СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 455
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Днес мойто пораснало момиче става на 13.
Дано е здрава и с лекота да покорява всеки нов връх!

А за вас момичета Wink  виртуална почерпка   party023 newsm38

# 496
При нас минаха входните по биология, история и математика, а в понеделник ще правят по БЕЛ, английски и музика. Госпожата по физика е нова, идва само да им преподава, а иначе си е учител в Търговската гимназия, децата не я харесаха още от първия ден и не знам как ще се сработят. В училище са с бели дъски с маркери и физичката им казала от другия път всички да си носят маркер, защото като ги изпитва на дъската няма да им дава нейния, освен това ги предупредила, че при две двойки, оставяла на поправителен, нямало да има време за поправка   ooooh! Това може би е начина да заобичат предмета. На 02.10 съм на родителска, но не знам дали ще минават учителите. И за капак класната е в болничен, а на децата са казали, че ще отсъства дълго. Та тази година стартираме само с две стари учителки, всичко друго ново, много се дразня така като им сменят учителите. По БЕЛ от 5- ти клас до сега това им е 3- та учителка. Е оплаках се.
vesito70, честито ти пораснало момиче, да е здрава и успешна!

# 497
vesito70, newsm59 на твоето вече 13 годишно момиче.
Много късмет, здраве, щастие и само радост в къщи.

Аз да попитам знаещите мами - по колко пъти квесторът чете текста за преразказ на самия изпит НВО или  как там се нарича точно незнам? И след като им се прочете текста, самите ученици получават ли копия от него за още един собствен прочит?

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 14:35 от Sternenstaub

# 498
Днес мойто пораснало момиче става на 13.
Дано е здрава и с лекота да покорява всеки нов връх!

А за вас момичета Wink  виртуална почерпка   party023 newsm38

Веси, много здраве и успехи за момичето ти   bouquet bowuu  bouquet

# 499
  • София
vesito70, newsm59 на твоето вече 13 годишно момче.
Много късмет, здраве, щастие и само радост в къщи.

Аз да попитам знаещите мами - по колко пъти квесторът чете текста за преразказ на самия изпит НВО или  как там се нарича точно незнам? И след като им се прочете текста, самите ученици получават ли копия от него за още един собствен прочит?

Текстът принципно се пуска на диск. Само при техническа неизправност се вика наличен четец. Има си предвиден такъв. След това листът с текста се дава на детето за 15 мин. То има право само да чете, без да  си води записки.  Предвиденото време за 2 модул е час и половина. Тези 15 минути се калкулиарат в него и на практика децата разполагат с 1 час и 15 минути за написване на преразказа.

Честито на  дъщеричката на vesito70 и от мен!

# 500
Русалката вече го е обяснила, но да се обадя и аз.  Joy
Ето извадка от инструктажа за квесторите по БЕЛ:
•   За допълнителния модул – след края на работата върху модула за НВО получава изпитните материали (и диск със записания текст по БЕЛ) в запечатан и подписан от директора и от председателя на комисията за подготовка и провеждане на приемните изпити плик, отваря плика в залата пред учениците, (съобщава заглавието на текста за преразказ и дидактическата задача и ги записва на дъската, както и непознатите думи, ако в текста са записани такива, пуска записа на текста, след края на записа записва на дъската началния час на модула – за изпита по БЕЛ), раздава размножените за всеки ученик в изпитната зала изпитни материали (и записва на дъската началния час на модула – за изпита по математика);
•   След самостоятелното запознаване на учениците в рамките на 15 (петнадесет) минути с текста за преразказ събира обратно текстовете;

# 501
Здравейте!
Разгледах снощи пощата, не бях влизала изобщо там миналата година. Виждам, че сега има пуснати подходящи тестове за подготовка за входно ниво по БЕЛ, но хубавите тестове върху видовете сложни съставни изречения, които ги имаше преди 2-3 години, липсват. Жалко, намирах ги за много добри за проверка на знанията за сложни изречения, които доста затрудняват децата. Имаше и хубави тестове с формата на изпита, които са предвидени за отделните етапи на изучаване на материала, които сега също не открих. Ако някоя от майките на седмокласници от предишни години има тези стари тестове и не я затруднява, нека ги качи. Особено тези за сложните изречения. Ще е от голяма полза и сега.
Не купувайте хиляди помагала, бе хора! Остават си неизползвани повечето. Особено ако детето ходи на курс или на учител. Нали и там им дават достатъчно..
Успешна подготовка на всички деца! Тежка ще е тази година...
Ще поглеждам в темата Simple Smile

# 502
пенсионирана русалка, Дидева, най-сърдечни благодарности за разясненията   bouquet

# 503
  • Варна
Честита рожденичка на vesito70   bouquet.  Да бъде жива и здрава, с лекота да премине през изпитанието 7-ми клас. Весел празник smile3510

При нас вси още предстоят входните по БЕЛ на 01.10., а по химия, физика, АЕ ще бъдат по нататък. От тези които са минали по биология , география и история още нищо не е върнато. По математика правиха вчера - 13 задачи, каза, че не му стигнало времето да си провери всички решения.

# 504
Честита рожба, Акулска кръв!  smile3504 Много здраве, спокойствие и късмет!
Честит празник, vesito70!  nbirthday . Много усмивки и попътен вятър!
На нашата родителска минаха само някои учители. Повечето казаха, че темпото ще е умопомрачително, защото материалът е много и няма да има много време за преговори и упражнения. По БЕЛ госпожата каза, че всички изпитвания ще са по формата на НВО. Освен това, препоръча всяка събота или неделя децата да си правят по един тест от "Литерайко" напр., теста да проверяваме ние, а преразказа да й го носят за оценка. Тя ще прикрепя към листовете критериите за оценяване и ще поставя съответната оценка. Обеща, че през годината ще научи децата как да четат преразказа по време на НВО, така че да отсеят това, което е най-важно от текста. За работа вкъщи сме купили само "Литерайко", а в училище основно ще работят по Понс. Госпожата не харесва нещата на Веди по много причини.
Психически ме разбива наличието на входни нива по музика и рисуване...
Днес започва курсът по математика и програмата вече е пълна. Засега всичко в "лагера" е спокойно и в ритъм. Ще видим...

# 505
  • София
Може ли картинка на Литерайко? Списание ли е, тестове ли са или помагало? Гугъл не ми отговори еднозначно.

# 506
http://www.literaiko.com/books.php?id=6
 Това е Литерайко.
И аз пак да помоля някой да ми прати сканирани отговорите отизданието 2008 г., защото ги откъснах и сега не мога да проверявам тестовете.

# 507
  • София
Благодаря много.

# 508
  • София
Къде го има,знаете ли? Или от къде може да се поръча?

# 509
  • София - Рим и обратно
Нашето входно по БЕЛ мина днес, било изключително трудно, 20 въпроса, но страшно объркващи.

Синът ми има знания, но бая се е озорил, както и целия клас.
И при нас така Confused

Общи условия

Активация на акаунт