Отговори
# 375
  • Gone with the wind
Майче, честита рожба  Heart Eyes

Веселото, защо искаш да спираш кърмата? Ако си писала съм пропуснала.
За раната - на мен ми се беше отворил един от шевовете и секретираше (но не гной) - оказа се, че един от конците не се е разградил и така го изхвърлям. Мазахме с йодасепт 1 седмица.

Пинки, браво на Монката - да е жив и здрав и все така да расте. А аз си мислех, че Дара е качила много за няма 40 дни - 1,250  Laughing. И на нея днес й биха ваксината (дръпнахме ваксините малко назад, че нали се роди 3 седмици по-рано - да ни е мирна главата) - бързо забрави, ама следващите и аз ги мисля вече. За пъпа - и на Дара в понеделник ще й слагат лепенка (тогава ще ходя да си взема болничния) - надявам се всичко да е ОК. Само не разбрах защо не й сложиха лепенка още като падна пъпчето, а чак сега - не е ли малко ала "след дъжд качулка"  newsm78

Палчета за "трите фукли", които още ги чакаме да ни зарадват с бебишори  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 376
Лулу - Каката ми акаше на всяко хранене до почти една годинка. Обикновено със захранването с твърда храна почват да разреждат аканията.

А колкото до висенето на гърдата цяла нощ - с каката си бях купила една книжка "The no-cry sleep solution" или нещо такова беше, там имаше много хубави обяснения. Бебетата също както големите имат периоди на дълбок и лек сън. Ако го оставиш да заспи с гърда в устата когато мине в период на лек сън разбира, че нещо се е променило и се стряска (разбира се има и изключения  Simple Smile). Иска отново същата обстановка в която е заспало. Това е и причината да се буди постоянно и да иска гърда за успокоение.

Авторката на книгата съветваше ако искаме спокоен сън за бебето цяла нощ да не го оставяме да спи на гърда - да го оставяме колкото да се унесе, но преди да е заспало. След това махаш гърдата - ако се разстрои и ревне се опитваш да го успокоиш по друг начин. Ако не стане - даваш гърда колкото да се успокои и отново да се унесе. И пак повтаряш - махаш гърдата, ако не заспи без гърда и се разстрои пак даваш и така няколко пъти. Накрая ще е достатъчно изморено и ще заспи  Mr. Green

Между другото каката я бяхме свикнали пък да заспива стискайки нечие пръстче - в един момент се будеше точно през час и искаше да държи нечия ръчичка. Беше ужасно изморително, бях като зомби  Tired

# 377
  • Gone with the wind
Малина, цял следобед се опитвах да приспя Дара с тая тактика - заспа чак към 7  Confused Сега я чакам да се събуди към 11 прегладняла. Нощем нито имам сили, нито пък мога нея да я мъча с неспане, та съм я оставила да спи при мен - кърти си цяла нощ, буди се само за смяна на памперса. Дори да промрънка за ядене - давам й цица да се обслужва сама.  Много рядко се случва нощем да недоволства за манджа - докато се наместим добре, или пък да сменя гърдата.
Ух, не ми се мисли какво ще правим като стане много студено или започнат есенните дъждове - сега следобедите спи на разходка, вкъщи като сме си е жив кошмар  Confused

# 378
При мен засега се получава вечер - цока си и като видя че вече не суче активно, а се унася го махам. Понякога се разпротестирва и давам пак, но в един момент се кротва и ме гледа само, аз го гушвам или пък оставам съвсем близо до него както съм го кърмила легнал.

През деня обаче хич не ми се получава  Crazy

# 379
Мен пък що годе през деня ми се получава, но вечер и нощем- не. Заспива само и единствено ако е на гърдата. Пък и аз не го оставям много да мрънка, да не събужда другите.
С баткото пък изобщо не можеше да се получи.

# 380
  • София
Мони не заспива на гърда, което ми е много странно, тъй като баткото само така заспиваше до 2 години Rolling EyesА малкото е много лакомо, яде много бързо, няма време за унасяне, накрая започва да повръща Tired и да се сърди на гърдата.

Заспива само като го люлея в шезлонга, след което го пренасям в креватчето. Много често малко след това се събужда и сценария се повтаря, докато накрая не се измори и се предаде Crazy

Кучо, нашата педиатърка ни каза, че лепенката не се залепяла веднага след като падне пъпчето, а се изчаква хубаво да зарасне и се слага най-рано при навършване на 1 месец. До тогава имало някаква вероятност и само да се прибере Thinking

# 381
Момичета, бебчетата ви имат ли гурели. Малката след всяко ставане от сън има по оченцата и й ги почиствам с преварена вода. Нормално ли е? На цвят са белички.

