БРОДИРАНА КРАСОТА ТЕМА 114

• 55 758
  • 720
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Много красиви неща пак виждам - поздравления на всички, да не изпусна някой  Hug  bouquet

Бяло Цвете, ти да не си писала за моята майка  newsm78  hahaha И майка ми е същата, не се впечатлява от това което аз правя. Но пък винаги показва голяма загриженост, обикновено когато види нещо ново, коментарът е: "нямаш никакво време, а се занимаваш с тези неща и очите само си натоварваш, по-добре си почивай"  Mr. Green (Отдавна съм се отказала да обяснявам, че това ми е най-добрата почивка)  Peace

И като прочетох по-напред в темата за линиите които остават при шиене на части с гобленов бод да питам - имам едни слънчогледи (първият ми голям гоблен като ученичка), които са с много забележими линии. Жал ми е да изхвърля гоблена, а по този начин не мога да го сложа в рамка  Blush (даже и за вилата не става Mr. Green). Дайте съвет - този резил с линиите може ли да се оправи по някакъв начин?  newsm78

# 376
Теди, аз това за което сега се сещам е с подобен конец да понашиеш 2-3 бода от едната страна на линията и от другата, един вид да се препокрият. Не знам дали ще има ефект... Или да се опиташ да повдигнеш бодчетата с игла, да станат по-пухкави да не си личат линиите. Честно казано ме съмнява да има ефект ама опитай.
В златая.инфо четох че ако шием гобленов по листи, примерно за 1:4 - единия ред се шие отзад да си става наклон, а връщането е да стават чертички. Уж няколко пъти го четох, надявам се че правилно съм го разбрала. Simple Smile  Crazy

# 377
  • Стара Загора
Благодаря за отзивите! Радвам се, че ви хареса моята Венеция, която в началото, признала съм си вече, ме стъписа с този 18 каунт, но-о-о свикнах.
Сега на въпросите - оригинал е на Лука С. Дори не знаех че Галерия бродерия са се упражнявали да го правят. Рядко купувам списанието и никога не съм шила по негови схеми. Но да ви призная, чакам новия брой, че видях, че в предишния промотираха "Пианиста" на RТО. И както преди време споделих, нeщо тази фирма много ми допадна, но цените лекинко ме притесниха.

Азарея, мила, четири от пет климтчета направих - http://zoriman.snimka.bg/daily/moeto-hobi.648049.30763045 стига вече. Още не съм ги давала за рамка, но септември и октомври, с двама ученици, поставят пред мен други приоритети.

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 17:39 от zori_man

# 378
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
В златая.инфо четох че ако шием гобленов по листи, примерно за 1:4 - единия ред се шие отзад да си става наклон, а връщането е да стават чертички. Уж няколко пъти го четох, надявам се че правилно съм го разбрала. Simple Smile  Crazy

Аз те разбрах защото точно така ми се получава на мен когато шия гобленов бод. Колкото и да се мъчех и досега винаги шия така - на едната страна са /////, а на другата са ІІІІІІІІІ.

Но въпреки това първият ми гоблен Старецът с лулата стой на четвърти защото съм шила всеки лист без преход.
От тогава вече не правя тази грешка, а се стремя да застъпвам двата листа.

Дуданка, колкото и да го гледам не мож го позна. Нещо искрящо бяло ми се струва -да не е Момичето с коня на Ланарте?

# 379
Zori, грее твоята Венеция. Ще чакам и другарчето.  Peace

Бяло Цвете, и моята майка попада в числото на неразбиращи заниманието, ама добре, че сме далече, та не ми го напомня толкова често.

Dion, Рогоблен имат много подобни 2: http://www.rogoblen.ro/detalii/terasa-inflorita--2558/ + http://www.rogoblen.ro/en/detalii/terrace-in-the-morning--6238/

Дуданка, нещо на Ланарте?  Rolling Eyes
П.С И аз си мисля за Момичето с коня.

albenapd, свежи феички, а пък и бързи за картички.

А относно вертикалните линии при гобленов бод -  на леля ми и бяха казали, отзад с  подходящ конец да се захванат двата съседни бода и така се прикривала линията. Обаче не съм я питала, дали е пробвала и какъв е резултата.  Thinking

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 18:06 от eletonbon

# 380
На мен пък ми приличат на едни други коне, които са във вода, мисля че беше на Дим, но не знам как се казва.

# 381
  • в една мансарда точно под звездите ..........

Това е първия ми гоблен, в който има страшно много бодове с по 5 нишки. Малко ми идва трудно това и поради тази причина бавно ми върви. Добре поне, че са полукръстчета. А и тази твърда панама ми взима здравето. Но страшно много го харесвам този гоблен и това ми е стимул да го завърша.

