Отговори
# 360
Zdraweite, sajelqwam za latinicata, no ne se sprawih s kkirilizatora
As sled mako trygwam za bolnicata...dnes cal den he se sprqh, dopodrejdahme, chistih I nishto po-razlichno of prednite dni...kakto kaza sweki syzdawala sum im komfort name bebetata I need iskali DA izlizat...I. Did I neiskash, no neq q chakahme 7dni a Sega name 3-q.
Ema I Diadra zacheznaha dnes.

Syjelqwam no tablets e winowen za 6liokawicata...

# 361
Дария,успех! Hug Чакаме благите вести! stork-boy

Аз имам въпрос към ЛЛЛ
Моето момче е само на кърма, от първия ден. Колко има не знам, нито по колко изяжда, пълни си по 5-6 наакани и още 2-3 напишкани памперса на ден. Един цикъл на хранене ни е на около 2-2,5 часа като в него веднъж яде от гърдата,придремва малко, после си дохапва, след това обикновено пълни памперса и пак е връща на гърда, за да се приспи. Всички тезивръщания на гърда го връщам на същата гърда.
По-големият ни проблем е нощем, когато спи залепен за мен. Кърмя го легнала. Той по няколко пъти суче, унася се, пуска се и след минута-две пак почва да мрънка и пак му давам гърда и така понякога с часове. Понякога го чувам как преглъще и примлясква, явномлякото от хранопровода му се връща и го дразни. Пробвах и да го изправям да го оригна тази нощ -  не се оригна, само се разсъни.
Питам за някакъв съвет как да оптимизираме това нощно висене на гърдата.
Да добавя, че гърдите ми не текат,  няма силна струя,която да го дави,а когато суче активно, преглъща доста активно, така че според мен се нахранва още с първото сучене за десетина минути, останалото му е за десерт и успокоение, но друго,освен гърда, не приема.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 09:03 от Lulu25

# 362
Здравейте,

извинете за спама, но имам останали 2 опаковки Инфакол, купуван в Англия, със срок на годност до 10/2015г. Продавам ги общо за 11лв с включена доставка до офис на Еконт!

При интерес моля ЛС!  Peace

# 363
Здравейте пупи! Как сте?
Ние си се гледаме. Малката я нахраних и сега спи. От вчера я приспивам и с една музикална играчка. Мисля, че я успокоява. Правим си продължителни разходки навън. Все още не мога да преценявам как да я обличам и дали й е студено. Вчера беше с шапка и по едно време й се беше изпотила главичката. Поръчах й активна гимнастика от продавалника и днес ще я взема. Ще си я ползваме по-натам. Шезлонга ни е Nuna Leaf и се чудя дали е малка, за да стои в него. Не смея още да я слагам там. От онзи ден и почиствам чочката с памуче и преварена вода, понеже не бях разбрала, че се чисти. Има си беличко на срамните устни и немога да го премахна напълно. Довечера ще я къпем във ваната.

# 364
  • София
Веселото, падна ли пъпчето? В шезлонга можеш да я слагаш за кратко докато си свършиш някаква работа. Аз шапка още не слагам, въпреки, че тук е по-студено, защото като стане още по- хладно трябва да и слагам по две Simple Smile Шапка слагам само за кратко след баня за да поеме влагата на косичката

# 365
 Soho, пъпчето й падна на осмия ден. Още си я мажа със спирт. В болницата ми казаха да я мажа десет дни след падането на пъпчето. Вашето пъпче падна ли? Шапка слагам и след баня и навън. Страх ме е навън да не й изстине главата, но явно трябва да се съобразявам с времето и да не я навличам прекалено.
 От секциото ми тече нещо като гной. Като се пипна и е леко мокро и мирише. По белъото обаче нямам петна. Звъня на АГ, но й е излючен телефона. В интернет пише, че се случва често. Дали да не се намажа с йодасепт?

