не вечерял той .А цяла маруля с репички ,зелен лук и с много зехтин и лимон , 200-300 грама филе някакво и 1 пакет семки след това са били нищо  Joy Joy
Основно залагаме на неща ,които обичаме .

# 1 604
Ми то какъв е тоя домат 40 калории, като аз мисля, че е не повече от 20-30 първо и второ ти наистина виждала ли си 100гр ребърца колко е? Ама конкретно?

Виждала съм да.

...
Нужните калории при мъжете са около 2200-25000...

Леле, това не искам и да си го представям  Joy
Джудже е, да. От началото на темата повтарям, че хората са различни, така че "не мога да повярвам" не е на място, защото има такива по 170 см. и 70 кг., както и такива по 200 см. и 120 кг. Разбира се, че има разлика  Peace

Общи условия

Активация на акаунт