# 382
Вчера докато разглеждах един сайт пуснат в темата попаднах на този гоблен https://lh4.googleusercontent.com/-Wx3aedOM0f8/Ukfz90KKJzI/AAAAA … afika-500x500.jpg ,но не успях да открия схемата. Някой от вас дали разполага с нея или с нещо подобно?

# 383
Дуданка и аз предположих като Хриси - конете дето бягат в реката - и все пак сме били близо - пак е четирикрако животинче  Peace голям е сладур продължавай смело ще те следя с интерес! И от опит да ти кажа че всеки бод на Дим си струва крайния резулатат!

albenapd специални поздрави на мама ... ако може да предизивикам и мойта майка да зареже вилеровите и да почне комбинирани бодчета... но тя предпочита свободното време да е с внучетата не с иглите  Party

Бяло Цвете добър избор родното си е родно давай да видим как ще ти тръгне, бавно носталгично или пък бързичко  Thinking

Тедибеарм за теб пък ми хрумна една идея може да ти звучи леко налудничава, но може и да ти допадне. Тия ръбове освен да поразшиеш на мястото и да шиеш пак незнам дали биха моги да се оправят, но ... защо пък да не превърнеш ДЕФЕКТА в ЕФЕКТ - идеята ми е там където са лините - предполагам, че имаш поне една отвесна или може би на +  newsm78 сега си представи паспарту като прозорец  Thinking

И имам едно въпросче: Нали съм твърде припряна та преди седмица се изтрясках по шкембе, и доста сериозно съм си ударила дясната ръка щото все още ме боли. И си мисля ако временно не мога да шия с дясната ръка дали ще мога да шия с лявата. Та ми е интересно има ли сред нас някой, който да шие с лявата ръка - би ми било интересно да го видя  Crazy

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 21:52 от delfin4e

# 384
  • Стара Загора
Дуданка, този тигър е страховито красив. С тия прекрасни тигри и леопарди, които показвате напоследък,  пощурихте сина ми, който не спира да ме "яде" да му шия и на него някой голям див котак.

delfin4e, в къщата си имам такова чудо, което всичко прави с лявата ръка - дъщеря ми. Горкото като беше малко, аз плетях и то искаше да го уча. Е - не става, щото няма как аз да му покажа на обратно. Виж обаче се научи да шие гоблени - колко си дошива докрай започнатото обаче, е друг въпрос.

# 385
  • Дълбоката провинция
Ина,Зори ,прекрасни гоблени.  bouquet
Преди време помолих тук за ключ на Пълнолунието.Но се оказа,че знаците в него се различават от тези на схемата.Та сега пак моля за друг ключ,защото схемата вече я разпечатах.

Имам тази.

# 386
  • пловдив
Здравейте, талантливи момичета  Hug

За поредна година Движение на българските майки стартира организирането на Благотворителни Коледни базари. Желаещите да подкрепят фондацията със своите красиви творби могат да научат повече подробностти в общата имформативна тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=741020.msg26286774#msg26286774

bouquet

# 387
Делфинче, знаеш ли, че от както шия неспирно си пазя ръцете много повече от преди, особено дясната  Crazy Случи ми се един път да навредя на дясната си ръка, докато се случваше злополуката си мислих : мамка му , как ще шия, как ще шия.........луда работа.....ама намерих начин Mr. Green

И аз си имам едно чудо като zori_man  Heart Eyes

# 388
  • Ловеч
И аз шия само с лявата ръка, щото с дясната не мога нищо да правя /да не казвам колко трудно ме приучиха да пиша с дясната, но едно време не даваха да си по-различен/. На вилеровите гоблени наклона е на обратно на тези, които шиете с дясната ръка, но като не мога с дясната..../ да не казвам мама какъв ужас изпитва като ме види да държа нож, или ножица/ .
Иначе браво на всички сътворили красоти. Аз бавно, но славно напредвам с флоксовете на Риолис.

# 389
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам нещичко - на каква панама шиете картичките? И от къде я вземате? Много искам да ушия, а изобщо не съм наясно Sad

Общи условия

Активация на акаунт