# 366
За тези, които не влизат във ФБ,накрая има включване от Ани

Здравейте, ние се загубихме малко, поседях доста в болницата и тъкмо да ме изпишат през ноще започнах да раждам нашата малка Катрин, извадиха я обаче след 7 часа зверски контракции със спешно секцио я извадиха 3950 гр /52 см. Много е пухкава и е голямо маймунче само иска да цока, вече един ден сме си вкъщи, но нямам интернет в нашата спалня и докато изградим режим ще се включвам рядко, че има проблем с Ай-пито. А забравих, родихме се на 20.09 очаквайте скоро снимки целувки и послушни бебковци

Да им е жива и здрава малката Катрин и много да ги радва

# 367
  • София
Здравейте!

Активността тук е изключително ниска, за съжаление Confused

Ние сме още в болницата, защото се наложи да вливат АБ на малката - заради зелени води и някакви завишени показатели.  Иначе и двете сме добре.  Освен че вече полудявам.  Надявам се утре да ни изпишат, макар че да ми се чуди човек закъде толкова бързам.  Като си помисля, че ще се прибера в лудницата и ще се започне стреса с адаптацията с кака и бебе Rolling Eyes  Но ми липсват и ММ и детето, а тук между тези 4 стени вече изтрещявам.

Иначе бебката е много мъничка и много сладичка.  Засега суче, иска по-често от 3 часа, обикновено на около 2 вече си търси яденето.  С това разбунтувахме половината сестри от неонатологията, които упорито ме убеждаваха, че не бива да и давам толкова начесто и е добре да спазвам тричасовия режим Crazy  Моите гърди обаче взеха да се препълват и изобщо не мога да ги слушам, защото ще се пръсна.  А и определено не виждам смисъл да цедя с помпа и да хвърлям, докато бебето ми плаче и иска да суче, за да спазя определения в болницата режим.  Дано съм права Rolling Eyes

Спирам, за да не досадя на и без това малко четящите тук Crazy

Веселото, беличкото от срамните устни не бива да се премахва.  Само след баня леко почиствай с памуче, напоено с физиологичен разтвор.

Стиснати палчета за Дария Praynig
Спокойствие и търпение на все още очакващите Hug

# 368
Обръщам се, към вече родилите мамчета.  Thinking  Бебето ми е на един месец и се кърмим. Но, като почнеме да се кърмим, има няма яде по 5 мин и заспива и нищо не е в състояние да я събуди. Щипкам я, говоря и, не братче - нищо. Заспива и след 30 мин се събужда с рев, че е гладна пак. Не знам, какво да правя?  Много е, както изморително, така и изнервящо се, особенно нощно време, когато едва не заспивам на нея. Дайте ми съвет, как да я събуждам или, как да НЕ заспива.  newsm78 #Crazy #Crazy Вие, как сте с кърменето?

# 369
Обръщам се, към вече родилите мамчета.  Thinking  Бебето ми е на един месец и се кърмим. Но, като почнеме да се кърмим, има няма яде по 5 мин и заспива и нищо не е в състояние да я събуди. Щипкам я, говоря и, не братче - нищо. Заспива и след 30 мин се събужда с рев, че е гладна пак. Не знам, какво да правя?  Много е, както изморително, така и изнервящо се, особенно нощно време, когато едва не заспивам на нея. Дайте ми съвет, как да я събуждам или, как да НЕ заспива.  newsm78 #Crazy #Crazy Вие, как сте с кърменето?
Все ени за моето момиченце е написано.На мен ми е второ дете и незнам как да се справя.Ако някой даде съвег и аз ще съм много благодарна.

# 370
Обръщам се, към вече родилите мамчета.  Thinking  Бебето ми е на един месец и се кърмим. Но, като почнеме да се кърмим, има няма яде по 5 мин и заспива и нищо не е в състояние да я събуди. Щипкам я, говоря и, не братче - нищо. Заспива и след 30 мин се събужда с рев, че е гладна пак. Не знам, какво да правя?  Много е, както изморително, така и изнервящо се, особенно нощно време, когато едва не заспивам на нея. Дайте ми съвет, как да я събуждам или, как да НЕ заспива.  newsm78 #Crazy #Crazy Вие, как сте с кърменето?