# 382
  • София
Моята беба има гурелчета, не след всяко ставане, но си има. Аз почиствам с физиологичен разтвор.
Ух кажете за акането, мойто момиче разреди аканията доста сериозно. Докато първата седмица пълнеше по 4-5 на ден, сега се радваме на 1 Sad В сряда бяхме на профилактичен преглед в болницата, в която раждах и докторката каза, да не се притесняваме, че при някой бебета е така. Усвоявали всичката кърма или нещо подобно. Да ама вчера не ми е акала цял ден, днес беше пожълтила памперса, но в никакъв случай не беше пълен, по- скоро зацапан с златисто петно като монета, ама по-малка от 1лев. Не дава признаци нещо да я тормози ама все пак го мисля това акане....Иначе си пръцка стабилно де Simple Smile

# 383
Дани имаше конюнктивит, но след седмица с Тобрин се оправи и сега няма нищо.
Колкото до памперсите  Crazy - баща му само за това трябва да работи. Големият имаше запек, който продължи дълго /благодарение на капките против колики/ и акаше рядко, а това малкото не сварвам да го преобувам  Laughing. И на мен ми е странно, че не заспива на гърда. С Марти до последно /2г и 3 м/ се приспивахме така, той можеше да цока 24/7 голям фен беше. Той и много плачеше, а Дани - не. Само последните 2 дни е ужасно, че има много силни колики и не може да се отпусне  Sad, но само гушкане - никакви капки.

# 384
  • Gone with the wind
Веселото, нормално е да има гурълчета, но ги следи да не станат прекалено много, както следи и за изменения в цвета - за начални признаци на конюнктивит.

Аз да попитам - започнаха ли вече да се зазяпват бебчовците? Дара си зяпа нейде си, но определено не е да се загледа в предмет. Все си мисля, че още е рано да се притеснявам, ама за всеки случай да си сверя часовника.

# 385
Обръщам се, към вече родилите мамчета.  Thinking  Бебето ми е на един месец и се кърмим. Но, като почнеме да се кърмим, има няма яде по 5 мин и заспива и нищо не е в състояние да я събуди. Щипкам я, говоря и, не братче - нищо. Заспива и след 30 мин се събужда с рев, че е гладна пак. Не знам, какво да правя?  Много е, както изморително, така и изнервящо се, особенно нощно време, когато едва не заспивам на нея. Дайте ми съвет, как да я събуждам или, как да НЕ заспива.  newsm78 #Crazy #Crazy Вие, как сте с кърменето?

Пробвай да я вдигаш като за оригване,поне моя калпазанин от това се събужда,галене по ушенце,по рамото.Другото,което помага при нас е като сменям гърдите.Дори самото разместване го буди и започва да търси.И ние се мъчим с кърменето,но аз тъпо и упорито продължавам да упорствам,защото знам,че това е най-доброто за моето дете.Като цяло се убедих,че кърменето се оказва не толкова лесно,но предизивкателно приключение.

Всичко съм опитвала, и нищо не е в състояние да я събуди.  #Crazy #Crazy #Crazy

# 386
Софи, в болницата ми казаха, че е нормално до 48 часа да не се изака. И ние имаме периоди, в които не акаме. Ние имахмедни, в които по 12 часа не беше акала. Казаха, че се запича от АМ.
Гурелчетата сякаш не са конюктивит, но ме притеснява, че са на всяко събуждане.
Ку40, малката гледа, върти очета според движението.
Ох, как почиствате бялото на срамните устни? На всяка смяна на памперса ли или един път дневно и с какво? Пробвам се от два дни с памуче и преварена вода на смените на памперс, но не мога да го изчистя.
Само снощи пих хапче за спиране на кърма. Ще се консултирам с АГ първо в понеделник. Притеснява ме и бучката в гърдата как ще изчезне ако спра да се цедя от тези хапчета.

# 387
  • До морето :)
Ku4o, Калина се заглежда вече. Най-вече в мен. И раздава едни усмивки, май осъзнати. Много по-бързо се очовечва от кака си.

Веселото, аз не го почиствам, според нашата педиатърка не е препоръчително.

Софи ПП, да не ѝ е влязло шампоан в окото по време на банята. Е Кали беше така, но докторката каза, че е от това. След 2 дена нищо ѝ нямаше.

Ние още си ходим с хремата. Вече се чудя дали е от хремата или от кърмата. И това, че вечер е най-силна и тогава я има като цяло. Тогава я кърмя легнала и ми се струва, че ѝ отива в нослето. През деня я кърмя в мене и няма.  newsm78
Иначе, пу-пу, вчера и днес голям съм тази моя щерка. Чак я будя за ядене.

# 388
  • София
Веселото срамните устни само след баня с памуче с физиологичен разтвор. В болницата казаха че беличкото е нормално и няма нужда да се маха изцяло.
Относно акането тя е само на кърма. Чудя се да не е от пробиотика...

# 389
  • До морето :)
Sofi, и Калина акаше малко, сега се пооправиха нещата. Даже имаше 2 дена без да е акала. Реших, че усвоява кърмата, ама започнах да я държа по-дълго на гърда и се пооправиха нещата. Сега ака около 2-3 пъти на ден. Май повече предно мляко пиеше преди това.

Общи условия

Активация на акаунт