Пробвай да я вдигаш като за оригване,поне моя калпазанин от това се събужда,галене по ушенце,по рамото.Другото,което помага при нас е като сменям гърдите.Дори самото разместване го буди и започва да търси.И ние се мъчим с кърменето,но аз тъпо и упорито продължавам да упорствам,защото знам,че това е най-доброто за моето дете.Като цяло се убедих,че кърменето се оказва не толкова лесно,но предизивкателно приключение.

Sleeping Beauty Браво на теб,аз нямах тази възможност така да ги тормозя сестрите в болницата,иначе и аз щях да ги побъркам  Mr. Green Аз пък ги тормозех да му сменят памперса по-начесто,защото от самото начало не понасяше мръсен памперс и вдигаше голяма врява.Като видяха,че само това помага да млъкне и се съгласиха да влязат в преразход,само и само да млъкне  Joy

# 371
Все ени за моето момиченце е написано.На мен ми е второ дете и незнам как да се справя.Ако някой даде съвег и аз ще съм много благодарна.

Ами аз просто си го приех като негов режим-просто яде веднъж и после си дояжда  Mr. Green

А имам и още един въпрос, кога бешенормално да почнат даразреждат акането кърмените бебета?

бюти,разбирам те идеално - и аз изтрещях в болницата,хем си бяхме само 3 дни там. За кърменето разбирасе, че постъпваш правилно. Не можеш ли да си я вземеш при теб да не ви броят глътките сестрите? Моят си беше при мен и въобще не ми пукаше кой какво си говори.
И с антибиотика драмата минахме, аз отказах профилактикас антибиотик, но при нас нямаше завишени показатели. Стискам палци всичко да е наред при вас и утреда сте си вкъщи - у дома си е най-добре Simple Smile

# 372
  • Пловдив
И аз да се разпиша, че тук май никой не пише вече. А в Родени като се преместим съвсем май ще спрем.  Sad
Sleeping Beauty, каквато и лудница да е, вкъщи си е най-добре. Сестрите в отделението също се опитваха да ме побъркат, но неуспешно. Едната вика давай вода, другате не давай, третата защо не даваш и така. На всички казвах- да, добре и си правех моето.  Mr. Green Бързо да се прибирате вкъщи.  Hug
Веселото, аз не мисля, че трябва да тече нещо от там.  newsm78
Стискам палци на Дария, Диадра и Ема да родят бързо и лесно. Хайде, момичета, че ще останете в октомврийки.  Mr. Green
Else, благодаря за насоките. Определено ми помогна захващането на ареолата преди да я захапе. Засега е спокоен и ще изчакам тегленето другата с-ца, за да видя дали наддава добре. Мисля да не се шашкам излишно. Иначе проблеми по време на бремеността нямах, след секциото ми преляха кръв, че малко повече бях позагубила. Сега вече мисля, че съм добре. И за меките гърди се успокоих. Като подмине 3 часа без да е ял и стават напрегнати. Това обаче се случва много рядко. Като часовник започва да става. Mr. Green

# 373
  • София
На бързо да драсна ик аз някой ред Wink

Минахме първата консултация- за един месец Монката е качил 1600г и е добавил 6 см Laughing
Така в момента е 5кг и 58 см, отглеждам си един Дунди, да ми е жив и здрав Heart Eyes

Залепиха му пъпчето, защото сме с херния. Три пъти ще сменям лепенката и според педиатърката ще се оправи Thinking

Сложиха му и хепатитната ваксина, много плака горкото, а за другия път когато са две ваксини наведнъж не ми се мисли ooooh!

Сравам, че ще имам гости, а и Малчо е неспокоен

# 374
Ходих до клиниката на преглед. Промиха ми раната с кислородна вода, намазаха ме с някакво лекарство и ми сложиха превръзка. Не трябва да я мокря до понеделник и после пак на превръзка. Купих си хапчета за спиране на кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт